Vilken blåsning!

2014-05-08 Eskilstuna Kuriren

Insändare En långtidsprognos om klimatet kan bara bli en gissning.

http://ekuriren.se/ledareasikter/insandare/1.2326828-vilken-blasning-

Om det som Sture Åström skriver (30/4) är rätt har vi som allmänhet och våra politiker som subventionerar vindkraften och annan förnyelsebar kraft åkt på en blåsning! En blåsning på grund av en uppblåst skräckbild av framtiden.

Observera att IPCC säger att “om” temperaturen stiger si och så mycket och “om” havet stiger si och så mycket så händer det och det.

Men de har tidigare sagt att klimatet påverkas av alldeles för många oberäkneliga faktorer, så någon långtidsprognos på säg 50 år framåt kan bara bli en gissning.

Men en politiker som vill överleva måste anpassa sig till den vind som blåser. Därför tävlar man just nu, inför valet, om att vara mest miljövänlig.

Har våra politiker åkt på blåsning? En blåsning till ett mycket högt pris för svenska folket!

Björnen

Den artikel Björnen refererar till lyder finns här:

http://ekuriren.se/ledareasikter/insandare/1.2309525-klimatpanelen-ipcc-kommer-att-lyckas

Den lyder som följer:

Klimatpanelen IPCC kommer att lyckas

Insändare Vi bemästrar “klimathotet” hur vi än gör, för det finns inte.

IPCC lugnar i sin nya rapport: “Vi kan klara klimathotet”. Det håller vi med om i Nätverket Klimatsans. Någon farlig uppvärmning kommer inte att ske.

Bland våra medlemmar finns fler än ett dussin professorer, varav flera har upp till 40 års erfarenhet av klimatforskning. Personliga kontakter med världens främsta forskare inom sina fält ger oss tillgång till all relevant forskning, även den som IPCC försummar, exempelvis om solens och planeternas inflytande.

Den forskningen visar att utsläppen av koldioxid inte har någon märkbar verkan. Planeternas atmosfärer visar att deras “växthuseffekt” troligen beror på gravitationen, inte på blandningen av gaser. Det torde gälla även här på jorden, vilket skulle betyda att koldioxidens verkan är noll.

Under sina 25 år har IPCC inte lyckats bevisa att utsläppen gör något. Däremot finns många mätresultat, som visar att naturliga krafter påverkar klimatet. Verkligheten har visat att IPCC:s katastroflarm varit omotiverade. Extremt väder är naturliga inslag i vårt normala klimat. Den enda “klimatförändring” vi haft det senaste seklet är en knapp grads uppvärmning, som är en naturlig återhämtning efter det kalla 1800-talet. Den har varit bra med ökade skördar.

Vi bemästrar “klimathotet” hur vi än gör. Det finns inte. Först har IPCC skrämts med en inbillad fara. Sen har de föreslagit en omvälvning av nationell och global ekonomi, med skatter, subventioner och bidrag att skicka runt hela klotet i en skala som historien inte sett förut. När klimatet nu håller på att bli kallare i stället för varmare, säger de att vi kan klara hotet om uppvärmning. Därmed fullkomnas bluffen.

Om deras förslag genomförs, får byråkraterna runt om i världen större summor än historien sett att fördela och knapra några procent av. IPCC styrs av nationerna i FN:s generalförsamling, där korruptionen är utbredd bland många.

Det blir världshistoriens största bondfångeri.

Sture Åström

Sekreterare i Nätverket Klimatsans

Invändningar kom från en orolig medborgare, som inte tror sig själv om att kunna göra en bedömning, utan måste lita till vad han tror är auktoriteter, Wikipedia:

http://ekuriren.se/ledareasikter/insandare/1.2324498-faran-med-hogrostade-klimatskeptiker

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather