Föräldravrålets “klimatglugg”

Nätverket “Föräldravrålet” hävdar att de har tiotusentals medlemmar. De har demonstrerat på Mynttorget och nu har de fått in en insändare i Sydsvenskan 21/6 och Gefle Dagblad 23/6:

http://www.sydsvenskan.se/opinion/aktuella-fragor/det-finns-en-klimatglugg-mellan-vad-forskningen-visar-och-ansvariga-politiker/

https://www.gd.se/opinion/insandare/vi-vill-se-politiker-som-visar-mod

Vårt svar togs inte in av Sydsvenskan men infördes i Gefle Dagblad, se posten “Det tanklösa vrålet”.

KOMMENTAR:

Det är mycket glädjande att medborgare tar initiativ till aktioner för göra Sverige bättre och påverka politiken. Det är vad som gör demokratin ett bättre politiskt system än alla alternativ. Men en avgörande förutsättning är att aktionerna baseras på verkliga fakta och sanningsenliga uppgifter.

Liksom många andra har talespersonerna för Föräldravrålet blivit vilseledda, rent av grundlurade, av de domedagsprofeter, som vi alla betalar skattemedel till, i FN:s klimatpanel IPCC, i våra universitet och hundratals organisationer, “tankesmedjor” och andra föreningar. Det finns inget klimathot. Det finns inga tecken på att koldioxid påverkar klimatet så mycket att det kan märkas.

Leder man en organisation som Föräldravrålet bör man ta ansvaret att kolla fakta. De som inte gör det, men anstränger sig att skrämma medborgarna med inbillade faror, agerar inte mer upplyst än de som skrämdes med häxor på 1600-talet. De går totalitarismens ärenden. Det finns starka krafter som vill skrämma världens medborgare till att acceptera en “Ny Världsordning”, New World Order, med uttalat diktatoriska mandat att styra ekonomin, med motivet att “rädda världen”. Så har domedagsprofeter gjort i alla sekel.

På denna blogg redovisar vi lätt förståeliga fakta. Det är bara att surfa runt lite så står det klart hur tomt “klimathotet” är.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather