Polarisarna växer

Krbl-Logga

2014-09-20

Om några få dagar når isen på haven i Arktis och Antarktis sitt minimum respektive maximum för året. Vi kan redan nu se hur stor utbredningen blir jämfört med tidigare år: Arktis is är större än de senaste fyra åren: googla ”havisareal halvkugle”. Antarktis is slår histo-riskt rekord för tredje året i rad. Som bekant har klimatforskare larmat om att havet i Arktis skulle bli isfritt redan sommaren 2013. Trots att det inte inträffade, hävdar FN:s klimatpanel IPCC nu att det kommer att ske 2040. Men IPCC:s larm har alltid slagit fel.

I 25 år har IPCC odlat hypotesen att den koldioxid vi släpper ut i luften orsakar en global uppvärmning, som kommer att bli katastrofal. Visst steg temperaturen med 0,74 grader efter 1850 fram till 1997, men sedan upphörde stigningen. Det har inte blivit varmare på 18 år. Solen uppträder nu så extremt att det troligen blir kallare, googla: ”SVT solens aktivitet”.

Havet skulle stiga så att hela ö-nationer i Söderhavet skulle dränkas. Men fler öar växer i omfång än de som minskar. Korallerna växer hela tiden, så att öarna höjs i takt med den normala stigningen av havet, en à två millimeter per år. IPCC hade fel igen.

Öknarna skulle öka, men de har istället minskat. Det växer bättre, eftersom koldioxid är växternas viktigaste näring. FAO rapporterar stigande skördar.

Ett tag beskylldes koldioxiden för extrema skyfall, översvämningar, orkaner etcetera. Men nu har även IPCC funnit att något sådant samband inte kan påvisas. De politiker som tagit sommarens stora skogsbrand och översvämningar hos oss som anledning till att minska utsläppen, är endera okunniga eller ohederliga.

IPCC står för Intergovernmental Panel on Climate Change. Den är alltså ”mellanstatlig”, vilket gör den så politisk som något kan bli.

Fjolårets rapport från Stockholm förhandlades fram bakom stängda dörrar mellan 110 av Generalförsamlingens stater.

Det är politik. När dess ledare kallar den ”vetenskaplig”, hissar de falsk flagg, googla ”som driver IPCC”.

IPCC förtjänar ingen tilltro.

STURE ÅSTRÖM, Nätverket KLIMATSANS

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Polarisarna växer

 1. Utmärkt och helt korrekt.
  Så dåligt är faktiskt hela IPCC-konceptet.
  Det stämmer inte med observationsfakta.

 2. Nu har IPCC fått yterligare ett problem på halsen, atmosfären på Mars betsår till 96% av CO2. Två procent av sanden inehåller vatten. Således är bara att skicka iväg rätt bakterie eller växter till Mars och låta fotosyntesen skapa syre, vilket är en bristvara där.

 3. Utmärkt, Sture!
  Går det att få in denna artikel i fler dagstidningar? Jag tror att en ständig presentation av kontrapc-fakta är det som till sist kommer att hjälpa folk att inse att det finns andra sanningar än den de hittills matats med och lärt sig tro på. Och så kommer det hela tiden nya rapporter som bekräftar tex. solens/kosmiskstrålnings påverkan mm.
  Går det att distribuera dina artiklar till ett nätverk av folk som har kontakt med lokalorgan/tv-stationer mm, så att de kan upprätthålla ett brett och konstant tryck på medierna?

  1. Jovisst Kevin ! Nu kan vi lägga till att den 1/10 uppnåddes 18 hela år utan uppvärmning.

   Men det gäller att vara uthållig. Just detta manus gick till c:a 25 redaktioner, varav tre accepterat det för trycket. Andra manus har gått ut lika brett, men inte resulterat i ett enda införande. Jag har flera manus “i luften” för närvarande. Men hoppet om införande är alltid litet.

   Vissa redaktioner tycker säkert att jag är tjatig. Därför är det viktigt att andra också sänder in manus till insändare och debattartiklar. Redaktörerna vill ha omväxling. Skriv ibland du också. Du får stjäla hur mycket du vill från mina manus du ser här. Du är välkommen att mejla eller ringa, om du önskar synpunkter eller fakta för ett eget manus.

   1. Tack, Sture, jag stjäl gärna!
    Fick faktiskt häromdan ffg en artikel publicerad i Sydsvenskan, som gick ut på att folk måste få reda på annan forskning och andra teorier än IPCCs icke-övertygande CO2-linje. Av de som tyckte till på nätet höll 92% med, vilket både gladde och förvånade mig!

Comments are closed.