Destruktiv U-hjälp

HH-Logga

2015-01-27

Mänskligheten ska ta sig samman och lösa sina problem, tycker Pontus Björkman (helahalsingland.se 23/1), skriver Sture Åström, Klimatsans, som bemöter hans inlägg här.

Men han bör nog själv ta sig samman och lära sig skilja simuleringar, spådomar och gissningar från gjorda observationer och fakta.

Han nämner en rad problem men föreslår inga konkreta åtgärder, endast: Resurserna och kunskaperna finns, bara politiken saknas. Men vi minns vad Björkman brukar skriva om.

Han vill att mänskligheten ska minska utsläppen av koldioxid och påstår att vi har en klimatskuld att betala till U-länderna, bland annat genom IPCC:s Gröna Klimatfond om 100 miljarder dollar per år.

Utsläppen och en liten uppvärmning har gett oss en grönare Jord med kraftigt ökade skördar. Dessa har betytt mer och billigare mat för folken i U-länderna. Vi har ingen klimatskuld.

Med kunskaperna menar Björkman den okunskap som tron på klimathotet innebär. IPCC har inte visat att koldioxid har någon märkbar inverkan på klimatet. Fakta visar att det styrs av Solen och andra naturliga krafter.

Med resurserna menar han mina och dina pengar, som politiken ska skicka till Klimatfonden. De ska delas ut av FN:s byråkrater, som ofta kommer från korrumperade diktaturer.

Det blir sådan planekonomi, som gjorde östeuropéerna utfattiga. Minskade utsläpp betyder dyrare energi, mat, transporter, husbyggen, vägbyggen och allt annat som folken i U-länderna önskar sig. De blir ännu fattigare.

Björkman ansluter sig till den omfördelning av Jordens rikedomar, som diskuterades i Lima. Det blir konstgjord andning för U-länder och belönar korrupta regimer.

Det är rent destruktiv U-hjälp.

Sture Åström
Nätverket KLIMATSANS

Infört samma dag även i Malmös gratistidning:

City-Logga

Minskade utsläpp kostar för u-länderna

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather