5 thoughts on “Koldioxidutsläppen är nyttiga

 1. Hur mycket kostar “en” Rockström oss svenska skattebetalare?
  Och summan av alla Rockströmmare?

 2. Ett utmärkt inlägg. En liten kommentar dock. Du skriver “Orkaner och tyfoner har 20% mindre energi…”. Det funnes skäl att påpeka att detta är ett exempel på naturliga variationer i klimatet. Om således nästa decennium skulle uppvisa 20% starkare orkaner så är det också att betrakta som naturligt. Samma sak om temperaturen nästa decennium skulle råka bli några tiondelar varmare så är det inte det minsta oroväckande.
  Gösta
  PS Läs GPs ledarsida som blivit högintressant med nya chefen Teodorescu.

  1. Gösta Walin, visst har GPs ledarsida blivit intressant i och med att Alice Teodorescu tillträtt som dess chef, men på Debatt och “Fria Ord” härskar en fortfarande en stark åsiktskorridor i klimatfrågan. Där har de politiskt korrekta åsikterna i klimatfrågan fri tillgång till scenen medan åsiktsvakterna dömer ut varje försök att ge läsarna insikt i den vetenskapliga debatten.

 3. Hej Sture ! Jag påminner mig en tänkare, som skrev (i översättning ) Vi spenderar pengar, som vi saknar för att lösa ett obefintligt problem , på begäran av folk, som vi inte har valt. Nu vill man att pensionfonderna skall tappas av ytterligare, förutom den kvarts biljon man snöt av pensionärernas pengar, Nu vill man att fonderna skall investera i “hållbara” lösningar dvs kastas i sjön eller upp i luften. Som pensionär avstyrker jag dessa funderigar, jag har redan tillräckligt låg pension.
  Mvh, Håkan.

 4. Sture! Mycket bra! Och! Du är verkligen beundransvärd, nya uppgifter, nya infallsvinklar och ständigt på hugget.
  / Ann

Comments are closed.