Regeringen blundar

150919-Wizard

PT-logga

2015-09-18

Regeringen har presenterat sin ”klimatpolitik”, som skall göra Sverige fossilfritt till år 2030. Vi skall inte få köra bil på bensin eller diesel då. Direkt satsas 4,5 miljarder kronor, bland annat 390 miljoner om året i subventioner till solpaneler. Sen får vi dessutom betala mera för elen. Och kommunerna skall bekosta klimatanpassning av det mesta de gör. Allt skall ge oss renare miljö, fri från koldioxid, och flera jobb.

Det får i stället helt katastrofala följder:

1. Koldioxiden påverkar inte klimatet så mycket att det kunnat mätas. Det är främst solen som styr. Att politiker försöker påverka klimatet är närmast svartkonst.

2. Det bekräftas av att det snart gått 19 år utan uppvärmning av klimatet, fast halten koldioxid i luften stigit hela tiden.

3. Larmen från klimatpanelen IPCC har ständigt visat sig falska.

4. Utsläppen av koldioxid har varit nyttiga för hela mänskligheten. De har bidragit till att göra jorden grönare, skördarna större, energin och maten billigare, vilket räddat hundratals miljoner från fattigdom och svält, googla ”koldioxid växt välgörande”. Om Parismötet leder till globala restriktioner för kol och olja, kommer fler att få svälta.

5. Det kan samtidigt vara både mörkt och vindstilla i hela Europa, googla ”vindstilla Europa”. Hur mycket sol- och vindkraft vi än bygger, så behöver vi ändå ALLA nuvarande kraftverk.

6. Subventioner till olönsam sol- och vindkraft samt elbilar är pengar i sjön, som gör oss alla fattigare.

7. Nya subventionerade jobb minskar antalet riktiga jobb med två- eller tredubbla antalet. Det är konkreta erfarenheter som inga besvärjelser från regeringen kan ändra på. Fler blir arbetslösa.

Påståendena ovan är lätta att verifiera. Vad gör vi med en regering, som föredrar att blunda?

Sture Åström
Nätverket Klimatsans

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “Regeringen blundar

 1. Det spelar ingen roll om vi byter regering emedan den förra hade exakt samma vidskepliga agenda som den nuvarande avseende “klimatpolitik”. Vad korrekt vetenskap visar spelar ingen roll när politiska intressen (läs ökade skattebaser) får dominera över sunt förnuft. Det går att vilseföra en majoritet en begränsad tid men inte för alltid. Svensk statspropaganda a la Putin borde få politikerna att skämmas om de vet vad skam är.

  Hans Jelbring
  Civilingingenjör, KTH
  Fil.kand. Meteorologi, SU
  Fil.dr. Klimatologi, SU

 2. Har nu rest runt i Tyskland i två veckor och kan konstatera att deras energiwände är mest ett energielände.
  Solcellspaneler på både öst och västsida på tak är vanliga samt att på vissa solcellsparker så skuggar framförvarande solpanelsrad den bakomvarande redan nu i september. Utbyggnaden ser ut att ha handlats av många klåpare som inte alls har kunskap om hur en solcellspanel fungerar. Och ännu värre ett solpanelsystem med central omvandlare fungerar.
  Men man har säkert fått statliga subventioner för antalet solpaneler även om dom ur energisynpunkt i det närmaste är värdelösa.
  Jag har arbetat med solcellspaneler sedan 1974 och detta var inte det jag trodde jag skulle få se.
  Kan också konstaera att ca 10 -20 procent av vindkraftverken står stilla även när det blåser, varför? Är dom ur funktion och i behov av service?
  Låt oss beskydda Sverige från detta energielände och ekonomiska vansinne.

Comments are closed.