Falska temperaturer i USA

151013-USA-Temp-5

I USA sker en storskalig förfalskning av rådata för temperaturer. USHCN står för United States Historical Climatology Network. Uppgifterna kommer från bloggen Real Science.

Grafen till vänster visar med rött ursprungligen uppmätta temperaturer och i blått de värden som numera rapporteras. Man har alltså ändrat gamla avläsningar av termometrar utan att tydligt motivera det. Notera att den röda, verkliga, toppen för år 1934 är högre än den för 1998.

Y-axeln i båda graferna visar grader Farenheit.

Grafen till höger visar skillnaden mellan data från riktiga mätstationer i rött och i blått för sådana, som är nedlagda eller annars utan verkliga data, varför man “uppskattar” den temperatur stationen borde ha. Ren gissning alltså, vilket i ett så allvarligt sammanhang inte kan kallas annat än förfalskning. Medan de verkliga data inte visar någon uppvärmning sedan 1990, visar de påhittade data en tydlig stigande trend.

151013-USA-Temp-6

Grafen till vänster visar hur många grader C skillnaden är mellan uppmätta och rapporterade temperaturer. För tiden innan år 2005 har temperaturerna sänkts, allt mer ju äldre de är, en hel grad för 1935 och tidigare. De senaste temperaturerna har höjts med 0,3 grader C.

Grafen till höger visar hur många procent av alla mätvärden som är påhittade. I sen tid har den andelen ökat till över 45 % ! ! !

National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA, rapporterar att USA blivit 2 grader C varmare sedan förra sekelskiftet, termometrarna visar ingen sådan stigning av temperaturen.

100 % av uppvärmningen är påhittad ! ! ! !

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Falska temperaturer i USA

 1. Hej Sture,
  bra skriv – som vanligt! En alltför stor del av min/mitt tänk/åtgår till att söka efter lag(ar) som på ett/annat sätt reglerar/straffar(?) personer/intressen/ etc. vars målsättning är att i fundamental riktning, subversivt & som pågående, MEN! hittills har mina ‘sök’ varit mer/mindre noll.
  Har Du/Ni info i/över detta?
  Tacksam 4 respons!
  Mvh/TJ

  1. Hej Thomas!

   Det är roligt att du hälsar på. Men vi har fullt upp med all den vilseledande och rent felaktiga information, som media oavbrutet publicerar. Allmänna lagar behandlades av Medborgarrättsrörelsen MRR, men dagens laglöshet har gjort att intresse för den tycks ha svalnat. Du kan börja söka här:

   https://medborgarratt.wordpress.com/

   Centrum för Rättvisa åtar sig att föra rättsprocesser i principiellt viktiga fall:

   http://centrumforrattvisa.se/

   Lycka till !

  2. Läs brottsbalken 9 kap. Man får nog vara jurist för att leta upp ansvarig, men utgivare eller respektive forskare som medvetet förfalskar eller vilseleder till egen favör begår åtalbart brott.

 2. Hej !

  I dagens partiledardebatt står Gustav Fridolin i talarstolen och häver ur sig
  lögner om den globala uppvärmningens katastrofala effekter i form av
  ökande öknar pga torka , översvämningar mm UTAN ATT BLI RÄTTAD.
  VI MÅSTE KÖRA HÅRT MED POLITITIKERNA NUUUUUU !!

  MVH / Olof

  1. 9 kap i brottsbalken kan säkerligen tillämpas på Fridolin. Vad polarisarna betäffar finns ju tillförlitliga temperatuturer från fasta stationer under hela förra seklet. Jubileums – expeditionen härom året med forskare och turister med utgång från Australien till Antarktis som frös fast skall aktualiseras liksom de nya satelitmätningarna och ballongmätningar som alla är kalibrerrade med lokala mätare utan urbant inflytande. Vidare kan man nog ta fram data om strömmar och temperaturer från Nils Axel Mörners färska publikationer. De har största betydelse för Nordostpasagen. Den var helt öppen 1922 och samma år var isbrytare och färjor fastfrusna i Öresund! Det såldes vykort i Helsingborg som visar hur passagerare drogs över isen i båtar och på stegar klättrade upp på kajen i Helsingborg. På den tiden skickade sjöfolk sina rapporter till NewYork någonstans. Titanic gick på ett isberg! 1922 rapporterades att inga isberg iakttagits i farvatten där de brukar förekomma!!! Jag är född 1922 sent på hösten och har därför lagt det på minnet. Någonstans har jag fotot i datorn men behöver hjälp att ta fram det.
   Arktis är ett hav som här och där är öppet och har besökts av Natos och Ryska u-båtar året om sedan femtiotalet. Antarktis är en kontinent med höga berg och enorma ismassor (och vulkanisk verksamhet) som inte kan smälta samtidigt med Arktis. Tryck och temperatur styr Grönlands glaciärer med kalvningar, inte smärre variationer i klimatet???
   Vi får hjälpas åt att skaffa fram källmatrialet!!!

Comments are closed.