Children´s Climate Conference

151022-Telge-Children

Mobiliseringen inför klimatmötet i Paris tycks komma att överträffa allt vi sett förut. Nu skall barn indoktrineras för att “sätta press” på politikerna i Paris.

Telge Energi åtar sig att betala försäkringar, resa, kost och logi för deltagarna. Kan dom ha råd med det utan statsbidrag ? ? (Du kommer direkt till deras hemsida genom att klicka på röd text.)

Efteråt skall barnen vara med på “Globe Days”, i Globen om jag gissar rätt, precis dagarna innan Parismötet börjar.

Jag antar att programmet aldrig frågar barnen hur dom tänker betala alla skulder dagens politiker åsamkar dem.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “Children´s Climate Conference

 1. Södertälje kommun går med en förlust på cirka 1,4 miljarder per år, vilket är 1/3-del av kommunens budget. Naturligtvis får kommunen pengar från skattebetalare i andra kommuner.

  Klart kommunen har råd med denna konferens – någon annan betalar.

 2. det påminner om hur Josef Stalin skapade ett angivarsamhälle i Sovjetstaten genom att involvera barn som blev hjältar att ange sina föräldrar.

 3. Telge Energi är elbolaget som bara säljer förnybar el från sol, vind och vatten. Jag ringde för att erbjuda Klimatsans pedagogiska introduktion till klimatets fakta för de inbjudna barnen. Efter lite bollande fram och tillbaka mellan medarbetarna, fick jag tala med Susanne Blomgren, som var en av de ansvariga för arrangemanget. Hon var vänlig nog att ta emot samtalet, fast hon var upptagen med hästar i stallet. I samtalet fick jag följande uppgifter:

  Telge Energi har ett brett samarbete med WWF, som är en aktiv partner i arrangemanget. Konferensen sponsras även av Södertälje kommun.

  Barnen får inbjudan via WWF:s projekt Globetree. De barn som erbjuds att komma representerar folkgrupper, som har erfarenhet av klimatförändringar. Ex.vis kommer från Samoa ett barn, som upplevt hur skolan måst flyttas efter en översvämning under en cyklon. Barnen åtföljs av någon vuxen, lärare eller förälder.

  Programmet ser löst ut på hemsidan, men är redan klart, så det finns ingen tid för en punkt med information från Klimatsans. Barnen får information om klimatets grundläggande fakta av representanter från WWF. Men det sker inte i form av föredrag utan under ”aktiviteter”, där barnen själva drar slutsatser om klimatet.

  Susanne Blomgren uttryckte stor glädje över att arrangemanget har fått entusiastiskt mottagande från många håll.

 4. Jag anser att det är upprörande cyniskt att indoktrinera barn i politiska frågor. Det finns ju fakta,som visar att koldioxiden inte kan påverka klimatet, så varför skall man lura i barnen vilseledande uppgifter på skattebetalarnas bekostnad.
  På adrenalinets vägnar
  Håkan Sjögren , docent och molekylfysiker.

 5. Hej !
  Klimatkriget inför Parismötet är i full gång och som de gamla jesuiterna lärde:
  ” Ändamålen helgar medlen”eller som tydligen moderna dogmatiker resonerar:
  “Barnen skall lockas med godsaker och sedan skrämmas med katastrofscenarier ”
  Mycket fräckt och oanständigt av ett affärsdrivande företag som Telge Energi att
  tillämpa dylik taktik, som borde åtalas för vilseledande reklam. Jag ber om
  spridning av detta meddelande och känn er fria att handla mot affärsmetoder
  av detta slag !!!!
  mvh / Olof Hellström

 6. Att utge sig för att “bara sälja förnyelsebar el” är rena bedrägeriet. All el är el, har samma verkan och kan inte särskiljas i nät och ledningar. Precis som all koldioxid är koldioxid: en molekyl med en kol- och två syreatomer. Sitter de och lägger patiens när det inte blåser? Tar deras kunder ledigt?

 7. “Telge Energi” är ‘bara’ ett el-handelsbolag, dvs. de producerar ingen el i egen regi. Ägs av Södertälje kommun, som har närmare 200 mio sek i borgensåtagande/lån till bolaget.

  Finns bara en sak att göra och det är att bojkotta bolaget helt + sprida detta i sina respektive nätverk.

  Vad säger f.ö. barnkonventionen om att hjärntvätta barn?

  Mvh/TJ

Comments are closed.