Anders Wijkman får svar

151106-Isbjörn-X

Denna bild illustrerar hur klimatet används för politisk propaganda och för att skrämma allmänheten till att finansiera propagandan. Den visar en isbjörn på ”det sista isflaket” och används av den globala koncernen WWF, för att värva ”faddrar” till isbjörnar, som sägs bli hotade av utrotning, då isen i Arktis försvinner.

Den är ”photoshoppad” och därmed falsk i dubbel bemärkelse. Vågorna till höger reagerar inte för isflaket, vilket de skulle göra om det låg i vattnet. Isen på havet i Arktis skulle försvinna sommaren 2013, men har istället växt. Stammen av isbjörnar är stabil med över 20.000 individer. WWF är en global koncern, som omsätter c:a 4 miljarder kronor om året, har kontor i 30 länder och genomför projekt i 100 länder.

I tidskriften DSM nr 3/2015 recenserade fil dr. Pia Hellertz den bok Anders Wijkman och Johan Rockström skrivit 2011: ”Den stora förnekelsen”. I nr 4/2015 kommenterade Anders Wijkman och tillbakavisade flera av hennes påståenden. I det aktuella numret 5/2015 svarar hon honom utförligt på sex hela sidor. Det är närmast unikt att media tillåter granskning av en alarmists framställning så i detalj.

DSM-Logga

KLIMATDEBATTEN
Vetenskap eller politisk propaganda

Hellertz noterar att Anders Wijkman är ordförande i den mäktiga Rom-Klubben, som grundades 1968 på David Rockefellers egendom i Italien. Hon nämner några av dess synnerligen inflytelserika medlemmar, ex.vis Carl Bildt, Bill Gates och George Soros, samt citerar flera av dess skrifter. Dessas genomgående tema är att jordens resurser är begränsade och det behövs en ”New World Order” för att fördela dem rättvist.

Hon går igenom de vanliga problemområdena: Polarisarna, havens nivå, Solens roll, orkaner och överbefolkningen. Hon ägnar särskild uppmärksamhet åt IPCC:s myt om eniga klimatforskare och åt det storskaliga fusk med basdata som flera av myndigheterna i USA ägnar sig åt, samt exemplifierar de galna problemlösningar som tas på allvar i klimatdebatten.

Klimatdebattens argument om en kommande katastrof kännetecknas av svepande påståenden och hänvisningar till ”forskarna” eller ”den samlade vetenskapen” utan namns nämnande, något som gör debattinläggen till propaganda istället för vetenskap. Hellertz håller en hög vetenskaplig standard genom att sorgfälligt referera till namngivna källor och ange länkar till dem i 43 noter.

De sex sidorna ger en ovanligt klar bild av de huvudsakliga frågeställningarna i debatten. De kommer att kompletteras i nästa nummer.

Lösnummer till ett pris av 50:- + porto 28:- kan beställas här:

Eller med ett mejl direkt till: order(snabela)dsm.nu

Prenumeration kostar 265:- per år.
Erläggs till plusgiro 18 02 40-4 eller till bankgiro 5296-8070.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Anders Wijkman får svar

 1. Jag skulle vilja säga att bilden illustrerar att isbjörnar är väldigt duktiga simmare.

  Att populationen isbjörnar ligger på en hög nivå har varit känt i många år och vad isbjörnsforskare hela tiden har hävdat. Jag tycker att WWF visar en väldigt föraktfull inställning till sina bidragsgivare. Ungefär: “Det finns alltid en bunt människor där ute som vi kan påstå vad vi vill till för de kommer aldrig att kontrollera om det vi påstår stämmer på något sätt.”

  Hela bidragsindustrin – vad som än avses – lever på känslor och ytterst sällan på något sunt förnuft eller faktamässigt. Nu avser jag att få bidrag, för det finns faktiskt många organisationer där man i verksamheten tillämpar sunt förnuft och åstadkommer med små medel mycket mer än vad de flesta svenska myndigheter åstadkommer med miljarder. Jag vill bara ge dem rättvisa och heder och inte såga av alla.

 2. Hej!

  Har tagit del med stort intresse och läser gärna de 6 sidorna i nästa nummer.
  Jag har svarat Anders idag med en rekapitulation av mina och Niklas Mörners
  protester,en redovisning av några viktiga forsknings- och vetenskaps-
  resultat och till sist en förkastelsedom över IPCC, som jag bedömer måste
  avvecklas vid Parismötet för att medge en förnuftig fortsättning på de ständigt
  misslyckade FN-miljömötena baserade på IPCC:s falsarium.
  mvh / Olof H-m

  1. För Anders Wijkman betyder nog inte fakta så mycket. Han tycks oförmögen att bedöma sådana, vilket nog är rätt vanligt bland politiska begåvningar. Sådana lever i en värld av personliga kontakter med tillhörande lojalitetsband.

   Det är förtroendet för IPCC, som måste torpederas. Be honom visa på några av IPCC:s förutsägelser som faktiskt slagit in. Upprepa några av alla deras misslyckanden och även de fall av lögner och bedrägeri som förekommit. Be honom förklara varför han tror på ett gäng, som misslyckats med 19 år, men hävdar att de klarar 85 år. Att de dessutom talar om 95 % säkerhet är bortom all rimlighet. Det bör få vem som helst, även Anders Wijkman, att inse att IPCC bluffar.

 3. Hej Olof Hellström ! Jag håller helt med- Det liknar ju fanken att det skall vara så svårt att framföra sina åsikter om de strider mot “mediavänsterns ” galna uppfattming.

  Mvh, Håkan.

Comments are closed.