SvD:s falska nyheter

Lembke-151031-Solen-P1070995-B
Solen driver klimatet, inte koldioxiden. Foto: Lembke

Vi har noterat att satsningen ”SvD 2 grader” inte syftar till att förmedla nyheter baserade på fakta utan istället är medveten och systematisk propaganda för en politik, som dess redaktion förmodligen inte förstått. Varje avsnitt har hittills huvudsakligen bestått av skåpmat med ursprung från IPCC:s många larm, som visat sig omotiverade. Verkligheten visar att IPCC inte har bara lite fel utan totalt fel:

1. Varmare klimat är välgörande. Det är inte spekulation utan historiskt faktum.

2. Mera koldioxid, livets gas, visar sig välgörande. Jorden är grönare och skördarna större.

Vi har inga avlönade skribenter, som kan bemöta alla avsnitt, där heltidsavlönade alarmister intervjuats. Men vi har alerta medlemmar, som ibland tar sig tid att analysera särskilt upprörande brott mot de pressetiska reglerna.

Medlemmen ”ces” har noterat hur en icke-nyhet gjorts till en falsk nyhet. Den 14/11 kunde man läsa:

Börsjättarna: Sätt pris på koldioxid

”Åtta av tio börsföretag vill ha ett globalt pris på koldioxid, visar SvD Näringsliv enkätundersökning. Och inte ett enda av företagen tycker att världens politiker gör tillräckligt i klimatfrågan.”

Undersökningen skickades ut till de 100 största företagen på Stockholmsbörsen. Den besvarades av ”nästan 30 av Sveriges största börsbolag”. Av dem vill ”över 80 procent” ha ett globalt pris på koldioxid.

En undersökning med en svarsfrekvens på mindre än 30% på ett så litet urval är inte trovärdig. 80 procent av nästan 30 företag är lika med mindre än 24 företag. Sådana som svarar på en dylik undersökning är företag med ett speciellt intresse för dessa frågor.

Mindre än 24 sådana av 100 är lika med mindre än en fjärdedel.

Så ljuger SvD och andra propagandaorgan. Förr i tiden fanns det chefredaktörer och journalister med integritet.

+ – + – + – +

Så långt ces. Hans analys väcker ett par frågor:

A. Är redaktionen så okunnig, att man inte förstår att 30 % svarsfrekvens gör enkäten meningslös?

B. Är redaktionen inte dummare än att de förstår detta, men bestämmer sig ändå att ”göra journalistik” av siffrorna för kampanjens skull? Det strider alltså mot de pressetiska reglerna och är direkt ohederligt.

Det redaktionen inte tycks förstå är att deras kampanj egentligen har politiska syften:

Johan Rockström i sitt Earth Statement: We need to fundamentally transform the economy. (Vi behöver en fundamental omgöring av ekonomin.)

Anders Wijkman i SvD 4/12 2012: Nu krävs en ny ekonomisk logik.

Ottmar Edenhofer, ordförande i en av IPCC:s arbetsgrupper: Klimaschutz hat mit Umweltschutz kaum mehr etwas zu tun. Klimapolitik verteilt das Weltvermögen neu.(Klimatfrågan har inte längre så mycket med miljöskydd att göra. Klimatpolitiken skall fördela världens rikedomar på nytt sätt.)

Christiana Figueres, FN:s högsta ansvariga för klimatfrågan: First time the world economy is transformed intentionally. (Första gången världsekonomin ändras avsiktligt.)

Innebörden av alla dessa offentliga uttalanden är ganska klar: Avsikten är införandet av en global omfördelningspolitik, för vilket man redan inrättat en Grön Klimatfond på 100 miljarder dollar om året. Som en början. . .

Detta blir svårt att skilja från planekonomi. På ledarsidan är SvD ”obunden moderat”, där de viktigaste punkterna väl är frihet, demokrati och marknadsekonomi. Planekonomi är raka motsatsen till alla dessa punkter och har hittills dessutom alla gånger den provats gjort medborgarna utfattiga.

Vilken trovärdighet får tidningen, då förnuft och anständighet på ledarsidan direkt motarbetas på hela uppslag i delarna för nyheter och näringsliv?

Sture Åström

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “SvD:s falska nyheter

 1. Att kämpa mot detta vansinne med planekonomi som argument är totalt meningslöst. Att planekonomi är den ultimata ekonomi får varje barn itutat sig under 10 års skolgång. Sedan får de det i 3 år till om de går i gymnasiet och sedan ytterligare 2-5 år på högskola. Till och med på Handelshögskolan är alla lärare mer eller mindre kommunister.

  Kan ni fatta det! De är bara att be någon som önskar planekonomi att be dem förklara hur man sätter priser i en sådan ekonomi och då talar vi inte om konsumentpriset på en vara utan alla priser som behövs för att tillverka varan. Nästa steg är att be dem berätta hur man räknar ut vad som behövs och vad folk vill ha och plocka isär det så man vet exakt hur mycket som måste produceras av varje ingående del i en vara.

  Ta bara en sådan enkel sak som en blyertspenna. Det finns inte en enda person i hela världen som har all kunskap som behövs för att tillverka en sådan. Be en förespråkare för planekonomi att planera tillverkningen av en blyertspenna och allt som måste tillverkas för att tillverka pennan.

  Ta en titt på alla planekonomier i världen idag. De har alla en sak gemensamt: brist på varor. Och det är den enkla sanningen till att Sovjetunionen kollapsade sin ekonomi flera gånger innan de till slut gav upp. Bara 40 % av alla hushåll i Sovjetunionen hade ett kylskåp. Kunde de inte ens centralplanera kylskåp till invånarna, hur ska de då ens kunna centralplanera energi till alla.

  Ursäkta att det inte handlade om klimatet detta inlägg, men min bitterhet kunde inte hejda mig. Eller, ska det vara uppgivenhet inför all dårskap i världen.

  1. Hej Göran !

   Du behöver inte be om ursäkt. Du talar om den ideologi som driver klimathotet med genomgående falska argument. I alla totalitära stater har överheten satsat stora resurser på att ljuga för undersåtarna. Det märkliga är att så sker i det fria landet Sverige. Det måste vi kunna diskutera öppet.

 2. Fascistfasoner.
  Inför Parismötet dec. 2015
  Grunden för demokrati är att medborgarna i demokratin informeras om fakta.
  Diktaturen grundas i att medborgarna informeras av propaganda, felaktiga påståenden. Metoden utmärker också fascism. Denna fascism tillämpas medvetet av vänsterpolitiken, kommunismen och även den närstående grönröda miljörörelsen. Den karakteriseras av att staten, partiet, diktatorn alltid vet bättre än den enskilde. Den tillämpas i EU där lagar som gäller för den enskilda delstatens medborgare till 90% dikteras av EU-tjänstemän som inte är valda av befolkningen och som därför inte kan påverkas av dem.
  Svenska medier bedriver ren fascism i frågan om klimatet. Ingen av de rödgröna vågar t.ex. offentligt besvara den enkla frågan hur vindkraftverk i Sverige kan hindra miljökatastrofen.
  Roten till detta onda kan sökas i den statligt bedrivna utbildningen av dagens journalister.
  Naturligtvis styrs framför allt den statliga Radio- och TV- verksamheten av denna rödgröna massa. Där tillåts de ge utlopp för sina fascistfasoner.
  Varje anmälan från medborgare till den nämnd som skall garantera saklig information i klimatfrågan om osaklighet som strider mot sändningsvillkoren, kastas i papperskorgen.
  Exempel på osaklighet kan lätt fås på Internet. T.ex.;
  – 0,3% av vetenskapen stöder påstående om klimatkatastrof, inte 97%.
  – Ingen uppvärmning av atmosfären har uppmätts på 17 år. Snarare har en avkylning skett.
  – De stora havsisarna har inte smält utan de ökar i omfattning.
  – Himalayas glaciärer har inte smält.
  – Vattnet i oceanerna har inte stigit.
  – O.s.v.
  Under täckmantel av FN förbereder de rödgröna miljöfascisterna i Paris att med ett bindande avtal om en enda jordens regering nå sin slutliga seger över jordens folk. Där slutar vår västerländska frihet.
  Redan nu föreligger där skrivna förslag på nästan tusen nya regler som folken skall tvingas lyda.
  Nuvarande svenska regering driver hysteriskt på för att få denna världsregering till stånd.
  För medborgare som jag kommer resten av mitt liv efter klimatmötet i Paris att utgöra en plågsam kamp mot denna regering.
  Delta i den kampen.

  B.Stymer
  Väla Gård, Helgarö.
  64592 Strängnäs

Comments are closed.