En riktig klimatkonferens i Paris

150329-Patrick Moore

Paris har haft två konferenser om klimatet samtidigt. FN:s COP 21 drar 40.000 deltagare. Den handlar egentligen inte om klimatet, utan om fördelningen av världens rikedomar. Vilka U-länder skall dela på de 100 miljarder dollar om året, som I-länderna skall betala. Vilka skall betala? Åsa Romson har utlovat 4 miljarder svenska kronor.

Där finns ingen som kan eller vill diskutera själva klimatet.

Det gör istället 40 av världens kunnigaste klimatforskare på konferensen ”The Paris Climate Challenge 2015”. En initiativtagare var den svenska auktoriteten på havets nivå, Nils-Axel Mörner. Därifrån finns en rapport av dr. Patrick Moore, som var en av de två som grundade Greenpeace, googla ”two climate paris subsiding”:


1. Inga observerade fakta
stöder hypotesen att koldioxid driver den uppvärmning som pågått i 300 år sedan den Lilla Istidens kallaste år omkring år 1700. Våra utsläpp var obetydliga innan 1950.

2. Jordens klimat har inte blivit nämnvärt varmare under närmare 20 år, fast nära en tredjedel av alla utsläpp ägt rum under den tiden.

3. Påståendet att havet blir surt och utrotar många skaldjur och livet på korallreven är ett rent påhitt. Havet omges av basiska mineraler, som håller det lätt basiskt.

4. Ingen oroande höjning av havet har noterats de senaste decennierna. Satellitmätningarna har godtyckligt ”justerats”, så att en höjning verkar ha skett. På många håll sjunker landet, så att havet verkar höjas. Det gäller uppslammad mark vid stora floders deltan.

5. Extrema väderhändelser som stormar, orkaner, tromber, översvämningar, värmeböljor eller köldknäppar har inte blivit vanligare de senaste åren. Detta erkänns av klimatpanelen IPCC.

6. Solen är den främsta drivkraften för klimatet. Detta följer solens varierande aktivitet mycket bättre än den stigande halten av koldioxid. Det kommer att bekräftas de närmaste 20 åren, när solen har en period med minimal aktivitet, om klimatet då blir kallare.

Så ser sann, opolitisk, klimatforskning ut.

Sture Åström
Nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

PT-logga

2015-12-11

Paris riktiga klimatkonferens

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

One thought on “En riktig klimatkonferens i Paris

Comments are closed.