Klimatfrågan – humbug och politik

151230-Trollkarl-MP

SLA-Logga

2015-12-30

Ibland kan det vara nyttigt att rannsaka sig själv om varför man tror, tycker eller agerar på ett visst sätt. Enligt en undersökning beställd av SVT under hösten 2015 tror 80 % av svenskarna på klimathotet. Att det inte var en ännu större andel måste anses vara en stor besvikelse efter den våldsamma hotpropaganda som utslungats från vår ”fria television” under de senaste åren. Andelen klimathotstroende i de flesta andra jämförbara länder är däremot betydligt lägre än i Sverige.

I Sverige har den granskande journalistiken helt upphört. Detta beror på två saker. Det ena är att tiden inte längre finns och det andra är att media har politiserats. Tittar man på SVT så uppger 52 % av journalisterna att de sympatiserar med Miljöpartiet och 13 % med Vän-sterpartiet. Två partier som båda har en extrem hållning i klimatfrågan. Att detta inte skulle påverka innehållet i journalistiken är helt otänkbart.

Totalt sett är Miljöpartiet det största partiet bland svenska journalister. 41 % uppger att Miljöpartiet är det bästa partiet och 15 % av journalisterna stödjer Vänsterpartiet. Efter att ha analyserat SvD, DN, Aftonbladet och Expressens rapportering från Paris blir detta alltför tydligt.

En bra början vore att kritiskt granska Parisdeklarationen.

Om man för ett ögonblick accepterar de troendes dogmer så behöver man reducera CO2-utsläppen med 6000 gigaton för att nå det sk tvågradersmålet. Om ALLA länder fullgör ALLA åtaganden från Paris så kommer CO2-utsläppen att minska med 60 gigaton till 2030. Detta kommer att kosta världen 16000 miljarder kronor per år och minska temperaturen med 0,048 grader.

Är det någon som tror att USA, Kina, Ryssland, Indien eller andra länder av betydelse tar detta på allvar? Knappast, och ingenting förhindrar heller de 2400 kolkraftverk som planerats, eller är under byggnation i världen.

Tyvärr fick inga objektiva experter uttala sig i SVT, TV4 eller dagspressen under Parismötet, bara bidragsberoende lobbyister från klimatindustrin, Greenpeace och Naturskydds-föreningen. Uppfattningen att 97 % av forskarna skulle vara ense är för övrigt en mediamyt som för länge sedan vederlagts.

Så nu vet du varför du tror som du gör.

Klimatfrågan är inte vetenskap, den är politisk humbug och det är du som får betala priset.

Jonny Fagerström
Skövde

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

One thought on “Klimatfrågan – humbug och politik

  1. Rätt så Jonny. Skrämmande scenario framför oss med idel fundamentalister som driver klimatagendan nu. Åsa Romson miljöminister. Maria Wetterstrand ordf. Miljörådet. Anders Wijkman ordf. Miljörådsberedningen. Annika Helker Lundström ordf. samordning mot näringslivet främst vindkraftutbyggnaden. Johan Rockström rådgivare åt statsministern och utrikesministern. Wallström som dessutom var en av frontfigurerna för Global Challenges innan hon blev, minister. Det är omöjligt att inte få Jacob Nordangårds hydra i tankarna, eller hur. Även om Parisöverenskommelsen blev skapligt urvattnad är det oroväckande med vår laguppställning.

Comments are closed.