Klimatförändringarnas verklighet

150401-Tahiti-Tetiaroa

Söderhavsöarna hotas inte av översvämning. Havet stiger inte mer än normalt, en à två mm per år. Korallerna söker sig mot ljuset och följer med uppåt. Fler öar växer i area än de som krymper. Öarna är skapade av cykloner och växer tack vare dem.

Den våldsamma kraften i en cyklon bryter sönder en del koraller. Deras skelett bildar grus som stormar och cykloner spolar upp på stränderna, så att dessas nivå höjs. På dem växer sedan buskar och palmer, som så småningom ruttnar och bildar matjord. Så växer öarna både i yta och i höjd.

Här atollen Tahiti Tetiaroa.

Även om klimatet skulle bli betydligt varmare, kan havets stigning inte öka med mer än enstaka mm/år. Det beror på att landisarna är kilometertjocka. På deras översida är temperaturen därför närmare 20 grader lägre än vid havsytan. Avsmältning sker därför i närhetens av marken längs fronten, vilket begränsar värmeöverföringen drastiskt.

NWT-Logga-0

2016-02-16

Polarisarna smälter inte, isbjörnarna mår bra, havet stiger inte onormalt, fler söderhavsöar växer än minskar, havets pH är stabilt basiskt, orkaner och cykloner har blivit färre sedan 1990-talet, skriver Sture Åström.

Det är viktigt att skilja hypoteser, spekulationer och datasimuleringar från fakta:

1. Obestridliga fakta är att världen blivit en knapp grad varmare på hundra år.

2. Luftens halt av koldioxid har ökat med 30 procent till 400 ppm.

3. Växtligheten gynnas av värme och mer koldioxid. FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation FAO noterar 40 procent rikare skördar på 20 år. De fattiga har fått mer och billigare mat.

4. Världsbanken beräknar att närmare en miljard människor lyfts ur extrem fattigdom mellan 1990 och 2015.

Utsläppen har alltså varit bra.

Verkligheten visar att FN:s klimatpanel IPCC haft totalt fel!

Deras larm har varit fel. Polarisarna smälter inte, isbjörnarna mår bra, havet stiger inte onormalt, fler söderhavsöar växer än minskar, havets pH är stabilt basiskt, orkaner och cykloner har blivit färre sedan 1990-talet.

För övrigt har ”klimatförändringarna” upphört sedan 20 år. Det folk klagar på är väder och oväder. Extrema oväder är naturliga inslag i vårt normala klimat. De har inte blivit vanligare, snarare tvärtom.

Sture Åström

Nätverket Klimatsans

+ – + – + – +

Krbl-Logga

2016-02-18

Klimatets verklighet

+ – + – + – +

PT-logga

2016-02-20

Klimatförändringarna har upphört

+ – + – + – +

Danderyds Nyheter-Logga

2016-02-27

“Utsläppen har varit bra”

+ – + – + – +

Markbladet-Logga

2016-03-02

Klimatförändringarnas verklighet

Svar på Vennströms debattartikel v 7.
Det är viktigt att skilja hypoteser, spekulationer och datasimuleringar från fakta:

+ – + – + – +

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Klimatförändringarnas verklighet

 1. Kan människan påverka väder och klimat? Det finns i alla fall de som försöker. I samband med ett fullmäktigemöte i Mörbylånga initierade miljöpartisten Eva Öberg en regndans.

  ”– Vi reste oss upp och vinkade och vände oss mot varandra. Det höll väl på i ungefär tre till fem minuter”, säger Eva Öberg.

  Det påminner mig om IPPC, som med undermåliga datasimuleringar försöker pressa upp temperaturen på Jorden. Vattennivåerna på Öland är fortsatt låga och temperaturen på Jorden står kvar och stampar. Det har den gjort den senaste 20 åren.

  Det enda som består är propagandan om de förestående klimatförändringarna.

 2. Isarna vid polerna har aldrig varit tjockare och mer utbredda än nu. Isbjörnarna är 4 x fler till antalet idag än för 30 år sedan. Jordklotet blir kallare från år till år…en ny miniistid är att vänta. Lurade? Joo, tjena…det är bara förnamnet.

  Joo, förresten! Vindkraften bär inte sina egna kostnader…hur mycket det än blåser!

 3. Hej!
  Tack för denna deklaration, som jag har nöjet instämma i och som jag för närvarande gör alla ansträngningar att få det politiska etablissemanget att ansluta sig till och därmed samtidigt förneka följderna av Paris-avtalet, vars innehåll är en ORIMLIG och ONÖDIG BELASTNING för alla oss världsmedborgare.
  Olof Hellström

Comments are closed.