Bönder pekas felaktigt ut som stora miljöbovar

150804-Kossor

HD-Logga-0

2016-03-02

Radioprogrammet ”Matens Pris” den 7/2 var något av det sämsta jag hört på länge.

Sveriges Radio bör arbeta med en opartisk journalistik. Detta program var helt styrt av den ”Gröna” filosofin. Som grund använde man en amerikansk storjordbrukare som klart säger att bara han tjänar han pengar så skiter han i naturen.

Bonden utmålas som den störste miljöboven och man berättar om hur de så kallade ”forskarna” kan visa hur farlig köttkonsumtionen är för människan.

Hela detta program styrs av den moderna miljöpolitikens religion som framhärdar att lantbrukaren är livsfarlig för människornas framtid på jorden. Enda sättet att överleva är att utrota bönderna och ersätta deras natur med vindkraftverk och vegetabilisk ekologisk odling.

Jordbruksministern var i detta program vettig och framhärdade att det inte var regeringens ansvar att bestämma vad människorna skall äta medan intervjuaren bara talade om köttskatter och lagar för att begränsa miljöförstöringen och fick hjälp av så kallade forskare som utan forskningsunderlag berättade hur farligt köttet är. Christel Cederberg, biträdande professor i energi och miljö på Chalmers, påstår att jordbruksministern är okunnig och dåligt påläst.

Inte någon gång fick man i programmet höra att lantbrukarnas slit med djuren under generationer har format svensk mat, kultur och landskap. Att straffbeskatta 22.000 svenska bönder för att de skapar mat till den urbaniserade befolkningen (9,8 miljoner) kan liknas vid gamla tiders avlatsbrev.

Människan är allätare! Det finns folkslag som sedan urminnes tider beroende på det klimat de levt i har anpassat sig till ensidig kost. Eskimåerna hade bara kött att leva på och vissa stammar i fjärran östern levde bara på vegetabilier. Deras tarmar och tarmflora formades därefter. De absolut flesta människor på jorden är beroende av såväl animalisk som vegetabilisk föda. Den strikta vegetarianismen som ofta omhuldas av unga människor ger sannolikt fler sjukdomstillstånd än köttet. Även den oro och ångest som de strikta lärorna skapar hos yngre människor är farlig.

Nej mina vänner det är inte jordbruksministern som är dåligt påläst och okunnig utan de som kallar sig ”forskare” men som styrs av klimatreligionen och låter sig köpas av de extrema klimatpolitikerna som kommer att skada jordens framtid. Här har journalistiken en viktig uppgift att vara opartisk och lyssna på alla källor, såväl översteprästerna som förnekarna.

Bjarne Lembke

Med.Lic.leg.läk.
Spec. företagshälsovård och allmänmedicin för Jordbrukare

+ – + – + – +

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Bönder pekas felaktigt ut som stora miljöbovar

 1. Dr. Lembke – Mycket bra och helt riktigt. Gratulerar.
  Så här går det när man tappar kontakten med verkligheten,
  och klimathysterin tillåts diktera våra dagliga villkor.
  Våra kära kor och vår goda mjölk måste vi naturligtvis ha.
  Klimatet styrs i första hand av solen.
  Omkring 2030-2040 kommer vi att befinna oss i ett solminimum,
  och då blir det kalla.
  Låt Människor & Kor & Natur leva – och glöm den falska klimathysterin.
  tycker Nils-Axel Mörner
  specialist på havet, klimatet och naturkatastrofer

 2. Det kan beaktas att Sverige klarar av att självhushålla för runt 7 miljoner människor. En del säger att det bara räcker till 3,5 miljoner människor. Blir det kallare i Sverige som Nils-Axel Mörner säger, blir det förmodligen ännu färre människor vi kan ta hand om vid en krissituation.

  Äta kött från kossor som gått på bete är bland det bästa vi kan äta. Dock ska köttet tas direkt från bondens gård mer eller mindre. Ingen processad mat. Dåliga ämnen i rent kött uppstår bara om köttet grillas eller tillagas på hög värme.

  Jag kan inte se hur kossor som går på bete på en äng inne i en skog skulle kunna vara dåligt för miljön. En total omöjlighet. Förvisso behöver vi ängar för att skaffa mat åt kossorna under vintertid. Det lilla elände det eventuellt skulle ställa till med i form av en traktor som ska sprida gödsel och slå gräset och lagra det kan omöjligt påverka klimatet. Tvärtom skulle den koldioxid som sprids i samband med det bara vara ett välkommet tillskott för växterna. Dessutom skapar kossorna en biologisk mångfald.

  Det verkar nästan som om bönderna är ett hot mot klimatforskares anslag.

 3. Jag har tidigare varnat för att klimatet inte låter sig påverkas nämnvärt genom att vi minskar våra utsläpp av “växthusgaser”. Varningen har den 2/2 fått stöd i den amerikanska kongressen genom att klimatforskaren John R. Christy i vittnesförhör försäkrat att varken de åtgärder som vidtagits eller de som planerats, t.ex. enligt Parisöverenskommelsen, kommer att ha någon synbar inverkan på vad klimatet har för sig. Utskrift av vittnesmålet kan fås som pdf genom att googla “Christy” och “US house committee”.
  Det är hög tid att våra politiker följer sina amerikanska kollegers exempel och vidgar sina vyer i klimatfrågan genom att inte bara följa det snäva enkelspår som dragits upp av IPCC, SMHI och MP, utan också lyssna till de av våra forskare som stämplats som “skeptiker”. Tag hänsyn till vetenskapliga fakta och hindra att skattemiljarder slösas på meningslösheter, att vår landsbygd utarmas av miljöskatter och att våra lantbruk försvinner av “miljöskäl”.

Comments are closed.