Freds välkomsthälsning

fred-foto-2

Tekn. dr, docent Fred Goldberg, VD Svenska Polarinstitutet

Som representant för Svenska Polarinstitutet och en av initiativtagarna till denna konferens, vill jag hälsa alla hjääärtligt välkomna. Tyvärr kan jag ej själv närvara på grund av sjukdom och av känslighet för infektioner.

Jag hoppas denna konferensdag ska bli intressant och givande på många sätt och motsvara era förväntningar. Klimatfrågan och dess hysteri är ju inte enbart en vetenskaplig fråga utan har en bakomliggande dold politisk agenda som kan sammanfattas av den kände klimatforskaren vid NASA, James Hansen som kärnfullt sagt att vi måste avskaffa kapitalismen för att rädda klimatet.

Jag vill också passa på att tacka mina medorganisatörer som lagt ner ett oerhört arbete för att denna konferens skulle kunna bli genomförd. Vidare vill jag framföra ett stort och varmt tack till våra sponsorer, ingen nämnd och ingen glömd.

Lycka till med konferensen.

+ – + – + – +

Som ett memento ville Fred visa följande bild och citat av Fridtjof Nansen:

fred-nansen

Således: Visa män har vetat att klimatförändringar alltid har förekommit och de kommer alltid att förekomma.

+ – + – + – +

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

One thought on “Freds välkomsthälsning

  1. Percy Barnevik skriver in sin bok “Jag vill förändra världen” om det enorma resursslöseriet och miljöförstöring som fanns i Östeuropa när muren föll.

    Det är det som centralplanering leder till. Och idag har vi ett faktiskt en ypperlig jämförelse: vindkraftverk. Otroligt resursslöseri och faktiskt centralplanering.

    Vad ska framtiden bjuda på. Vindkraftverk som hålles snurrande för sakens skull medan folket inte har råd med den el som produceras av dem.

    Påminner igen. Åttahundratusen hushåll i Tyskland klarar inte av att betala elräkningen.

Comments are closed.