Konferensen blev succé

img_3612-y

Deltagarna samlar sig efter första pausen.

Konferensen blev en stor framgång med 80 nöjda deltagare från både Sverige och Norge, men även från Danmark och Nederländerna. Talarna och deras teman framgår av posten “Klimatfakta på video”.

Tyvärr fungerade inte tekniken, så att vi nu kan visa föredragen på video, men de använda illustrationerna finns här.

Vi hoppas kunna återkomma med åtminstone några videor.

Detta är första gången sedan 2006 som en öppen vetenskaplig konferens om klimatet hålls i Sverige. En konferens där alla deltagare kan få ordet.

Talarna refererade en myckenhet hårda fakta, som klargjorde väsentliga förhållanden:

Koldioxid har inte kunnat visas bidra märkbart till klimatförändringarna. Ole Humlum refererade flera mätserier som visade att det är temperaturen som driver upp halten koldioxid i luften, inte tvärtom. IPCC har alltså tagit fel på orsak och verkan ! ! Han konstaterade också att på 2.000 meters djup är havet lite varmare än ovanför. Värme måste således komma nerifrån på något sätt, än så länge oklart vilket.

Jan-Erik Solheim visade hur iskanten på havet som mest sträckt sig nästan ända till Skottland 1888, men slutat långt norr om Spetsbergen 1769. Åren 1866 och 1966 nådde den inte Island. Det är alltså naturligt med stora variationer.

Värdet av intelligenta observationer illustrerades på flera sätt. Hans Jelbring hade fotograferat ett sandtag med hjulspår, där nattfrosten bara satt sig på sandkorn av viss storlek, men inte på alla. Nils-Axel Mörner visade bilder på träd som vittnade om att havet inte stigit, dels för att landet eroderats på grund av oklok odling och dels för att ett mycket gammalt träd stod kvar i strandlinjen.

Jag berättar mera i kommande poster.

Med stor tillfredsställelse noterar vi att Norden har många ytterst kvalificerade klimatforskare. Men media, myndigheter och politiker har inte varit intresserade att ta del av klimatfakta. De ägnar sig hellre åt faktaresistens.

+ – + – + – +

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Konferensen blev succé

 1. Tack för en väl organiserad konferens med mycket kvalificerade presentatörer som visade att “koldioxidhypotesen” är felaktig utifrån olika fakta.
  Laboratorieexperimentet med uppvärmning i en kammare med och utan CO2 var ett intressant inslag. Ytterligare experiment i större skala verkar motiverade?
  Det sägs att vattenånga är den starkaste “växthusgasen” men det berördes knappast alls trots att det vid förbränning av bensin, ved, naturgas, kol mm bildas nästan lika mycket H2O som CO2. Kanske något att uppmärksamma?
  Nästa steg borde vara att formera en grupp för att informera våra politiker om klimatfakta för att förhindra att man tar felaktiga beslut i energifrågor. Ett framträdande i riksdagen skulle ge ett lyft!

  1. Problemet med riksdagen är att inget parti vill tillåta umgänge med “kättare”.

   Inga redaktioner accepterar ett besök på 30 minuter för information om grundläggande klimatfakta. De vågar inte.

   Faktiskt har vi flera fri-lansande journalister, som vi håller informerade, men de vågar inte knysta om kätterska fakta. Då skulle de bli utan jobb. Vi får träffa dem i smyg.

  1. Inga reguljära media var där. Bara en lokal TV-kanal som intervjuade Tege och Mörner. Var man kan se resultatet har jag inte noterat ännu.

  1. Tack för påpekandet och för länkarna till det som fungerar.

Comments are closed.