Make science great again

161122-make-science-great-again

HH-Logga

Ledare av Patrik Oksanen

2016-11-18

Nej, det är inte “game over” för klimatet – än

2016-11-22

Ge vetenskapen möjlighet att återställa förtroendet

Under COP22 november jublade deltagarna över att människans utsläpp av koldioxid planat ut. Inget spår av utplaningen syns dock i atmosfärens totala koldioxidnivå. Det visar hur liten betydelse de mänskliga utsläppen har i det hela.

Man borde i stället glatts åt att temperaturen sjunkit eller nu blivit i det närmaste oförändrad efter 20 år och att fasläget mellan ändringar i temperatur och koldioxidhalt visar att koldioxid inte är en “klimatbov”. Samma sak framgår av att temperaturen visar ett helt annat tidsförlopp än koldioxiden.

Under COP22 borde man deklarerat “Game over” och åkt hem och ägnat sig åt viktiga verkliga problem i stället.

Donald Trump må vara en flåbuse, men det är kanske så att dessa egenskaper är nödvän-diga för att ge vetenskapen en möjlighet att återställa förtroendet efter all skada FN:s klimatpanel, av politiska skäl, åstadkommit då man hyllat pseudovetenskap och organi-serat grupptänkande.

Make science great again, som man säger i USA.

Härje Thunholm

+ – + – + – +

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “Make science great again

  1. Vad Donald Trump anser om vetenskap:

    “The Trump Administration is firmly committed to conserving our wonderful natural resources and beautiful natural habitats. America’s environmental agenda will be guided by true specialists in conservation, not those with radical political agendas.”

  2. Jag försökte få Oksanen att skaffa sig lite förnuft och kunskaper när det gäller klimat, men han envisas med att vara faktaresistent. Han trodde att WMO har visat att naturkatastrofer har blivit fem gånger vanligare sedan 70-talet. Jag påpekade att det handlar om RAPPORTERADE naturkatastrofer och att rapporteringsgraden har ökat med ungefär en faktor fem, men jag vet inte om han fattade.
    Annars gillar visst andra tidningar det Oksanen skriver om Ryssland. För min del undrar jag om de skriverierna inte helt enkelt grundas på rysshat.

Comments are closed.