Klimatrekorden var fejk-nytt

John J. Bates som avslöjade fusket inom NOAA

Ständigt har vi fått veta att de senaste tre åren blivit “historiens varmaste”. Data från NASA/ GISS och NOAA i USA har visat på stigningar av en eller ett par hundradels grader för den globala medeltemperaturen.

Kunniga läsare har insett att detta visat hur högt inkompetensen stigit i de förut så ansedda institutionerna. Mätningarnas felmarginal har nämligen varit fem eller tio gånger så stor. Ingen seriös vetenskapsman annonserar “rekord” i sådana fall.

Den 5/2 publicerade engelska Mail on Sunday en intervju med en tidigare högt placerad tjänsteman i NOAA, John J. Bates. Han berättade hur myndighetens chefer hade brutit mot dess egna regler, för att i tid till det stora “klimatmötet” i Paris 2015 presentera en rapport om rekordhöga temperaturer. Avsikten var att påverka världens ledare som samlades där. Vilket alltså lyckades.

Men siffrorna var dels baserade på osäkra data och dels förfalskade.

Intervjun blev en sensation i många av världens media. Den rycker undan grunden för larmen om en kommande värmekatastrof. Ingen uppvärmning har noterats på 15 år.

Detta var ingen nyhet bland seriösa klimatforskare. Sedan flera år har de nämnda institutionerna systematiskt förfalskat data från mätningar gjorda för 50 och 100 år sedan. Med hårda fakta från databaserna vid olika tidpunkter har många oberoende forskare visat hur data ändrats i stor skala: Gamla temperaturer har sänkts och sena temperaturer höjts. Det måste betraktas som rent fusk, eftersom ingen idag kan veta vilka fel som gjordes vid mätningar exempelvis 1934 eller 1910, googla “fusk temperaturdata”.

De stora nyhetsbyråerna har samfällt negligerat dessa rapporter. Men nu är “anden ute ur flaskan”. Deras nyheter om klimatet har visat sig vara “fejk-nytt”.

Sture Åström

+ – + – + – +

2017-02-09

Klimatrekorden var fejk-nytt

+ – + – + – +

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather