Lite global uppvärmning är bra

Vindkraft byggs enbart ut på grund av subventioner.

Vestas vindkraftpark i Lemnhult

2017-03-06

Diverse förvillare sprider myter på svenska insändarsidor. Det är dags att slå fast vad som egentligen är sant: Resultatet av klimatmötet i Paris blev en överenskommelse, inte ett bindande avtal. USA:s senat har inte ratificerat denna överenskommelse och därmed har USA inte förbundit sig till någonting.

Lite global uppvärmning är bra och det är därför det finns ett tvågradersmål. Med något enstaka undantag har inte någon form av extremväder blivit vanligare någonstans. Neder-bördsstatistiken visar inga långsiktiga förändringar i Östafrika, bara årliga variationer.

I genomsnitt regnade det varje månad åren 1901 – 30 72 mm, åren 1986- 2015 74 mm. Det finns minst sex olika temperaturserier, och alla har inte 2014, 2015 och 2016 som de varmaste åren sedan mätningarna började.

UAH och RSS har ingen signifikant skillnad mellan 1998 och 2016 när det gäller vilket som var det varmaste året. Kina har 65 % högre koldioxidutsläpp per person än Sverige. Solceller och vindkraftverk byggs enbart ut på grund av subventioner och står för bara 2 % av världens energibehov.

Världens klimatforskare är överens om att människor påverkar klimatet åtminstone lite grann, men är mycket oense om hur stor denna påverkan är. Det skiljer minst en faktor tre mellan högsta och lägsta uppskattning.

Lars Kamél

Clexit Sverige och nätverket Klimatsans

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Lite global uppvärmning är bra

  1. Den påverkan som människor har på klimatet ar den CO2 som vi andas ut och de champagneflaskor vi öppnar. CO2 är en viktig gas för att förhindra världssvälten.
    Det skålar vi på att GW är en BLUFFFFF för att SNF Sveriges NaturFörening skall kunna sälja vindkraftel som “BRA MILJÖVAL” med kostnad för inträde, årskostnad och % på vinsten som du betalar. Du får varierande antal elektroner beroende på vindarna. Garanterat får du många kärnkraftelektroner eftersom atomkraften levererar stora mängder energi liksom vattenkraften.
    Tag en klunk av champagen och känn kittlingarna av koldioxiden.

  2. Är Du inomhus och dricker champagne så trivs krukväxterna ännu bättre. Ju fler flaskor champagne Du öppnar och skakar om desto bättre växer krukväxterna.

      1. De kan väl börja planera vilket land de ska flytta departementet till vid nästa istid.

Comments are closed.