Vindkraften skapar oförutsedda problem

 

 

 

 

 

 

 

 

Figur 1. Vindkraftverkens vingar är idag 50  ̶  80 meter långa.

Deras transport kan orsaka oförutsedda problem. Der Spiegel rapporterar om en olycka utanför Bielefeld kl fem på morgonen den 16/5.

En 62 meters vinge transporterades med sin ena ände på en lastbil och dess andra ände på en följebil. Då ekipaget svängde av från motorvägen, körde en tredje lastbil på följebilen bakifrån, så att vingen svängde tvärs över körbanorna och in över motorvägens motsatta sida. Där rammades den av en fjärde lastbil vars förare blev svårt skadad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Figur 2. Motorvägen blev helt spärrad i båda riktningarna med kilometerlånga köer.

+ – + – + – +

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

One thought on “Vindkraften skapar oförutsedda problem

  1. UPPENBARLIGEN HAR TRANSPORTEN INTE SKETT EFTER ANSÖKAN ELLER ANVISNINGAR OM TRANSPORTER PÅ TYSKA MOTORVÄGAR. DE GRÖNA TYSKARNA FÅR ÖVERVÄGA FORTSATT SUBVENTIONERING, EN ALLT DYRBARARE POST FÖR TYSKA SKATTEBETALARE.

Comments are closed.