Vegetarisk kost är inte nyttigare

 

2017-05-26

Replik till Jonas Paulsson, Köttfri måndag, Kb 22/5 “Prova miljögrilla vegetariskt och bryt ovanan att äta kött“.

+ – + – + – +
 .

Se vidare i posten:

Animaliskt fett är bra för hälsan

Förra överläkaren Jenny Reimers konstaterar enkelt:

Vi är ju rovdjursbyggda och måste därför äta djur!

+ – + – + – +

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Vegetarisk kost är inte nyttigare

 1. Jordbruk är det mest miljöförstörande som människan har hittat på. Ska vi då ha mer av den varan?

 2. Djuret Människan har av evolutionen under hundra-tusentals år (kanske miljoner!) konstruerats att “tankas” med följande “bränsle” för att fungera optimalt:
  • Kött, Fisk, Ägg, ytterst lite från Växtriket (t.ex. bär, frukter) samt Vatten!

  Samtliga s.k. “välfärdssjukdomar” triggas av FEL kost i form av raffinerade produkter som ALLA former av mjöl, socker, besprutade (= förgiftade!) grönsaker samt läskedrycker.

  Precis som [Göran 2017/05/26 at 11:33] säger är det moderna jordbrukets produkter enbart NEGATIVT för hälsan. Det inkluderar även den “moderna” tillika helt SJUKA köttproduktionen innehållande olidliga förhållanden för djuren samt det KEMIKALIE-späckade foder (=giftigt) de tvingas äta, vilket dessutom ofta är DNA-/GEN-“optimerat”.
  Själv är jag övertygad om genetiskt manipulerade/påverkade köttprodukter knappast kan vara bra för den mänskliga matsmältningsprocessen och vägrar därför köpa/äta sådant kött.

  Vi måste alltså svänga om jordbruken till en etiskt korrekt djuruppfödning där djuren har möjlighet vara ute året om — när DJUREN själva vill! Det finns faktiskt några köttproducenter som har vanliga grisar (utan päls!) utomhus (där även ett stycke inhängnad skog ingår) med tillgång till små halmfyllda “hytter”. Grisarna älskar det livet — även mitt i vintern ligger de hellre i sina “halmhytter” än att gå “in i värmen”.
  Grisar bökar och rotar i jorden där de livnär sig på maskar, rötter och annat de gillar.

  Själv anser jag att även “köttdjur” har rätten till ett så bekvämt, rikt och riktigt liv som möjligt — trots att/även om deras öde är att bli mat.

  Djuret Människan är INTE konstruerad att leva på växter — och DET är ett fysikaliskt FAKTUM vilket politiskt korrekthet INTE kan ändra på, hur gärna alla lågbegåvade och verklighetsbortkopplade politiker än vill.
  Man kan alltså INTE lagstifta bort naturlagar!

  1. Tack för det inlägget. Det är skillnad på kött och kött. Rätt kött är från djur som ätit sin normala föda. Det köttet ger oss människor massor av mineraler och naturliga vitaminer. Tyvärr, är inte våra köttproducerande bönder inne på den linjen.

   För några dagar sedan var jag in på ett gym jag ska träna på under några veckor. Vi kom inte på tal om mat och då säger en av dessa s.k. personliga tränare att vi människor inte är skapta för att äta så mycket kött. Jag måste säga att jag häpnar.

   1. Att människor inte är skapta för att äta så mycket kött kan mycket väl stämma. Vår anatomi skvallrar om det och att vi främst är anpassade efter en vegetarisk kost , t.ex. så är våra tänder platta och trubbiga, detta till skillnad från köttätande djurs tänder vilka är spetsiga och vassa för att kunna slita isär medan våra är till för att mala. Det ena utesluter dock inte det andra då människan är fullt kapabel att både äta animaliskt och vegetariskt.

    Dessutom är våra tarmar relativt långa och vi besitter matspjälkande enzymer avsedda för växter vilket är typiskt för växtätande arter. Detta borde tala för att vår art är högst anpassad efter växtriket och till mindre grad djurriket.

    Vad detta beror på kanske korrelerar med tillgången på djur att äta vilket sannolikt har varit mer sporadisk genom historien, inte minst om man jämför med idag här i västvärlden.

    1. Helt fel! Människan är skapt för att äta mycket animaliskt fett, en hel del animaliskt protein och lite växter.

     Ökat intag av växter gör oss sjuka och feta och fettman bidrar till ytterligare sjukdomar.

Comments are closed.