Tjock is i Arktis

SUPPLIED
The BaySys project, the University of Manitoba’s multi-year, multi-million dollar climate change study has been put on ice for a year — because of climate change itself.
Bland “klimatforskare” skyller man alltså isens extrema tjocklek på den globala uppvärmningen, som numera kallas: “klimatförändringarna”

Från Winnipeg rapporteras att ett team från University of Manitoba har avbrutit ett forskningsprojekt avseende Arktis, därför att isen nu är för tjock.

Projektet beräknas till 17 miljoner dollar och leds av universitetets kände arktisforskare, David Barber. Han meddelar att de 40 forskarna på Kanadas näst kraftigaste isbrytare fått skjuta upp arbetet till nästa år. De var på väg till Hudson Bay, när isbrytaren behövdes för att bistå infrusna fartyg utanför Newfoundland och Labrador. Men där var isen så tjock att isbrytaren inte nådde fram. Besättningarna räddades med helikopter. Ett fartyg sjönk.

Barber konstaterade att isförhållandena inte bara var svåra, de var utan historiskt motstycke.

Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, visar att den 13/6 var isens utbredning något större än samma dag de två föregående åren.

Nyligen larmade en grupp knuten till Arktiska Rådet om värmekatastrof i Arktis, som skulle smälta all isen. De förutsåg skrämmande följder för vädret i hela världen. Det var alltså “fake-news” avsett att skrämma politikerna att anslå mera pengar till “forskarna”.

Den 12/6 skrev New York Times att en “vinterstorm” täckt Kaliforniens Sierra Nevada med snö. Sedan de fått 12  ̶  15 cm snö har ett par skidorter öppnat igen. På motorvägen I-80 i närheten av Reno, Nevada, har flera semitrailers blåst omkull.

Det senaste året har antalet köldrekord varit långt fler än värmerekorden. Kylan gör sig märkt även nu i juni.

Klimatet är inte på väg att bli varmare. Tvärtom.

Sture Åström

Nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

2017-06-20

Tjock is i Arktis

+ – + – + – +

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Tjock is i Arktis

 1. Det är viktigt att vi klimatsansade är aktiva på sociala medier för att bemöta alla befängda klimattokerier på etermedia, ledarsidor, partisidor etc så att de aldrig får stå oemotsagda.

  1. Tack för omtanken Erik !

   Jag är emellertid så gammeldags, att jag inte gått med i Facebook. Kan jag be dig sprida våra postningar ?

   MVH//Sture

 2. Redan Farmor Anka körde elbil, det är ingen stor teknisk nyhet. Att man vurmar för elbilen idag beror bl.a på de stora vinster som företag i hela Världen kan göra genom en omställning. Det är inget fel på omställningar. Att byta från Tjock-TV till Platt-TV gör att det slösas mindre resurser. Nu gäller det bara att få konsumenterna med på tåget. Då är “klimatomvandling” att fint lockbete, eller skall vi säga hot? Klimatomvandling är heller ingen nyhet, det är något som pågår ständigt, med eller utan CO2. Fyra istider har vi haft och kopplingen till CO2 är synnerligen lös.
  I Hudson Bay skulle Kanadas näst största isbrytare just nu ta med en grupp forskare att granska isen i Arktis. Emellertid var isen så tjock utanför Newfoundland och Labrador att isbrytaren inte når fram. Danmarks Meteorologiska institut konstaterade vidare att isens utbredning den 13 juni var större än samma dag förra året. Jag tycker synd om alla som tror på medias rapportering om klimatet, speciellt det i Arktis.
  http://www.amundsen.ulaval.ca/expeditions/present.php

   1. Klimatet ändrar sig hela tiden. Men att det är tjock is i Antarktis just nu beror nog på ett väderförhållande. Klimatet anses vara medelvärdet under 30 års tid. Om isen blir tjockare år för år, då handlar det om klimatförändring.

    Det spelar ingen roll hur klimatet eller vädret kommer att ändra sig. Blir det varmare räddas det genom skatter. Blir det kallare kommer även det att handla om klimatförändring som kan räddas genom skatter.

 3. Det är mycket möjligt att isförhållandena är orsakade av en klimatförändring. Det som vi inte känner till är huruvida vi går mot ett varmare eller kallare klimat.
  Jag har boken “Tänk om det blir kallare” av Tege Tornvall. Den borde alla läsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *