Arktis is växer igen

DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, visar den 16/9 att havsisen inte minskar.

Vi har fått många larmrapporter om att isen på havet i Arktis skulle försvinna på sommaren. Det skulle ske 2013 och flera år därefter. I vintras kom varningar för att det skulle ske i år. Då noterades ett absolut minimirekord för årets maximum, vilket okunniga ”förståsigpåare” genast tog som säkert tecken på att isen skulle tina bort denna sommar.  

Nu står det klart att det sker inte i år heller. Årets minsta utbredning inträffar några dagar innan höstdagjämningen, 22/9. Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, noterade den 16/9 att utbredningen inte minskat. Den var då mer än en halv miljon kvadratkilometer större än det minimum, som noterades 2016. Den var också större än 2015 och lika stor som 2013.  

Det finns inga uppmätta data, som indikerar att isen kan försvinna på sommaren. Det är mer sannolikt att den kommer att växa, eftersom solen nu gått in i en passiv fas lika den för 200 år sedan. Då var klimatet kallt. 

Sture Åström

Nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

2017-09-19

Arktis is växer

+ – + – + – +

207-09-20

Arktis is växer igen

+ – + – + – +

2017-09-23

Arktis is växer igen

+ – + – + – +

2017-10-16

Arktis is växer igen

+ – + – + – +

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Arktis is växer igen

 1. Denna passiva fas solen nu gått in i, har den varit på “nedgång” en längre tid eller går den snabbt ner i “viloläge”? Och kommer den minska sin aktivitet ännu mer framgent? Vart kan man läsa om solaktivitet? Mvh/Nyfiken amatör. 🙂

  1. Kul att fler har upptäckt Ben Davidson…
   Kan rekommendera hans sajt med daglig “väderprognos” från vårt Universum — http://spaceweathernews.com/

   Han gav dessutom ut en bok i våras — WEATHERMAN’S GUIDE TO THE SUN — vilken även den varmt rekommenderas. Den som fortfarande tror att CO2 har ngt med väder och klimat att göra på vår planet, kommer att ha en helt annan uppfattning efter att ha läst denna MKT lättlästa och rikt illustrerade bok.
   Boken anlände efter 12 dagar och kostade facila 134kr — värt varenda öre….

 2. Enligt carnicom institut (http://www.carnicominstitute.org/html/geoengineering.html ) har sol instrålningen p.g.a. chemtrails minskat med 22 %. Om vi utgår ifrån att solen har minskat sin aktivitet och lägger dessa 22 % på det så ser framtidsutsikter inte bra ut.

  Det enda positiva i sammanhanget är att människor kanske upptäcker den stora lögnen när de inser att det är kallare även på somrarna. För inte så länge sen har de sagt på radio att Kebnekaise har blivit högre med 1,4 meter!

  Läs även artikel: Under politiska och kemiska moln: https://peterkrabbe.wordpress.com/2017/08/05/under-politiska-och-kemiska-moln/

Comments are closed.