“Parisavtalet” om klimatet är redan uppfyllt

Med citationstecken markerar vi att “Parisavtalet” inte är en bindande “Treaty” utan ett löst “Accord”, d.v.s. en frivillig, icke bindande överenskommelse.

2017-10-02

I Paris lovade delegater för 195 nationer att de skulle försöka begränsa den globala medeltemperaturens stigning till 2 grader över förindustriell nivå.

Helst skulle de hålla den under 1½ grad.

Men delegaterna var så upptagna av att förhandla, att de missade att kolla klimatets fakta. Dessa är oftast lätta att finna. Många mätserier finns på nätet:

Googla ”Latest Global Temps” för månatlig uppdatering av den globala temperaturen enligt pålitliga satellitmätningar. De visar att temperaturen inte stigit de senaste 20 åren.

De påståenden som cirkulerat om nya värmerekord de senaste tre åren har varit baserade på “justeringar” av gamla data: Temperaturen för rekordåret 1934 har man helt sonika sänkt i databasen. Så gör inte riktiga forskare.

Isen på havet i Arktis växer. Men i sitt program Morgonstudion den 26/9 visade SVT en karta, där isens utbredning nu var mindre än ”normalt”. Meteorologen visste inte att isen växer och krymper i en 60-årig cykel.

Dess minimum i år var faktiskt en halv miljon kvadratkilometer större än det som noterades 2016 och även större än 2015. Isen befinner sig i tillväxt. Dagliga data erhålles från Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, googla ”dmi halvkugle”.

Mätningar på våra grannplaneters atmosfärer visar att den uppvärmning som uppstår i atmosfären inte påverkas av mängden koldioxid, googla “catling tropopause”. Energin till uppvärmningen erhålls av gravitationen.

Redan 1801 rapporterade William Herschel ett samband mellan klimatet och antalet solfläckar. I mars i år noterades två veckor nästan utan sådana. Det indikerar ovanligt låg aktivitet. Med stor sannolikhet betyder det att de närmaste decennierna blir kalla, googla “mini ice age fears”.

Det finns inga tecken på att den globala temperaturen kan stiga. Mest troligt kommer den att sjunka. “Parisavtalets” mål 1½ grad är således redan uppnått.

Koldioxid påverkar inte klimatet. Vi behöver inga subventioner av vindkraft, solpaneler eller elbilar.

Sture Åström

+ – + – + – +

2017-10-03

Målet är redan uppnått

+ – + – + – +

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on ““Parisavtalet” om klimatet är redan uppfyllt

 1. Jag blir något brydd av kurvan. Kan ngn skicklig matematiker räta ut den och beräkna riktningskoeficienten mellan 1997 och 2017?

  1. Hej Magnus !

   För en så kort period blir en matematisk beräkning av trenden helt beroende på valet av tidpunkt för dess början och slut. De måste du välja “efter ögonmått”. Så du kan lika gärna dra hela linjen efter ditt ögonmått.

 2. Nu när vi lever i en era med tillgång till en mängd information (data) som dessutom är lätta att komma åt, då verkar vi fatta beslut mindre rationellt än tidigare.

  1. Det beror inte på att det finns för mycket information. Det beror på föraktet för “kunskap”, som numera grundläggs redan i skolan. Matematik, fysik och kemi är för jobbiga ämnen. Liksom logik och riktig historia. Istället skall eleverna “förverkliga sig själva” med fantasi och drömmar om att “bli något” särskilt inom media, där man syns och blir berömd. Det är inget fel i det, under förutsättning att det underbyggs av en bas med förståelse för verkligheten. Men denna har kommit bort. Respekten för kunnande och erfarenhet har förskingrats.

   Således kan nu överåriga ungdomsförbundare utan arbetslivserfarenhet bli partiledare vid 30 års ålder. De mest stupida och inbilska aktivisterna kan bli ministrar, därför att de “brinner för” att reformera världen till deras drömrike. Sådana medborgare som visat att de har erfarenhet, kunskap och civilkurage “är tråkiga” och uppmärksammas inte.

   Grundproblemet är vänsterns mantra “Allt är Politik”, som gjort att politiken lägger sig i allt mera av medborgarnas liv. Politiken har nu blivit så full av skitsnack, intriger och rävspel att rationella talanger inte står ut med den. Kvar i ungdomsförbunden blir stupida, följsamma och prestigeridna.

   Ansvaret för detta är inte främst politikernas utan väljarnas. Dessa har det fortfarande för bra för att lägga tid och intresse på politik. “Medelsvensson” måste bli tillräckligt förbannad, så att han ryter till och kanske ställer upp som politiker.

   Hela den nuvarande eliten av politiker måste väljas bort.

   Det kommer att ta tid att komma dit. Men sen går det fort. Då dagens gymnasie-elever inser att “de vuxna” har ljugit hela tiden.

   Klimatfrågan kan bli den utlösande faktorn.

Comments are closed.