Elefanten i rummet

Elefanten i klimatrummet, en replik till miljöministerns välkomsthälsning av IPCC:s konferens i Malmö för författare av nästa stora rapport

Här ett insändarmanus till Sydsvenskan, som mest troligt inte tas in där.

+ – + – + – +

Under Aktuella frågor 23/10 skriver Isabella Lövin, som värdinna för ännu en global klimatkonferens, en välkomsthälsning till deltagarna. Hon passar samtidigt på att klappa sig själv och Sverige på ryggen, peka med hela handen mot ett vetenskapligt klimatperspektiv, och hötta med näven mot den västerländska livsstilen. Det är förmodligen en av Sydsvenskans bildredaktörer som plockat fram halvsidesbilden med lämpligt motiv: jordklotet omringat av (stigande?) vatten.  (En vältajmad artikel på sidan A8 – under rubriken ”Havsvattenstigning” – lyfter fram en aspekt av Malmös beslutsamma kamp mot klimatförändringar.)

Ja, alla de sedvanliga ingredienserna finns med. The Science is Settled: männi-skans moderna livsstil orsakar katastrofal temperaturökning, havsnivåstigning och varje form av extremt väder. Nu kan de inflygande mötesdeltagarna i lugn och ro planera för hur IPCC:s nästa politiskt överenskomna rapport ska formu-leras, för att få bästa (ekonomiska) skrämseleffekt. Här ska människans utsläpp av koldioxid drastiskt reduceras på alla tänkbara sätt: beskattning, bearbetning, begravning, beskyllning, bestraffning. Här ska skapas enorma klimatfonder som sätter ett synligt pris på vår I-landsskuld. Här ska rättfärdigas att fattiga länder förnekas tillgång till de fossila bränslen som skapat och alltjämt bär upp vårt eget välstånd.

Och elefanten, då? Jo, Fru Miljöminister, det är du som är elefanten. Du och ditt s.k. Miljöparti som låtsas som om det bara finns ett ”vetenskapligt perspektiv”.

Du och dina politiska kollegor i Sverige och EU och FN vet att IPCC inte är en ”vetenskaplig” klimatpanel, utan en politisk förhandlingsorganisation, vars mandat och tillvägagångssätt begränsar sig till att demonisera människans bidrag av CO₂ till atmosfären. Ni vet att 1/3 del av detta bidrag lämnades under de senaste 20 åren, då den globala temperaturen inte har ökat alls, och att Sveriges berömda havsnivåforskare, Nils-Axel Mörner, konstaterar att havshöj-ningen ligger konstant på 1 – 3 mm per år.

Du och resten av det politiskt korrekta etablissemanget inklusive statliga verk såsom SMHI, Naturvårdsverket och SVT samt s.k. mainstream media (t ex denna tidning) vet att det finns flera vetenskapligt understödda teorier om vad som driver klimatet: t. ex. Milankovitchcyklerna; oceanernas varma och kalla perioder; solens växlande elektromagnetiska aktivitet och inflödet av kosmisk strålning. Ni får säkert rapporter om att isen på Antarktis växer hela tiden, att isen på Arktis växer igen efter en period av minskning och att fler och fler forskare varnar för en annalkande kallperiod, som man befarar kommer att likna den Lilla Istiden (1400 – 1800-talen).

Allt detta vet du, Fru Miljöminister, men du tiger still om det, och du låtsas vara bäst på att ta hand om vårt klimat. Hur kallt måste det bli innan din huttrande elefant ger sig till känna?

Kevin Benn

+ – + – + – +

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

One thought on “Elefanten i rummet

 1. Hej allesammans !

  Jenny Stiernstedt,SvD har skrivit en fullkomligt verklighetsfrämmande resume´
  över detta möte och som verkligen skämmer ut denna tidning. Jag kommer att
  protestera mot denna tidnings helt felaktiga inställning till klimatfrågan och
  ber att flera läsare av denna information stödjer mina ambitioner att stoppa
  Jenny Stiernstedts hopplöst felaktiga inställning och hennes koppling till
  klimatvilden JOHAN Rockström, för närvarande rådgivare till Regeringen !!!!

  I all hast / Olof H-m

Comments are closed.