Hurra för nya året

För sans och vett med fakta och logik om klimatet

Klimatet har tydligt börjat bli kallare, se posten “Klimatet håller på att bli kallare“. Lägg till morgonens nyhet från TV4 att Chicagos O’Hare flygplats noterat minus 31 grader så här tidigt i säsongen. En omfattande snöstorm har under julhelgen drabbat nordöstra USA, där staterna norr om New York allmänt fått EN METER snö. I Pennsylvania har staden Erie fått EN OCH EN HALV METER snö på två dagar.

Den pågående sommaren i Queensland, Australien, har slagit historiskt köldrekord. Ända sedan 2015 har en tydlig avkylning noterats på många håll, ex.vis i USA, där det finns gott om statistik,  som bekräftar bilden av avkylning, om man tittar på de “ojusterade” temperaturdata. Där har ju myndigheterna under Obama “justerat” data, så att officiella data skall visa på uppvärmning istället.

 

Sammantaget ser det ut som om tecknen på avkylning nu blir så tydliga att alarmisterna måste erkänna att någon uppvärmning inte verkar trolig inom de närmaste decennierna.

Då har vi vunnit.

IPCC kan läggas ner tillsammans med vårt kontor för “Fossilfritt Sverige” och mycket annat. Subventionerna av vindkraft, solpaneler och elbilar kan slopas. Det blir den största saneringen av statsfinanserna som är möjlig utan negativa konsekvenser. Alla kan bara bli glada utom, förstås, de tusentals aktivister som profiterar på klimatångesten.

+ – + – + – +

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Hurra för nya året

 1. Kära Vänner,

  Jag tycker ALLA som har minsta intresse och/eller åsikt i klimatfrågan bör ta sig en ordentlig titt på det 92-sidiga häftet “Naturen styres klimat” (December 2017) som just publicerats av Klimarealistene (www.klimarealistene.com).
  Det är en briljant sammanställning – som borde få alla att tänka till en extra gång.

  Gott Nytt År – i frihetens, nyfikenhetens och sanningens tecken
  önskar Nils-Axel (“Niklas”) Mörner

 2. Kan vi vet att de kalla och snöiga dagar vissa städer har drabbats av är just på grund av klimatförändringar eller om det är lokala väder?

  Det känns lite som om det blir samma populistiska utrop som klimatalarmisterna kör med när det blir en solig dag.

  Jag tror att det är mer realistiskt att börja ropa om minst fem år, om det visar sig att det blir kallare över en större yta så att säga och att det håller i sig.

  Börjar det bli meter med snö på några dagar i Sverige, då lär det blir dyrt för många kommuner.

  1. Det är inte ovädren i USA jag hänger upp posten på. Det är trender i alla världsdelar utom Antarktis under flera år.

   Och det sammanfaller med Solens passivitet, som i historien givit kallt klimat.

   Det ger sannolikhet på en helt annan nivå än IPCC:s gissningar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *