Nya lilla Istiden har börjat

Budskapet i denna post förstärks av det snöoväder, som under nyårshelgen omfattat Kanada och större delen av USA.

2017-12-30

Klimatet har börjat bli kallare

I vintras slogs ovanligt många lokala köldrekord i Sibirien, Öst-Europa, Mellan-Östern, Nordamerika och Kina. I somras hände detsamma i Australien och Nya Zeeland. I juli drog en snöstorm in över Sydamerika. Den 16:e slogs ett historiskt rekord på minus 25,4 grader i Bariloche, Argentina. Större delen av Chile fick snö, på flera ställen första gången på 40 år. I huvudstaden Santiago förlorade 250.000 invånare strömmen. Södra Brasilien fick snö med minus 7,4 grader i regionen Santa Catarina.

November-rekord sattes i New Yorks Central Park den 11:e med minus 3,9 grader och minus 4,4 grader den 30:e. Samma dag noterade Nikkaluokta minus 33,9 grader.

Detta förutsades redan för 20 år sedan av solforskare, som funnit att mönstret för solfläckarnas cykler nu liknar det för 200 och 400 år sedan, vilket indikerar låg aktivitet i Solen. Då var klimatet så kallt att Karl X Gustav kunde tåga över Stora Bält med sin armé och erövra Skåne, Halland och Blekinge.

I en sensationell rapport nyligen visar den danske forskaren Henrik Svensmark hur dagens svaga magnetfält från Solen släpper fram fler kosmiska partiklar till Jorden. Dessa kolliderar med luftens molekyler, så att grupper av molekyler kan växa till kondensationskärnor för vattenånga. Då bildas mera moln, vilka reflekterar solens värme, så att Jorden blir kallare.

Ingen verkan av koldioxid har kunnat mätas. Någon uppvärmning kommer således inte men en avkylning, som möjligen kan bli besvärande.

Sture Åström

Nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

Efter nyåret har vi uppdaterat    manuset med följande inledning:

Enligt SVT Rapport slogs hundra år gamla köldrekord i USA under nyårshelgen. Det är den lilla nyheten. Den STORA nyheten är att detta bildar en trend som innebär att en ny Liten Istid nu börjat.

2017-01-04

Vi går mot kyligare framtid

+ – + – + – +

2017-01-05

Hundraåriga köldrekord slagna i USA

+ – + – + – + – +

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Nya lilla Istiden har börjat

 1. Är det tecken på en klimatförändring vi ser eller är det bara växlande väder? Uppvärmningsalarmisterna har varit snabba med att tolka alla observationer som är i linje med uppvärmnings- och CO2-hypotesen som bekräftelse på deras teori. Vi som ifrågasätter uppvärmningshypotesen gör nog klokt i att inte “jump too soon to conclusions”!

  1. Notera att dagens trend kunnat observeras sedan 2015. Lika viktigt är att den överensstämmer med den historiska analogin med antalet solfläckar för 200 och 400 år sedan.

   Dagens trend har solforskare förutsagt så tidigt som för mer än tio år sedan med hänvisning till det mönster som solfläckarnas cykler bildat.

 2. Nu kanske man inte ska dra för stora växlar på enskilda rekord och väderfenomen. Men den långtgående trenden är ändå att vi går mot ett kallare klimat. Den här mellanistiden är den kallaste så långt tillbaks som man kunnat mäta (450 000 år). Dom senaste 10 000 åren har vi också en nedåtgående trend. Här diagram för dom senaste 10 000 åren http://d3n8a8pro7vhmx.cloudfront.net/therebel/pages/7798/attachments/original/1470077822/Picture3.jpg?1470077822 Och här för 450 000 år https://globalfreezingyourassoff.files.wordpress.com/2017/12/ice-age-cycle-projection.gif

 3. Written by Pierre Gosselin on January 2, 2018. Posted in Climate, Latest news, Science
  Global Cooling Expected For 2018…Warming Projection May Be The Great Scientific Blunder Of Modern Times.
  https://climatechangedispatch.com/global-cooling-expected-for-2018warming-projection-may-be-the-great-scientific-blunder-of-modern-times/
  .
  Francis Tucker Manns · Temple University
  It is the solar cycle that causes climate change, not industry. Fire the politicians.

 4. Modern Grand Solar Minimum
  Vi har kommit in i solcykel 25 som sänder lite energi mot jorden som ger kyla
  Solcyklerna är 9 -13 år och fler cykler kan följa efter varandra.
  Konsekvens exempel: ligger vatten och avlopp under frostnivå
  Viktigaste motåtgärden är tillräcklig och stabil strömproduktion.
  Milankovitch beräkningar på och jordens rörelse och läge som kan förstärka köldeffekten om kurvorna ligger i fas eller minska effekten om solen icke ligger i fas med solcyklarna. Läs gärna om resultatet i Englands historiska kyla.
  Tidigare liknande köldperioder är igenfrusen Themsen och Svenska soldaters march över stora bält i Danmark.

  1. “Konsekvens exempel: ligger vatten och avlopp under frostnivå”

   En aspekt jag inte har tänkt på. Det lär nog dyka upp massor med sådana aspekter att tänka på om vintern startar tidigare, blir längre och kallare.

   Jag funderar på om vi ska långa pengar eller höja skatterna för att bekosta alla problem som kan bli konsekvensen av ett kallare klimat. Hur som helst. Titta på era barnbarn och tänk på vilken fin framtid för dem politikerna skapar och indirekt alla som röstar fram dessa politiker. Fundera på hur det kommer sig att vi accepterar en skola som mer eller mindre föder fram ignoranta elever.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *