Fullsatt på konferensen

Figur 1. Scandic Mölndal, ett toppmodernt hotell

Nu har strax över 130 personer anmält sig till konferensen. Det är så många som får plats utan trängsel. Det gör konferensen till en framgång redan innan den startat.

Figur 2. Vy över den imponerande lobbyn, fem våningar hög.

Vi kommer att få del av ett par nyheter om dramatiska forskningsrön, som tydligt förklarar större delen av klimatförändringarnas drivkrafter. Den nordiska elmarknaden synas från de nationella perspektiven, ex.vis:  Hur klarar sig Danmark, om Sverige stänger sina kärnkraftverk.

En viktig del är frågan om ”Forskningens” förutsättningar. Den allmänna klimatdebatten förs nu huvudsakligen på den falska tron att utbasunerade pressreleaser representerar ”Vetenskap” istället för ”Pseudovetenskap”, d.v.s. politisk aktivism klädd i en jargong av vetenskapens facktermer.

Glädjande nog har vi noterat ett sparsamt men faktiskt intresse från vissa media. Hur det blir vet vi nog först på lördag.

En ny epok ?

Dock antyder detta intresse att denna öppna konferens kan inleda en ny epok i klimatdebatten: Denna måste bli en verklig debatt, där ”båda sidor” kommer till tals.

Journalister måste lära sig att skilja observationer och uppmätta fakta från hypoteser, datorsimulerade klimatmodeller, spekulationer och rena gissningar.

Efter konferensen bör alla debattörer få frågan: Var du på klimatkonferensen i Mölndal ?

Den som inte var där kan ju knappast förväntas föra en seriös debatt.

+ – + – + – +

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “Fullsatt på konferensen

 1. Grattis till den stora uppslutningen! Jag beklagar att jag själv har förhinder, men jag ser fram emot att få ta del av spännande rapporter från konferensen. Och – förhoppningsvis – sakliga reportage i media.

  1. Jag beklagar att jag själv har förhinder, men jag ser fram emot att få ta del av spännande rapporter från konferensen, så att jag kan fortsatt delta i debatten.

 2. Grattis till framgången med arrangemanget, Sture ! 🙂
  Själv kan jag tyvärr inte närvara – har årsmöte till helgen (ordförande) och är tvingad närvara.
  Förhoppningsvis kommer där rapporter, referat ja t.o.m. kanske video(s) från konferensen.

  Lycka till !
  Mvh/TJ

 3. Starkt jobbat, Sture. Jag är själv förhindrad att närvara, men önskar er lycka till!

  Jag var oroad över dålig uppslutning, men hade fel.

  1. Ja ett norskt frivilligteam av videofilmare är på plats. De har gjort riktigt bra videos förut. Men deras redigeringskapacitet är begränsad, så det kan ta några månader innan allt är klart att lägga på YouTube.

   Här kan du se några exempel på vad de gjort förut:

   http://www.klimarealistene.com/video/

 4. Tipsade den finladssvenska tidningen Hufvudstadsbladet på klimatkonferensen i Mölndal. Uppmanade dem att sända en journalist att bevaka konferensen. Jag fick inget svar. Ringde Hbl och blev mycket oartigt avsnäst. Det är tabu att tala om klimatet.

 5. Grattis Sture!
  Jag skulle själv gärna delta men logistiken satte käppar i hjulet.
  Vi hade i den franska föreningen “Association des Climato-Réalistes” ett möte i Paris den 7 december 2017 med ett hundratal deltagare. Videorna kan kollas på sajten http://www.skyfall.fr Tyvärr bara på franska förutom Vaclav Klaus och Patrick Moore som talade på engelska. Hoppas ni lyckas bättre med ljudet, det är svårt om man inte fixar en vettig koppling mellan mickarna och kameran. (Det verkar som det norska gänget har bättre koll på detta.)
  Jag vill slå ett slag för de franska T-shirts “I love CO2” som togs fram för att hedra Istvan Marko’ som dog i cancer i somras. Det finns ett antal på konferensen att handla.

  Jag önskar lycka till på fredag och lördag!

 6. Hej Sture! Gratulerar kring den breda uppslutningen och att en som sitter i utkiken får ta del av inlägg och diskussioner. Skeppsgossen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *