Jenny Stiernstedt får behålla jobbet på SvD

Jenny Stiernstedt och Rolf Schuster från VERNUNFTKRAFT

De står framför Schusters informativa plansch om Energiewende, som i rubriken skriver:

The most ambitious program in the world to transform the whole society to sustainable and renewable poverty.

(Det mest ambitiösa programmet i världen för att transformera hela samhället till uthållig och förnybar fattigdom.)

Notera mängden av saklig information: Överst visas hur landskapet börjat se ut med skogar av vindkraftverk runt samhällen och ute i landskapet. Sedan visas hur enorm utbyggnaden varit av vind- och solkraft samt att de under långa perioder inte levererat någon ström att tala om.

Längst ner visas ett antal tårt-diagram med de olika kraftslagens andelar av el-produktionen i flera europeiska länder.

Jenny hade en fotograf med som tog bilder av allt och alla utan restriktioner. När jag ville ta denna bild som visar hur vi presenterar fakta, kände hon sig inte ”riktigt bekväm”. Den sakliga informationen kunde hon endera inte förstå eller var hon inte intresserad att rapportera om. Energiewende är ju en nationell katastrof.

+ – + – + – +

Först vill jag tacka Jenny Stiernstedt för det generösa utrymme hon givit vår konferens med tre helsidor i SvD. Vi välkomnade henne och försökte förklara det som forskarna redovisade. Hon gav intryck av att vara en mycket ambitiös och flitig person samt föreföll att lyssna uppmärksamt, men det sakliga innehållet i föredragen tycks ha gått henne förbi.

Pestsmittad

Jenny Stiernstedt avslutar sin artikel med en halv sanning om min omsorg om hennes situation:

Jag trodde att hon förstått något av innehållet i föredragen och förutsåg att hon kunde få svårigheter med sitt jobb, ifall hon rapporterade om deras dramatiska innehåll. Min omsorg förutsatte alltså att hon rapporterade så som en kunnig reporter gör. Men i ingressen kallar hon oss ”klimatförnekarna”, vilket visar att sakfrågorna gått förbi henne.

Situationen i Sverige är idag sådan att den som talar om klimatets fakta kallas ”klimatförnekare” och kan bli utan jobb eller utfryst. Jag känner flera journalister som vittnar om detta.

Ett övertydligt exempel ges i SvD den 26/2, där Moderaternas talesperson i miljöfrågor, Maria Malmer Stenergard, ”tar avstånd” från riksdagsledamoten Jan Ericsons deltagande i konferensen. Hon är tydligen rädd för att han skall bli besmittad med farliga tankar. Fast en riksdagsledamots främsta uppdrag måste vara att hålla sig underrättad om verkligheten. Stenergard var inbjuden till konferensen och hade fått personliga råd från partivänner om att själv delta i den. Det borde ju ha varit självklart för varje ”miljöpolitisk talesperson”. Hur skall hon kunna hävda att hon debatterar klimatet seriöst, då hon inte ens velat ta del av de fakta, som redovisades där.

Dramatiska informationer

1. IPCC påstår att dess hypotes om koldioxidens dominerande verkan på klimatet har stöd av 97 % av ”klimatforskarna”. De tre vanligaste studierna som anförs har gjorts bland 1.300 till 12.000 personer, men de visar bara stöd av 41, 46 och 75 personer. I alla har en subjektiv sortering gjorts.  Ett ”så gott som enigt forskarsamhälle” kan inte representeras av så få personer.

2. Professor Ole Humlum visade nedladdningar av temperaturdata från NASA:s databas, där man ändrat historiska temperaturer upp till 20 gånger på 8 år. Systematiskt har data från tiden innan 1950 sänkts och de från tiden därefter höjts, så att temperaturhöjningen framstår som snabbare. Genom att sänka temperaturen för rekordåret 1934, har man kunnat hävda att nya rekordtempera-turer noterats de senaste åren. Flera andra forskare har rapporterat om liknande noteringar, bl.a. professor Wibjörn Karlén

3. IPCC och FN strävar mot en New World Order. Det är ingen konspira-tionsteori. Det har sagts offentligt av många höga företrädare för FN, ex.vis Ban Ki-Moon, Christina Figueres och Ottmar Edenhofer. Den innebär en omfördel-ningspolitik, som bara kan förstås som en global planekonomi. Evo Morales samlade 177 nationer och Ban-KiMoon till dessa krav. Dessa rent totalitära tankegångar har blivit så rumsrena att SvD haft en artikel den 5/11som hävdade att ”Demokratin måste pausas”. Vad värre är, f.d. ordföranden i regeringens miljömålsberedning, Anders Wijkman, instämde.

4. Det finns ingen ”Växthuseffekt”. Professor Jan-Erik Solheim redogjorde för forskning som både teoretiskt och praktiskt visade att koldioxid inte har någon märkbar effekt på temperaturen. Den fungerar således inte som ”växthusgas” och då kan det inte heller finnas någon ”Växthuseffekt”.

5. Den ”Atmosfäriska Effekten” gör jorden beboelig. Det är atmosfärens massa, som komprimeras av gravitationen, och så höjer trycket och därmed luftens temperatur vid marken över vad den skulle varit utan atmosfär.

6. Solen dominerar klimatförändringarna. Henrik Svensmark visade hur solens varierande magnetfält modulerar mängden kosmiska partiklar, som träffar atmosfären. De kolliderar med luftens molekyler och bildar små klungor av molekyler och joner, som attraherar stoft i luften, så att de växer tillräckligt för att bilda kondensationskärnor för vattenångan. Denna kondenserar på kärnorna till små droppar, som sedan blir till moln. De blir flera, när solen är passiv, så att mer av Solens värme reflekteras ut i rymden. De blir färre, när Solen är aktiv.

7. Jorden blir nu kallare, eftersom solen gått in i en passiv period så som för 200 och 400 år sedan.

Detta är en SENSATION av världsklass, men man måste förstås ha en uppriktig önskan att förstå, för att inse det.

Konferensen visar att dagens svenska politik går samma väg som den tyska mot en nationell katastrof  !  !  !  !

 

Sture Åström

+ – + – + – +

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “Jenny Stiernstedt får behålla jobbet på SvD

  1. Konsensusargumentet kan kanske illustrerad med att det är fler människor om köper en Toyota än det är som köper en Volvo. Alltså är Volvo ingen bil.

  2. DET DRÖJER FÖRMODLIGEN ETT BRA TAG INNAN JENNY STIERNSTEDT FÅR IN NÅGON HELSIDA I SvD.
    Statsvetare har knappast förutsättningar att fördjupa sig i naturvetenskap, som hon uppenbarligen aldrig kommit i beröring med tidigare.
    Hennes artikel roade mig faktiskt som exempel på omedveten okunnighet. Tyvärr kan
    ingen stoltsera med att förutsäga mer än vad som är rimligt baserat på ganska så om-
    fattande tvärvetenskapligt kunnande. Det är mycket viktigt att veta vad man vet men också vad man inte vet!
    Ragnar

  3. Är man klimathotsreligiös blir resultatet förutsägbart. Man kan inte ta till sig fakta. Kan man inte diskutera fakta så tillgriper man skamgreppen klimatförnekare, äldre vita män osv

  4. I sådana här fall avskyr jag att bli sannspådd, men statsvetaren Stiernstedts vinkling blev som jag hade trott. Och varför skulle hon plötsligt ändra sig och börja skriva sakligt?

  5. Om några av föreläsningarna på konferensen hade varit av klimatalarmister, undrar jag om ordet “klimatförnekare” hade ingått i Jennys artikel?

  6. Jag tror inte att jag har ramlat i fällan utan jag har bara läst en kommentar en kommentar från en person som anförde det jag skrev om. Dock har jag för mig att din förklaring ovan redan är nämnd på Klimatsans och att jag nog insåg en del av din förklaring när jag hade postat mitt inlägg här, dvs. att jordens gravitation orsakar molekylernas rörelse.

    Hur som helst är det bra att få det förklarat igen. Tack så mycket!

  7. Du har ramlat i samma fälla som flera professorer. De säger att temperaturen ökar då trycket ökar. Eftersom trycket är ungefär detsamma vid marken hela tiden, kan inte temperaturen påverkas. Men de glömmer att vi talar om helt andra dimensioner än de som vanligen gäller:

    I morse talade flera kloka män om att jag har fel. Men det är så lätt att förstå att jag vågar mig på att lufta påståendet:

    Gasers temperatur är ett mått på molekylernas hastighet i sitt ständiga irrande då de krockar med varandra. Alla boxas neråt någon gång. Då får de naturligtvis ökad hastighet av gravitationen. Och högre temperatur.

    Det är något som märks när den totala sträckan är 11 km. Vid mer jordnära mmått är det inget man behöver tänka på. Därför har professorerna inte tänkt på det.

  8. Är det inte lite ensidigt att sätta ”Atmosfäriska Effekten” i sådant fokus?

    En sak jag skulle vilja ha förklarat är att trycker i sig skulle sätta temperaturen. Om jag inte har fel uppstår värme när trycket ökar och kyla när trycket minskar. Men när det inte sker någon ändring i tryck får inte gasen då omgivningens temperatur?

Comments are closed.