Utsläppsrätterna klarar inte Fullskaleprovet

Kolkraftverk. Vad är koldioxid och vad är vattenånga?

Lars Zetterberg, IVL, och Svante Axelsson, ”Fossilfritt Sverige” har fått ett cirkulär publicerat i flera tidningar, bl.a. DN, Hallands-Posten, Sundsvalls Tidning, Skånska Dagbladet och Östran. De tre sistnämnda har fått följande manus:

+ – + – + – +

I sin strävan att minska utsläppen av koldioxid argumenterar Lars Zetterberg, IVL, och Svante Axelsson, ”Fossilfritt Sverige”, för EU:s nya regler, som skall göra utsläppsrätterna dyrare.

Systemet med utsläppsrätter inbjuder till storskalig svindel. Utsläppsrätterna sätter ett pris på koldioxid, något man inte ser och något som ingen saknar. De utgör bokföringstransaktioner, som kreativa svindlare kan göra stora pengar på.

Strävan är meningslös, eftersom koldioxid inte påverkar klimatet mätbart. Detta redovisades nyligen av flera forskare på en klimatkonferens i Mölndal. Henrik Svensmark visade hur Solen påverkar klimatet via sitt varierande magnetfält, kosmisk strålning och molnbildning. Nu är magnetfältet svagt, vilket betyder att de närmaste decennierna blir kalla.

Dessutom finns det ett ”Fullskaleprov”. Sedan 60-talet har Jorden blivit 13 procent grönare, öknarna har minskat, skog och sädesslag växer bättre. FAO noterar att skördarna har ökat med 40 procent på 20 år, vilket givit de fattigaste mer mat och billigare mat, så att närmare 2 miljarder har lyfts ur svält sedan 1990 enligt Världsbanken.

Under tiden har klimatet blivit en tredjedels grad varmare och halten koldioxid i luften har ökat med 30 procent. Trädgårdsmästarna vet att både värme och koldioxid ökar skördarna.

Utsläppen har alltså varit BRA !                                                                       

Det allvarligaste är dock att båda herrarna är avlönade i institutioner, som är helt eller delvis finansierade med skattepengar. Sådana får absolut inte användas för politisk propaganda.

Det är en demokratisk skandal.

 Sture Åström

Nätverket KLIMATSANS

 

 

 

e”

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather