Vindkraft i Sverige

Recension av en bok om kampen mot de galna satsningarna på vindkraft

Bernd Stymer är en energisk och engagerad medborgare som sedan 2008 kämpat emot byggandet av vindkraftverk. Boken är delvis en dagbok över dessa ansträngningar, ett historiskt dokument, vilket ger en enastående klar bild av det demokratiska problem Sverige har idag. Ett problem, som inte bara gäller etableringar av vindkraftverk.

Sverige hade ett av världens bästa system för produktion och distribution av el. Det var dessutom nästan helt fritt från utsläpp av koldioxid. Vi behöver alltså inte vindkraften. Men klimatpolitiken pressar in mera kapacitet på marknaden med subventioner, som baseras på den futila tron att koldioxid styr klimatet enligt IPCC:s hypotes. Det har deformerat hela systemet med den uttalade avsikten att vi skall exportera strömmen till länder med kolkraft, främst Tyskland. Våra pengar för subventionerna skall alltså skickas utomlands ! !

Stymer anser att företag och myndigheter bryter mot ett flertal lagar och regler:

1. Enligt Miljöbalkens 1:a paragraf får naturen inte skövlas. Hur skall då fundament med diameter om 15 à 20 meter och tusentals ton betong bedömas tillsammans med vägar och mångmila kabelgator ?

2. EU:s maskindirektiv ställer tydliga krav på farliga maskiner. De får inte skada arbetare men inte heller allmänheten. Det senare har svenska myndigheter inte bevakat. Vad händer när is kastas ut från vindkraftverkens vingar ? Skall allemansrätten inskränkas runt möllorna ?

3. Det allvarligaste är att offentlig förvaltning och domstolar uppfattar en instruktion från regeringen så att lagar och regler inte skall hindra etableringar av just vindkraftverk. Det är praktisk laglöshet !

Så får det naturligtvis inte gå till i en demokrati.

Att det är möjligt beror på att media frångått sin primära funktion att informera sakligt och allsidigt för att istället agera propagandister för en hypotes som fortfarande är obevisad efter 30 år av forskning. Det kanske viktigaste elementet i en demokrati, sann yttrandefrihet, fungerar alltså inte.

I samarbete med en åsiktsfrände fick han dock en insändare publicerad i Sundsvalls Tidning 2015-07-20. Den är så talande att den förtjänar att återges här:

Medias bedrägeri mot hela folket

Nu är plötsligt tidningarna fulla av att forskare förutsäger en ny istid om sådär 30 år. Nu när hela världen, ledd av FN, skall mötas i Paris och besluta om en världsregering för att hejda uppvärmningen av jorden.

Varför leder inte dessa två oförenliga antaganden om framtiden till kommentarer i media? Vågar ingen av alla de som idogt predikat den varma jordens undergång en kommentar?

Är det ingen bland allt mediefolk som kan tillåta sig uttrycka tanken att deras ständiga varning om den varma undergången kanske var fel?

Eller har det gått upp för alla dem som levde på att skrämmas att de därmed bidrog till historiens största bedrägeri mot befolkningen? Ett bedrägeri att utan eftertankes vett och sans besluta om att låta skövla det svenska landskapet av jättelika maskiner, vindkraftverk.

Det är dags att sluta skrämmas och att erkänna att man kanske hade fel.

Vissa av de ansvariga politikerna kan alltid säga att de inte visste bättre och framstå som dumskallar, men vissa av dem, de som är medlemmar av den lilla politiska sekten som lever på att skrämmas, kommer aldrig att erkänna att de haft fel även om de en dag fryser ihjäl.

Tyvärr har den här lilla sekten kunnat infiltrera medievärlden och då speciellt den statliga, SVT och SR. Den kommer att hålla fast vid dumheten även när snön når deras halsar.

Dumheten stöds också av den utstuderade ondskan i form av alla de som visste om den men ändå stödde den för egen snöd vinning, alla de som medvetet stödde påståendet att livets gas CO2, den gas utan vilken jorden skulle vara en kall måne, att den leder till katastrofen. Så kallade forskare, världsledare avlönade av ett gäng multimiljardärer.

Det är dags att media slutar att bedra folket.

Nu är det dags att media skriver och redogör för bedrägeriet.

Dan Bakkman, naturvän

+ – + – + – +

Läs mera här:

http://www.helgaro-liv.se/

Boken finns att köpa för 200 kr och pengarna går till köpet av en helsidesannons i en stor dagstidning: Målet är att alla bidrag för i Sverige onödig elproduktion avskaffas snarast.
Vill du lämna större bidrag är det naturligtvis välkommet. Här kan du köpa boken Sverige:
CDON.com och Adlibris, Akademibokhandelsn, ELIB, bokus.com, i Book.

E-boken för 100 kr är tillgänglig i e-bokhandlar såsom Apple iBooks, Amazon Kindle Shop, Google Play, Dito och Bokon samt i många näthandlar och i över 30 europeiska länder och över Apple iBooks och Kobo i USA och Kanada.

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Vindkraft i Sverige

  1. Det brukar gälla strikt ansvar för elanläggningar. Fastighetens ägare är ansvarig. Borde bli ägaren av vindkraftverket.

  2. Risken att träffas av ett stycke is som lossnat från ett vindkraftverks vingar är kanske inte särskilt stor men bör nog ändå beaktas om det finns skidspår eller vägar i närheten. Vid vindkraftverken strax nordost om Bollnäs finns en skylt där det varnas för “iskastning” inom 200 m från tornet. Maskineriet sitter 105 m upp, vingarna är 45 m långa, och de roterar med 15 varv per minut. Då kan man med vanlig skolmatematik räkna ut att vingspetsarna rör sig med nästan 200 km/tim. Med vanlig skolfysik kan man sedan räkna ut att en isklump i värsta fall då skulle kunna segla iväg över 600 m! Riskområdet blir med andra ord mer än 9 gånger större! (Från drygt 12,5 till 113 hektar.)
    Nu är det inte bara skidåkare som är i farozonen, på höstkanten kan det finnas svampplockare och andra fritidsmänniskor ute, samtidigt som vindkraftverken går igång efter det att det på natten bildats is på vingarna.
    Om det nu skulle råka hända något, är det då ägaren till marken där tornet står, eller är det ägaren till marken där olyckan inträffade, eller är det rent av vindkraftsägaren eller elproducenten eller någon annan som skall hållas ansvarig?
    Skulle vara intressant att höra vad juristerna och Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap anser om det här.

  3. Varför satsa på vindkraft i Sverige? Vi har hitintills inte varit beroende av kol/olja/gas för vår elproduktion. Det lilla vi har är något eller några oljekraftverk som endast körs då övrig produktion inte räcker till, exempelvis kalla vinterdagar. Men i och med att fler kärnreaktorer kommer att stängas måste samtidigt reservkraften öka. Vindkraft är intermittent och en vindstilla period i smällkalla vintern kommer att ge problem.

    Att gå över till vindkraft av klimatskäl är rent bondfångeri. Vi skulle i stället behöva förnya våra kärnkraftsanläggningar med nya generationers teknik. En teknik som både är säkrare, billigare och effektivare. Som bonus kan utbränt kärnbränsle som vi redan har återanvändas och avfallet behöver sedan förvaras i bara 300 år.

    Vi kan bygga vindkraftverk överallt i hela Sverige så hela landet blir en enda stor vindkraftspark. Det hjälps inte de perioder det blåser väldigt lite eller inte alls har vi alla fall ingen ström. Vattenkraften kan inte ensam klara det.
    Vi måste ha PERMANENT elproduktion i botten eller i vart fall till 40-50%. Intermittent elproduktion är för riskabelt och dyrt att laborera med. Det ger heller ingen effekt på utsläppen av CO2.

  4. Om du vill ha makt över folket och deras psyke så är monument mycket viktiga i sammanhanget. Vid monument kan man lägga kransar och demonstrera sin politiska makt genom att med monumentens och handlingens hjälp trycka ner människor till underkastelse!

    I ovanstående sammanhang passar vindkraftverk alldeles utmärkt in. Överallt är vi påminda om människans skadeverkan på miljö genom vindkraftverk. Vindkraftverk som påminner om monument finns där till för att manifestera sin makt över folket och understryka att hotet om människans påverkan är sann. Politiker älskar monument för att dessa demonstrerar deras handlingskraft. Istället för Lenins huvud i varje sovjetisk stat har vi mycket högre och mycket mer kraftfullare monument i form av vindkraft!

    Kostnaden och vansinnet spelar ingen roll. Nytta med monument är mångdubbel större för att allt handlar om att påverka människor i en önskad riktning. Detta kombineras med små skyltar i butiken om att man inte ska köpa plastkassar, miljöbutik, tänk på miljö m.m. Allt syftar på att förstärka vindkraftverkets/monumentens politiska budskap.

    Jag kan inte låta bli att kommentera affären med dieselbilar. Tror någon på fullt allvar att detta är en slump? Allt detta faller in i en NWO spel som är noga regisserad och planerad för att så snabbt som möjligt få fram ett nytt paradigm där kontroll av människor och deras förehavande är den centrala punkten.

Comments are closed.