IPCC har oftast haft fel

Figur 1. Al Gore och IPCC:s dåvarande ordförande Rajendra Pachauri visar stolta upp sina Diplom och Medaljer som bevis på sitt delade Nobelpris för Fred 2007

Vid närmare granskning av de tvås prestationer finner man att de utmärks av djup okunnighet och bristande hederlighet.

Al Gore har försökt skrämmas med laboratorieexperiment som skulle visa att koldixoid orsakar en uppvärmning. Experimentets utförande visad dels total okunnighet om ljusabsorptionen i vanligt glas och dels ohederlig redovisning av avlästa temperaturer, rent fusk alltså.

IPCC är en helpolitisk organisation som i sitt offentliga agerande visar sig sakna förståelse för vetenskapens förutsättningar, där det grundläggande är hederlighet och öppenhet. Okunniga politiker kan inte skilja på kunniga och okunniga forskare.

Det är ett bevis på synnerligen allvarliga brister i vår “demokrati” att de två med så underhaltiga meriter erhåller en av världens främsta utmärkelser.

+ – + – + – +

Figur 2. Huvudet till vårt Flygblad KS 1802.

Vi har nu tagit fram ett Flygblad med redovisning av de vanligaste larmen från IPCC och dess anhängare med deras utfall, som i de flesta fallen varit helt motsatta förutsägelserna.

Flygbladet finner du i en PDF-fil, som ligger lätt tillgänglig i Molnet.

Ladda ner den, printa ut den och lägg i lämpliga brevlådor, eller sänd filen till dem du anser behöver veta klimatets fakta.

Gårdagens Partiledardebatt i TV gjorde alla ansvarsmedvetna medborgare allvarligt betänksamma. Samtliga partiledare anslöt sig till den falska tron på koldioxidens farlighet, som skulle ställa “civilisationens överlevnad” på spel. En BLUFF, som kommer att kosta oss många miljarder i kontraproduktiva satsningar.

Även de partiledare, som har vissa tvivel, ansluter sig till bluffandet. Jag bedömer att det har följande orsaker:

  1. Alla ledande redaktioner  i media är aktiva propagandister FÖR bluffandet. De kommer att skapa ett “mediadrev” mot det parti som synar bluffen. Partiledarna är rädda för att förlora röster p.g.a. drevet.
  2. Opinionsundersökningar har visat att väljarna inte lägger så stor vikt vid “klimatfrågan”. Partierna vill inte riskera att förlora väljare för en så oviktig sak.
  3. Detta beror förstås på att ingen tillåts förklara att politiker och väljare är utsatta för ett gigantiskt bondfångeri. Jag tror att väljarna snabbt lyfter frågan till första plats, när de får detta klart för sig.

Känn ditt ansvar för landet och sänd Flygbladet till de politiker du röstat på. Med en personlig uppmaning att läsa noga. Och be om ett svar hur vederbörande kommer att ställa sig.

Vi trycker upp en liten upplaga, som du kan få dig tillsänd ett antal ex, om du vill dela ut i grannskapets brevlådor. Anmäl ditt intresse och full postadress till info(a)limatsans.com

Gör en insats för demokratins överlevnad i vårt land.

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “IPCC har oftast haft fel

  1. “IPCC är en helpolitisk organisation”. Kan tillägga att FN, EU, regering och riksdag också är helpolitiska organisationer som vill styra våra liv. IPCC ingår i FN

  2. Terese
    SOM-undersökningen som har ett bortfall på 45% och en svarsfrekvens på 55 % kan du slänga i papperskorgen. Journalister är dåliga på att hantera forskningsresultat och styrs mera av sin klimatagenda! FN har genomfört en undersökning om vad folk oroar sig för.Klimatet kom längst ned på listan (Segments&Priorities).
    Jag håller med dig att klimat och energifrågor borde diskuteras mera på djupet av våra partier med tanke på alla överdrivna larmrapporter som saknar verifiering i verkligheten.
    Vidare borde den framtida energiförsörjningen diskuteras av våra politiker, när kärnkraften avvecklas och vi skall lita på sol- och vind som fungerar intermittent och kräver backup i elproduktionen.

    (FN:s enkät redovisas här.)

  3. Senaste SOM-undersökningen visade att det vi i Sverige oroar vi oss allra mest för är olika typer av miljöproblem och klimatförändringar. Det förvånar mig därför att partierna inte lägger större vikt vid klimatfrågan. Vilka “Opinionsundersökningar har visat att väljarna inte lägger så stor vikt vid “klimatfrågan””? Tack på förhand.

  4. Ett annat tips på frågor. Hur vore det att ordna en klimatbingo? Ett antal frågor med tre svarsalternativ. Exempel på fråga:

    Vilket år fanns det bara 7.000 isbjörnar?

    1) 1948
    2) 1983
    3) 2017

  5. Sådana frågor vågar ingen partiföreträdare svara på. Den som skulle svara rätt, blir utfryst. Tyvärr gäller det idag alla riksdagspartier.

    Vad skall vi då rösta på ? “Sanningspartiet” Var finns det ?

  6. Anteckna frågorna och ställ dem till valarbetarna när valstugorna kommer på plats och politikerna behagar att vistas bland medborgarna. Det ska jag göra.

    Jag gissar att de flesta kommer att säga att de inte är insatta i frågan.

  7. Skulle vara intressant om Klimatsans gav ett frågeformulär eller ringde och ställde enkla ja och nej frågor till samtliga partiledare. Som t.ex:

    Minskar antalet isbjörnar på grund av den globala uppvärmningen?

    Är det varmare nu än på medeltiden?

    Ökar antalet extremväder?

    Har 1900-talets uppvärmning och ökade CO2-halt ökat Jordens växtlighet?

    Är forskarna överens om att människans utsläpp av CO2 styr klimatet?

    Är den långtgående trenden att vi går mot ett kallare klimat?

    Kan mer koldioxid i atmosfären göra haven sura?

    Försvagas Golfströmmen?

    Har vi en accelererande höjning av havsnivån?

    Det finns säkert fler frågor som jag misstänker skulle avslöja partiledarnas okunnighet på det här området. Om dom nu ens vågar svara.

  8. Alla politiker i Agendas partiledardebatt den 6 maj visade öppet att alla svenska partirepresentanter är totalt obildade samt helt okunniga! Ingen politiker känner till de återkommande istiderna. Inte heller har partiledarna en aning om solsystemet, i vilket jorden är en liten planet. De verkar alla övertygade om att diminutiva jorden samt ännu mindre – jordens innevånare – kan påverka solens värmestrålning i dess slutna solsystem – galax.

    Alla politiker verkar helt strunta i verkligheten och naturvetenskapliga fakta. De verkar alla koncentrera sig på hur koldioxidskatt och/eller andra tokiga skatter ska pungslå medborgarna till den grad att samhället omvandlas till ett strängt skatteslaveri….samt till astronomiskt höga löner till dessa inkompetenta, obildade politiker.

  9. Enligt Novus tittarundersökning på partiledardebatten i Agenda den 6 maj ansåg tittarna följande:

    “I frågan klimat och miljö ansågs Miljöpartiets Isabella Lövin vara bäst och den vanligaste motiveringen var att hon verkade ‘kunnigast.”

    Anser tittarna att Isabella Lövin var kunnig i klimatfrågor, då är kunskapen bland svenska folket väldigt låg. Enligt Isabella Lövin smälter isarna, havsnivån stiger och Golfströmmen saktar in (eller menar hon att den försvagas).

    Ja, isarna smälter på våren och växter på vintern. Av någon lustig anledning redovisas isarnas smältande bara på våren. Havsnivåerna stiger med normala siffror och orsakar inga problem någonstans på jorden. Golfströmmen försvagas inte.

Comments are closed.