Klimatlagen grundas på falska hot

Den röda kurvan visar medelvärdet av 102 “Klimatmodeller” för den “Globala Uppvärmningen” vilka klimatpanelen IPCC baserar sina förut-sägelser på. De blå och gröna punkterna visar mätningar med ballonger och satelliter. Ingen uppvärmning kan noteras de senaste 15 åren.

Nerikes Allehanda

2018-06-23

A. Wijkman Ordförande i miljömålsberedningen påstår (påhejad av J. Rockström), i DN feb 2016:

”Klimatförändringen medför oväder, översvämningar, stigande havsnivåer och stora skador på liv och egendom. Matförsörjningen hotas på grund av torrare klimat. Människor tvingas överge sina hem.”

Men 150 års uppvärmning är bara 1 gr C! Från 1998 är temperaturen stabil (Undantag för El Ninjo)

Det var mindre is i Arktis 1880, 1923,1939 och1947 . Orkaner och väderkatastrofer har inte ökat.

Koldioxidens växthuseffekt är mycket lägre än i IPCC:s hypotes.

I den lag som gäller till 2045 skall ”sol och vind” ge noll utsläpp av växthusgaser. En utopisk tanke.

År 2040 kommer globalt energin att till 80 procent baseras på fossil energi, exakt som i dag! Sol och vind är 10 procent (BP En. Outl.). I Kina finns i dag cirka 2300 ”fossila” kraftverk och 1200 nya planeras.

Ställ hotbilderna ovan mot fakta från H. Roslings bok ”Factfulness”:

1. Omkomna i naturkatastrofer har sjunkit från 971 000 /år under 1930-talet ner till 72 000/år innevarande decennium. 13 gånger mindre!

2. Andelen undernärda människor har sjunkit från 28 procent 1970 ner till

11 procent år 2015.

3. Skördarna har ökat (tusentals kilo/hektar) från 1,4 ton/år 1961 till 4 ton/år 2014. (2,8 gånger)

4. Andelen människor som har vatten från säkra källor har ökat från 58 procent år 1980 till 88 procent år 2015

Historien upprepar sig. Al Gore fick 2007 Nobels fredspris. Alla hans klimathot var falska.

”Klimatrealist”

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

1 thought on “Klimatlagen grundas på falska hot

  1. Bara det faktum att Riksdagen beslutat om en klimatlag visar hur absurd synen på klimatet är. Våra utsläpp bidrar ytterst marginellt till klimatutvecklingen i världen. Inga klimatlagar i världen kan påverka solfläckarnas antal och därmed klimatets utveckling framöver. Som det ser ut nu går vi mot en kyligare period framöver. Oavsett vad vi människor gör så saknar det, och kommer framgent att sakna betydelse. Klimatets variationer historiskt och i framtiden påverkas av främst solaktiviteten.

    Politiker har dessvärre låtit sig föras bakom ljuset av globalisternas lögner allt för att skapa en världsregering för att “rädda” världen från nationalstaternas missbruk av petroleumprodukter. Vi skall fortsätta avstå vår självbestämmanderätt i allt fler viktiga frågor till överstatliga organ, som EU och FN. Detta hotar vårt demokratiska system i grunden och vilket system vi får underordna oss i framtiden lär vara allt annat än demokratiskt.

    Våra politiker står mer eller mindre dagligdags och ljuger oss rakt upp i ansiktet med att polernas isar smälter allt snabbare, vilket inte stämmer. Att haven stiger eller kommer att stiga markant framöver, vilket inte heller stämmer av samma skäl som ovan. Våra folkvalda lever i en fantasivärld bortom all sans och förnuft att man baxnar.

    Vi behöver folk i ledande ställning som är pålästa och har integritet, det har vi inte idag. Energipolitiken är en katastrof där skattemiljard efter skattemiljard rinner ut i meningslösa vindkrafts och solelsprojekt. Därtill ges subventioner till elbilar och elcyklar vilket inte bidrar ett skvatt till klimatutvecklingen. Investeringar skall istället ske i ny kärnkraft och uppgradering av vattenkraften så att vi även i fortsättningen kan ha billiga och pålitliga elleveranser.

Comments are closed.