Miljöministern sprider osanningar om klimatet

DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, visar dagligen hur Grönlands landis växer och krymper i aktuell säsong.

Isens massa är som minst i september. Därför räknar man säsongen från september till augusti och börjar varje säsong från noll och noterar hur mycket massan ändras i Gt, Gigaton, som motsvarar kubik-kilometer vatten.

Grå kurva visar medelvärdet 1981 – 2010. Det grå bandet visar normala variationer.

Blå kuva visar aktuell säsong. Den som visas gäller fram till den 26/6.

Röd kurva visar den extrema säsongen 2011 – 12 som jämförelse.

Normalt slutar kurvan i augusti med en tillväxt av 200+ Gt. Det balanseras av glaciärernas kalvning av  isberg till havet.

Notera dramatiken under juni ! I normala fall skulle avsmältningen då börja, men istället skedde en tillväxt, som fortfarande består. Det är exceptionellt och visar att talet om att isen minskar är helt fel. Det kan vara en bekräftelse på att den kalla period som Solen aviserar faktiskt har börjat.

Jag blev igår så upprörd  av en post av Mats Persson på bloggen “Klimatupplysningen” att jag skrev nedanstående insändarmanus om miljöminister Karolina Skogs okunnighet. Då insändare ofta är begränsade till 1.500 tecken, är det många fakta och argument, som inte fått plats.

+ – + – + – +

På regeringens nätsida finns en debattartikel från den 19/3 av miljöminister Karolina Skog, vars felaktiga uppgifter ännu den 26/6 inte blivit korrigerade.

Där står att vi haft bitande kallt, men: Samtidigt har temperaturen i Arktis legat cirka 20 grader varmare än normalt.  .  . vilket gör att isarna smälter – mitt i vintern. . . Det har lett till att ismassorna krympt. Ett allvarligt tecken på att klimatförändringarna går oerhört snabbt.

Det är tre helt osanna påståenden:

  1. Temperaturen hade inte ”legat” 20 grader högre. I februari var den ”tillfälligt” så hög i ett område på norra Grönland och nådde + 0,7 grader. I Nikkaluokta noterades årslägsta med -39,5 grader den 4 februari. Denna vinter slogs många köldrekord såväl i Nordamerika som Sibirien och länder som Tyskland och Frankrike. Det snöade i Sahara.
  2. Isarna smälte inte. Landisen på Grönland växte lite mer än vanligt. I juni, då den skulle börja minska, har tillväxten blivit dramatiskt stor. Utbredningen på havet minskade inte i vintras och har följt de fyra senaste årens säsongmässiga minskning under våren.
  3. ”Klimatförändringarna” går ingalunda snabbt och absolut inte oerhört snabbt. Tvärtom har den globala temperaturen legat stilla de senaste 15 åren.

Senare påstås att extremt väder blir vanligare. Statistiken visar på motsatsen.

Isläget i Arktis visas dagligen av Dansk Meteorologisk Institut.

Vi kan alltså inte tro på ministrar om klimatet.

Fakta får vi säkrast på bloggarna ”Klimatupplysningen” och ”Klimatsans”.

 

Sture Åström, nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

Manuset visar på felaktiga uppgifter från regeringen, makten. Det har gått till ett 20-tal lokaltidningar.  För media borde det inte finnas något mer angeläget att publicera, om de vill förtjäna beteckningen “den tredje statsmakten”. Men riksmedia har belagt frågan om klimatet med en förtrollning, som innebär att sanningar och fakta är tabu. De flesta lokaltidningar traskar patrull. Jag hoppas dock på några införanden.

Det är häpnadsväckande att en minister kan vara så totalt felinformerad som Karolina Skog visar sig vara. Värre är förstås att hon i regeringens namn sprider osanningarna.

Detsamma gäller för Isabella Lövin, som i flera offentliga framträdanden visat sig både felinformerad och okunnig om naturvetenskapliga elementa.

Det är lätt att hitta uppmätta fakta om klimatet. DMI visar ett stort urval av data om isläget i Arktis, varav många uppdateras dagligen. Dem når man med bara tre klick. Världens orkaner och cykloner följs noga av satelliter och deras antal och styrka loggas varje månad av Ryan Maue i USA. Världens väderkatastrofer och deras kostnader noteras av de stora återförsäkringsbolagen Munich Re och Swiss Re, som konstaterar en nedåtgående trend, se föregående post: “Vädret blir inte extremare”.

Fusk med fakta går igen från klimatdebattens början. Al Gore gjorde ett otal felaktiga eller ogrundade påståenden i sin första film. I sina offentliga framträdanden har han sedan visat sig både okunnig och ohederlig, ex.vis i videon “Climate 101”, som skulle bevisa koldioxidens värmande verkan. Den slutar med att han byter termometrar, för att falskeligen bevisa en temperaturdifferens, som i verkligheten var den motsatta.

IPCC:s ordförande Rajendra Pachauri avslöjades med lögn om glaciärerna i Himalaya. Hans försäkran om noggrann granskningsprocess av innehållet i IPCC:s rapporter har avslöjats som falsk. De allra flesta av dess förutsägelser har slagit fel.

Vilseledning av väljarna tycks vara regeringens arbetsmetod. Så kan en demokrati inte fungera, se posten “Kris för klimatet. . .”.

+ – + – + – +

Se även nästa post: Kallare än vanligt i Arktis med svårare is på havet.

De osanningar , som Karolina Skog sprider, upprepas ständigt av hennes partikamrater i debattartiklar och intervjuer, häromdagen av Gustav Fridolin i Hudiksvalls Tidning. De kan inte var okunniga om våra invändningar, eftersom vi försett både partikansli och regeringskansli med fakta. Det har vi gjort i flera års tid.

Vi sände personliga inbjudningar till vår vetenskapliga konferens i februari, men de har envist vägrat att under rätta sig om annat än den Politiskt Korrekta bilden av klimatet. Den bild som är totalt förvriden.

Koldioxid påverkar inte klimatet alls.

Mer koldioxid är faktiskt välgörande. Det visar “Fullskaleprovet”.

Det är närmast skrattretande att de ständigt uppmanar oss att “inte blunda för fakta”, när det är just det som de  själva så enständigt gör. 

+ – + – + – +

2018-07-02

Det har nu gått en vecka sedan jag distribuerade manuset och Google finner inte ett enda införande. Visserligen sätter inte alla tidningar ut insändare på nätet, så att Google kan hitta dem, men förde flesta blad borde det vara en sensation av första rangen att beslå en minister med osanningar. Med en nykter nyhetsvärdering skulle detta snabbt komma in och även föranleda ledarkommentarer och kanske intervjuer.

Vad betyder tystnaden ? Sköts insändarsidorna nu av okunniga sommarvikarier, som inte förstår jobbet ? Är politikers lögner så vanliga att de inte är någon nyhet längre ? Är klimatfakta så tabu att de inte kan ges offentlighet ? Anstränger sig redaktionerna att rädda kvar MP i Riksdagen ?

+ – + – + – +
Tillväxten av istäcket på Grönland har blivit ännu mera sensationell. Normalt börjar det smälta med början på juni, men det växte något istället. Den sensationen förstärks idag, då det fortfarande inte börjat smälta !   !   !

Den korta sommarsäsongen är alltså en hel månad försenad.

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

1 thought on “Miljöministern sprider osanningar om klimatet

  1. Det verkar faktiskt som om ledande miljöpartister är systematiska lögnhalsar. I lokaltidningen idag läste jag en intervju med Fridolin, där han kommer med grovt felaktiga påståenden om värre och allvarligare naturkatastrofer (orsakade av väder och klimat, förmodar jag) samt att Arktis smälter allt snabbare. Om de inte är systematiska lögnhalsar, borde de helt enkelt låta bli att uttala sig om saker utan att ha skaffat kunskaper!

Comments are closed.