Denna demokratiskt och medialt så misshandlade fråga

Kevin Benn har lyckats intressera Sydsvenskan för ett “skeptiskt” inlägg.

2018-07 18

En liten sensation har inträffat ! En rikstidning har låtit en helt kättersk rad komma i tryck:

en kommande period av global kylning

Det är en kommentar till ett ledarstick av Henrik Bredberg: Klimatsnillen spekulerar

+ – + – + – +

Henrik Bredberg gör sig lustig (11/7) – som icke purung manlig journalist, inte klimatforskare, delar han med sig av sina idéer. Folk har fräckheten att ha synpunkter som går stick i stäv med vad alla i åratal har fått veta: att koldioxid är en klimatbov. I siffror: halten i luften har ökat från 3 till 4 10 000-delar på 100 år; temperaturen har ökat med 0,8°C. FN:s klimatpanel IPCC säger, men har inte lyckats bevisa, att det senare beror på det förra och att katastrofen väntar.

Låt oss, för argumentationens skull, säga att IPCC:s datorprognoser skulle vara tillrättalagda gissningar. Låt oss låtsas att IPCC skulle vara ”den kriminella tonåring” som journalisten Donna Laframboise beskriver i sin bok med samma namn. Och låt oss utgå ifrån att professor Henrik Svensmark, vid Sun-Climate Research i Köpenhamn, skulle ha rätt i att det är solen och stjärnorna som driver klimatet; hans och andras forskning pekar på en kommande period av global kylning lik den lilla istiden.

Hur vågar då Henrik Bredberg vara så säker på att han och dessa fejkade 97–98 procent av världens klimatforskare har rätt? Hur vågar han strunta i försiktighetsprincipen? Att inte kolla upp vad som ligger bakom insändarnas påståenden? Att inte intervjua klimatforskare som arbetar med politiskt inkorrekta teorier?

För det enda rimliga är ju att, om livet på jorden påstås vara hotat, välja att gå till botten med denna demokratiskt och medialt så misshandlade fråga.

Kevin Benn

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Denna demokratiskt och medialt så misshandlade fråga

  1. Efter att ha följd klimatdebatten under många år kan jag mer eller mindre tro att vi har en massa forskare i världen som helt enkelt inte är tillräckligt bra för att vara eftertraktade. När sedan den globala uppvärmningen kommer på agendan, då kastar sig dessa icke eftertraktade forskare på den exakt på samma sätt som lynchmobbar uppstår.

    Annars tycker jag det är ganska enkelt att bilda sig en uppfattning. Välj fem frågor och ställ dem till en klimathotsalarmist och en klimathotsskeptiker. Be dem svara faktamässigt.

    Vill man göra det enkelt, kan man be Sveriges regering hänvisa till källor för ministrarnas uttalanden. Jag har inte lyckats få något svar. Kan det tala för sig själv?

  2. Har han fått in det? I Sydsvenskan? Ett rent mirakel, i så fall! Eller kanske resultatet av en semestervikarie som har spolierat sin karriär?

  3. Det är märkligt att media som anser sig “bevaka” klimatet inte verkar vara medvetna om den mest frekventerade klimatwebbsiten i världen, WUWT. Där pågår hela tiden en intensiv debatt, men också en redovisning av nya rön om klimatet. Grundinställningen är skeptisk till CO2-hyåpotesen, men man argumenterar bara med vetenskapliga belägg.
    Nyligen, exempelvis, gjorde en forskare en kritisk genomgång av James Hansons apokalyptiska prognoser för 30 år sedan om smälta isar, stigande temperatur och hav. Ingen enda av dessa prognoser stämde när man nu har facit efter 30 år. James Hansen var den NASA-forskare som satte igång hela denna bedrövliga cirkus vid ett kongressförhör. Det visade sig också att Hanson och hans gäng hade riggat hela föreställningen i kongressen genom att öppna alla fönster så att luftkonditioneringen pajade. Den globala uppvärmningen skulle därigenom ge en konkret upplevelse för alla deltagande beslutsfattare.
    Detta blev också inledningen till att alarmistgänget sedan fortsatte att använda ovetenskapliga metoder och presentera rena falsarier som fakta samt, inte minst svartmåla alla som vågade kritisera deras slutsatser. Däremot bemötte de aldrig seriös kritik med seriösa motargument och vetenskapligt solida resultat. Allt blev bara modeller baserade på antaganden utan empirisk grund.
    Men vinden håller på att kantra, alltfler vetenskapare med andra slutsatser blir seriöst bemötta. Snart tröttnar också politikerna – det visar sig nämligen att frågan om den globala uppvärmningen och därmed förknippade påstådda klimatkatastrofer sjunker allt längre ner på listan över väljarnas prioriteringar. Detta är läget i USA enligt WUWT. Det dröjer väl längre här i Sverige innan alla PK-ister inser slaget förlorat.

Comments are closed.