”Fossilfritt” är dumt. Det gör oss fattigare.

Helt fossilfria Milburn Electric 1916

Med okunskap och verklighetsflykt driver Miljöpartiet kamp mot ett inbillat hot till enorma kostnader, som tagit pengar från verkliga miljöhot.

Koldioxid påverkar inte klimatet, men är växternas viktigaste näring och därför NYTTIG. Vi har ett FULLSKALEPROV sedan 50-talet. Temperaturen har stigit med några tiondels grader och halten koldioxid med 30 procent:

Öknarna har minskat, skördarna ökat med 40 procent på 20 år enligt FAO och Världsbanken beräknar att andelen extremt fattiga minskat från 37 procent 1990 till 9,6  procent 2015.

Alltså: Värme är BRA och mer koldioxid är BRA! Bevisat av verkligheten !

”Fossilfritt” är dumt. Det gör oss fattigare.

Den felaktiga bilden av koldioxid står i synnerhet Miljöpartister för. De har ständigt larmat på fel grunder.

Deras ministrar avslöjar grotesk okunnighet. Isabella Lövin skrämdes med att 30.000 öar kunde försvinna i Roslagen, okunnig om att där höjs landet en halv meter på 100 år. Karolina Skog  påstod i mars att isen i Arktis ”smälte mitt i vintern” och försvinner. Då hade den ökat lite på land och på havet följde isen de senaste fyra åren. I juni skulle istäcket på Grönland normalt börja minska, men det ÖKADE. Det ”frös mitt i sommaren” och är nu 150 kubik-kilometer större än normalt. Ingen minskning pågår.

De som tar årets värme som tecken på klimatförändringar har glömt att april var på många håll den kallaste på 30 år. Fjolårets sommar var så kall att man får gå till 1862 för en lägre max-temperatur. Solen visar att klimatet nu blir kallare. Det krossar inte “civilisationen”, men är mer besvärande än en uppvärmning. MP kämpar åt fel håll.

Sture Åström, nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

1 thought on “”Fossilfritt” är dumt. Det gör oss fattigare.

  1. Fossil (pluralis) är mineraliserade (förstenade) rester av döda djur och växter. De innehåller kalk och är illa lämpade som bränslen.

    De flesta resterna av döda djur och växter är vanliga sediment, förmultnade mjuka delar. Bränslen från döda djur och växter kommer alltså från sediment, inte från fossil.

    Det var oljemagnaten John D. Rockefeller som 1892 på en konferens i Genève fick all olja ur marken (petroleum) klassad som fossil för att ge intryck av knapphet och skydda hans oljebolag Standard Oils (Esso) nästan-monopol.

    Sedan dess har Essos marknadsdominans minskat, men begreppet fossila bränslen lever falskeligen vidare.

    Kol är ett av Universums första kända grundämnen och det fjärde vanligaste, det vanligaste fasta efter gaserna väte, helium och syre. I Jordens ungdom bildades mycket kol i Jordens inre.

    En del reagerade med syre och spyddes utöver metan ut i enorma vulkanutbrott som koldioxid och utgjorde länge nästan all Jordens atmosfär.

    Långa och djupa istiders kalla hav löste sedan (absorberade) det mesta av denna koldioxid så att halten minskade från 80-90 procent till runt 1 procent för 600 miljoner år sedan.

    Varmt klimat med mer koldioxid gynnade rikt växt- och djurliv, men fortsatta istider sänkte ytterligare halten till 0,03-0,04 procent för runt 300 miljoner år sedan. Samma halt som numera.

    Samtidigt band även rester av döda växter och djur koldioxid. Med kol som livets bas och energibärare bildade förmultnade biologiska rester sediment med mycket kol, en del av det kol och den gas och olja som numera utvinns.

    Men långt från allt. På större djup än där sediment bildats finns ursprungligt kol sedan Jordens ungdom. Där nybildas ny olja och gas under hög värme och högt tryck. På sådana djup utvinner nu ryska och amerikanska oljebolag allt mer olja och gas.

    Frågan är hur snabbt och hur mycket det nybildas. Men det punkterar alarmisternas tes om brist på olja och gas. Mer utvinns till högre kostnader och med större risker på större djup.

    Talet om “fossila bränslen” är en monopolkapitalistisk konstruktion, svald med hull och hår av grönvänsterns knapphetsivrare! Sluta att tala om “fossila bränslen”. Det ger alarmister vatten på kvarnen!

    Bränslen ur marken kommer antingen från sediment eller från ursprungligt kol. Punkt!

Comments are closed.