Möte i Sthlm 21:e aug.

I Mölndal beskrev Søren Kjærsgård Danmarks beroende av svensk kärnkraft

På mötet den 21:e augusti gör han en snabb summering av det aktuella läget.

 

Jag kallar alla intresserade till möte den 21:e kl 17:00.

Främsta prioritet är att träffa likasinnade och diskutera VAD vi vill göra och HUR vi kan hjälpas åt att genomföra det. Min ursprungliga tanke var att ställa upp under valveckan med en demonstration, men det har vi skrinlagt eftersom tiden inte räcker till för tillstånd och annan planering. Fundera på något vi skulle kunna göra.

Programmet blir ungefär så här:

17:00        Jag visar något om Solen, dess avsaknad av solfläckar samt hypotesen om koldioxiden som dominerande drivkraft för klimatförändringar.

17:30        Søren Kjærsgård förklarar vad de svenska planerna på att avveckla kärnkraften betyder för Danmark.

17:45        Christer Nordström, Paris, kåserar om stämningen där samt om Macron/Merkels hantering av EU-skatten på koldioxid.

18:00        Självservering av kaffe, the eller lättöl till mackor med skinka och ost.

18:30        Klimatnytt i media med kommentarer. Presentera vad som upprört dig mest, så diskuterar vi motdrag.

19:30        Vad vill vi göra? Vad kan vi göra ? Skall vi hålla ett möte varje månad, så som man gör i Oslo med inbjudna talare ? Vilken veckodag och vilken tid passar bäst ? Hur mycket är du beredd att betala ?

20:00        Avslutning

 

Plats: Queens Hotel, Drottninggatan 71A, vid korsningen av Olof Palmes gata, 10 min promenad från norra uppgången av T-station Hötorget.

Anmäl dig genom att Swisha 150:- , eller göra en banköverföring:

Swish:   +46707730756  (Pengarna går till Klimatsans, men jag står som mottagare, eftersom telefonen är min.) Märk med ”Q”. Senast 20/8, 22:00.

Bank: Länsförsäkringar 9023 9467711, kto “Klimatsans”. Ange ”Q” och ditt namn i ”Meddelande till mottagaren”.

IBAN: SE67 9020 0000 0902 3946 7711 BIC/SWIFT: ELLFSESS

Du är även välkommen att komma oanmäld och betala kontant, ifall det finns plats. Det är en rätt liten lokal vi har.

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Möte i Sthlm 21:e aug.

  1. För att kunna visa “konsensus” räknar alarmisterna mest sådana forskare som direkt forskar kring mänsklig klimatpåverkan.
    Det omfattar förutom meteorologer även beteende- och statsvetare.
    Men sällan eller inte alls t. ex. geologer, geofysiker, astrofysiker, oceanografer, paleontologer, klimathistoriker, fysiker, kemister och matematiker. De gör ofta andra rön och drar andra slutsatser än förestående klimathot.

  2. Det kan i och för sig vara sant 99,94 % av alla klimatforskare tror att människor påverkar klimatet åtminstone lite. Det stora problemet är att klimataktivister, och det förmodligen med flit, ständigt blandar ihop olika saker. De skiljer inte på “åtminstone lite”, “(nästan) allt” och “katastrofalt mycket”. Om nästan alla klimatforskare anser att mänskligheten borde ha bidragit till klimatförändingarna, presenterar klimataktivisterna det som att nästan alla klimatforskare anser att klimatkatastrofen står för dörren och att det omedelbart behövs en utfasning av de fossila bränslena. Vilket egentligen bara en minoritet, kanske någon procent, av forskarna verkligen anser.
    Det finns i och för sig inga trovärdiga undersökningar om vad klimatforskarna egentligen anser om mänsklig klimatpåverkan. Den första undersökning som hävdade 97 %, av Doran och Zimmerman, hade för stort bortfall för att vara trovärdig. Dessutom tyckte de att alltför många av de forskare som svarade, svarade “fel”. Så de skapade en undergrupp på 79 stycken, där 77 hade svarat “rätt”. 77 av 79 blir 97 %. Men ganska liten andel av de drygt 10000 som först ombads svara.
    Alla andra försök att reda på klimatforskarnas åsikter har haft minsta lika stora fel.

  3. Lite OT. Men det är väl ändå värt att nämna att det slagits ett nytt världsrekord i konsensus vad gäller att människan styr klimatet med sina utsläpp av Co2.

    http://www.natursidan.se/nyheter/9994-av-klimatforskare-ar-overens-manskligheten-orsakar-klimatforandringar/

    Det här stämmer ju förstås inte

    https://skepticalscience.com/Powell.html

    Kanske något för Klimatsans att granska närmare. Såna här undersökningar brukar ju vara populärt bland klimatalarmister att sprida.

Comments are closed.