Vindkraft i Hanöbukten

För ett par år sedan förklarade Wijkman och Rockström sin syn på nödvändigt ekonomiskt-politiskt system.

Jag frågade Wijkman hur denna logik skulle skilja sig från sovjetisk planekonomi, men fick inget svar. I våras ansåg en norsk professor att vi behövde ”pausa” demokratin, för att nå större beslutskraft efter mönster från Kina. Wijkman avfärdade inte detta, utan ansåg det värt att ”fundera” på.

+ – + – + – +

Kristianstadsbladet publicerar ett öppet brev till ledamöterna inför kommunfullmäkti-ges sammanträde den 18 september. Det är undertecknat av landets tre främsta alarmister avseende ”klimathotet”, Anders Wijkman, Johan Rockström och Mattias Goldmann:

Taggen vindpark kan kraftigt minska vår klimatpåverkan

Brevet radar upp många lätt bevisade faktafel. Jag kommenterar dem här i den ordning de står i brevet:

  1. Vindkraftverken ORSAKAR omfattande utsläpp av koldioxid under tillverkning och montage. Det dröjer många år innan de utsläppen balanseras av den utsläppsfria el verket producerar.
  2. KÖLDREKORDEN på båda halvkloten har de senaste två åren varit fler och allvarligare än detta års värmerekord. Minns att fjolåret var ovanligt kallt hos oss även på sommaren. Detta förebådar kallare klimat, inte varmare.
  3. Varmare än nu har det varit under Medeltiden, Romartiden och Bronsåldern. Det har säkert uppgått till 2 grader och kanske 4 grader utan att några klimatkatastrofer inträffat.
  4. Risken att ”tippa över” saknar grund i data och är således ren fantasi, se föregående punkt.
  5. Extrema väderhändelser är normala inslag i vårt naturliga klimat. Trenderna för de senaste 10 åren är avtagande för orkaner, tyfoner och torka samt värmeböljor. Totala kostnaderna för naturkatastrofer har minskat i förhållande till världens BNP enligt de två stora återförsäkringsbolagen Munich Re och Swiss Re.
  6. De subventioner vi betalar för vindkraften sänds till utlandet med varje exporterad kWh. Vilka väljare har röstat för det ?
  7. Söderhavets ö-nationer har fler öar som växer än som krymper i area. Det visar flygfotografering sedan 60-talet. I 30 år har undertecknarna larmat om havets stigning, men denna har varit enstaka millimeter per år, en takt som korallerna hinner matcha. De översvämningar som gått genom media har orsakats av tyfoner, vilket är normalt för öar, som ligger i den väg tyfonerna vanligen tar.
  8. Kristianstads landhöjning har samma storleksordning som havets höjning. Det finns således ingen anledning att vidta särskilda åtgärder mot stigande hav. Däremot är det synnerligen angeläget att beräkna följderna av allt större hårdgjorda ytor på vägar, parkeringsplatser, hustak och i villaträdgårdar, vilket leder till högre flöden vid skyfall. Detta gäller förstås hela vägen uppströms.
  9. Uppmätta data på våra grannplaneter visar att koldioxid INTE har någon verkan på atmosfärens temperatur vid marken. Det finns INGA MÄTNINGAR på Jorden, som visar att koldioxid har någon mätbar verkan på klimatet.
  10. Atmosfärens massa och gravitationen gör Jorden beboelig. Alla gaser i luften medverkar med sin tyngd, så att de komprimeras från stratosfären till marken. Alla gaser värms då de komprimeras.
  11. Solens verkan på klimatet har varit bekant sedan 1801. Dess aktivitet är nu lika låg som för 200 och 400 år sedan. Då var klimatet kallt. Karl X Gustav tågade med sin armé över de danska bälten 1658. Napoleon förlorade sin armé i Ryssland 1812.
  12. Sanningen är att luftens ökade halt av koldioxid sedan 1950 samt de få tiondels grader temperaturen stigit varit välgörande för hela mänskligheten. Det har bidragit till att öknarna har minskat, skogarna växt snabbare, skördarna blivit större och närmare två miljarder människor har lyfts ur extrem fattigdom (FAO och Världsbanken).

 

SLUTSATS:

Det finns inget hot om varmare klimat eller oroande stigning av havsnivån !

Skrämseln är ett misstag eller en bluff eller ett bedrägeri med avsikt att lura mänskligheten in i en New World Order med global planekonomi. Det sistnämnda är ingen konspirationsteori utan öppet redovisade avsikter från två av undertecknarna och flera ansvariga funktionärer inom FN.

 

FÖRSLAG:

Jag besöker gärna kommunfullmäktige för att mer detaljerat redovisa de data jag bygger ovanstående på. Jag har inget emot att någon av undertecknarna också deltar då, under förutsättning att talartiden delas lika mellan oss.

Jag vill påpeka att KLIMATSANS varit medarrangör till två internationella klimatkonferenser, 2016 och 2018, där 15 forskare från fem länder redovisat sina rön.

 

Sture Åström

Sekreterare i nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Vindkraft i Hanöbukten

  1. Vindkraft vid kusterna riskerar att mindre moln kommer in över land och bidrar till torka. Efter ett vindkraftverk ökar koldioxiden med 10%, detta uppmättes i majsfält i mellanvästern ganska nära marknivån. Vindkraftverk ökar avdunstningen nedströms vilket på land leder till torrare marker som släpper i från sig mer koldioxid.

  2. Du får ursäkta att jag återigen måste påtala ditt slarv med att “läsa läxan” här på bloggen. NASA/GISS, NOAA, NCDC och flera andra institutioner knutna till IPCC har beslagits med systematisk förfalskning av data.

    Deras uppgifter om värmerekord är inte trovärdiga. Köldrekorden är så många att jag inte hinner redovisa dem här.

    Du får anstränga dig lite mera att tänka ! Punkterna 9 – 11 är svar på de just denna gång outtalade förutsättningarna för Wijkman-Rockströms argument: Att det är halten koldioxid som styr klimatet. Det tar de så självklart att de inte behöver säga det. Det är fundamentet för hela brevet. Och det är helt fel.

  3. Punkt 2 om senare års köldrekord går illa ihop med Nasas bedömning av 2016 som “the warmest year on record” (https://climate.nasa.gov/evidence/ ).

    Punkterna 9-11 kan jag inte se ha någon relation till vad som sägs av Wijkman och Rockström. Att kalla det “faktafel” är därför missvisande, och uttalandet slår tillbaka på upphovsmannen.

  4. Dessutom hör vindar och konvektion definitivt till väder och klimat. Att bromsa in vindar och konvektion, genom att ställa upp en massa vindkraftverk i vägen för dem, påverkar naturligtvis klimatet.
    De som för fram vindkraft som ett sätt att minska klimatpåverkan, får väl likt den där snubben i Lorry utbrista: “Tänkte inte på det!”
    Vindkraft har större koldioxidutsläpp per producerad kWh än kärnkraft, enligt alla seriösa studier. Vindkraft behöver massor av reglerkraft, som i de flesta länder är kol- och naturgaseldade kraftverk. När dessa kraftverk måste agerar reglerkraft, i stället för att vara baskraft, producerar de ineffektivare och med större utsläpp per producerad kWh. Vindkraft ersätter inte fossila kraftverk, utan gör bara fossileldandet ineffektivare!
    På alla sätt och vis, ÖKAR vindkraften mänsklighetens eventuella klimatpåverkan. Att den skulle minska en klimatpåverkan, som hur som helst inte är mätbar, är bara osaklig propaganda.

  5. Den enda ekonomiska modell som visar upp brister är centralplanering, planhushållning eller politiska ingripanden.

    Det går jättebra att följa land för lands ekonomska utveckling och se hur ökade skatter, regleringar, socialisering och minskad frihet minskar landets ekonomi.

    Läs gärna artikeln ” Sossesverige, myt och verklighet” (Nya Wermlands Tidningen den 25 augusti 2018) av historikern och statsvetaren Anders W Edwardsson, som skriver om hur skatter, regleringar och invandring har förstört Sverige, för att förstå lite närmare vad det handlar om.

    https://nwt.se/asikter/signerat/2018/08/25/sossesverige-myt-och-verklighet

  6. De förslag som kastats fram om att pausa demokratin beror på att klimatalarmismen inte fått de resultat man hoppats på. Folken låter sig inte imponeras av etablissemangets ständigt återkommande larm om diverse naturfenomen som påstås bero på mänsklig aktivitet. Vi har haft flera larm de senaste femtio åren om skogsdöden som sas bero på försurningen vilket visade sig vara fel. Det larmades om ozonhålet där våra utsläpp skulle utradera ozonlagret så alla skulle få hudcancer, fel igen. Säldöden som fick in MP i Riksdagen som påstods bero på mänsklig påverkan också fel. Och sedan slutet på 1980 togs beslut om att våra CO2 utsläpp var döden för vår planet. Alla dessa hot om vår överlevnad är starkt överdrivna och syftar till att skrämmas till att nationalstaterna skall ge upp sitt oberoende och suveränitet till förmån för en världsregering med den ekonomiska storeliten i ledningen.

    Men skrämseltaktiken har inte givit det resultat man hoppats på och nu söker man andra vägar för att nå sina mål. Att pausa demokratin är ett starkt bevis på att man i dessa kretsar vill få bort nationernas parlament och folkens självbestämmande med hänvisning till att något måste göras för vår överlevnad. Detta är en ren bluff. Vi ska aldrig gå med på sådana tilltag. Vi bör som ett litet land dra oss ur EU, återföra Riksbanken till finansdepartementet, upphöra med allt samröre med NATO och skapa ett bredare samarbetsklimat med alla nationer. Sluta med de av USA införda sanktioner mot flera stater och handla fritt med vilka vi önskar. Stänga gränserna för fri rörlighet av kapital och människor. Införa valuta restriktioner för att försvara vår politiska, ekonomiska och sociala integritet. FN har spelat ut sin roll, och när det verkligen gäller så är FN helt handlingsförlamad, den organisationen klarar vi oss bra utan också. Vi kan och ska odla våra internationella kontakter med handel och diplomati. För att visa vårt allvar skall vi på egen hand återuppbygga vårt militära försvar så vi kan bita ifrån om det behövs.

    Wijkman är en globalistlakej av stora mått och agronomen Rockström har funnit en lukrativ plattform i att bli en klimatalarmist som han inte har täckning för. Som agronom borde han känna till att växtligheten mår bra av en högre halt av CO2 i atmosfären och han talar mot sin egen utbildning, konstigt. Men det finns stora pengar att hämta i den branschen så det är ur det perspektivet man ska se hans engagemang. Så charlatanen Rockström har givit sig in på ekonomiska spörsmål utöver klimatet, så intressant.

    När Rockström håller föredrag låter han som en försäljare av konserverad gröt varvat med en frikyrkopastor som hotar med Guds straff och att vi ska för gås i eld och svavel och sluta i helvetet.

    Oavsett vad så går vi med största säkerhet inte mot varmare tider. Solen år på god väg ner i ytterligare en djup svacka så kan förvänta oss ett kallare klimat framöver. Och med klimathistoria i ryggen så ser vi tydligt att om mönstret de senaste 420 000 åren fortsätter, så står vi inför en ny istid. Inte ens en tredubbling av CO2 utsläpp kan ändra på den saken.

    För övrigt vad ska vi med vindkraft till? Vår elproduktion är i huvudsak vattenkraft och kärnkraft. Vi ersätter inga kolkraftverk med vindel. Vi har nästan ingen kolbaserad kraftproduktion i Sverige att ersätta med el. Ska vara Värtaverket i Stockholm då som eldas med kolpulver. I övrigt är det tunt med utsläpp av CO2 i kraftproduktionen. De stora utsläppen kommer från industrin och transporter så vindkraftverken har ingen signifikant inverkan på utsläppen. De kommer endast att fördyra elen till konsumenterna. Vi behöver mer kärnkraft för att klara framtidens energibehov nu när vi vet att det blir kallare och en högre energiåtgång.

Comments are closed.