Klimathotet är seklets största bluff

Så nyckfullt varierade den samlade effekten från Sveriges vindkraftverk under augusti

2018-09-25

En artikel av professor em. Christer Svensson publicerades under rubriken:

Satsa på sol och vind

Den infördes samtidigt i Corren, vilket jag missat.

Där luftar han de vanliga argumenten från IPCC och våra vanligaste alarmister, med särskild notering av vår “koldioxidfria elproduktion”. Han hänvisar till KTH-professorn Lennart Söders verklighetsfrämmande försäkran att vi kan få 75 % av vår el från vindkraft med behållen leveranssäkerhet. Ett utmärkt initiativ kallar han det subventionerade projektet att utveckla en stålprocess med vätgas istället för kol för att reducera malmens oxider.

Några dagar tidigare hade VT tagit in mina synpunkter på Rockströms framträdande i San Francisco, där jag utförligt redovisat de fakta som visar att koldioxid inte påverkar klimatet. I mitt svar till Svensson kunde jag därför utgå från att läsarna kände till dessa fakta.

+ – + – + – +

SVAR TILL CHRISTER SVENSSONS DEBATTARTIKEL “SATSA PÅ SOL OCH VIND” I VT DEN 25 SEPTEMBER

Jag håller med professor Christer Svensson om att ”insikten om allvaret i klimatfrågan sprider sig”. Enligt alla våra ledande politiker gäller den ”civilisationens överlevnad”. Men ”klimatfrågan” gäller inte ”klimatet” utan den ”klimatpolitik” som byggts på okunskap och verklighetsflykt med syfte att lura in mänskligheten i en New World Order, NWO.

Detta är inte en ”konspirationsteori”. Det är offentligt uttalade avsikter från ledande företrädare för FN, IPCC och många andra politiska toppfigurer. Våra egna gurus, Anders Wijkman, regeringens högste rådgivare, och Johan Rockström har ansett att vi behöver ”en ny ekonomisk logik”. De har inte förklarat hur den skulle skilja sig från sovjetisk planekonomi. Wijkman har tyckt det vara ”värt att fundera på” ett norskt förslag att ”pausa demokratin”, alltså införa en beslutskraftig ledarstruktur som i Kina, googla ”röda tråd nwo”.

Dessa strävanden ser vi idag praktiserade i Venezuela. Där har civilisationen kollapsat.

Det är faran idag ! !

Alla Svenssons förslag svävar i drömmarnas himmel utan kontakt med ekonomiska realiteter. Den pålitliga kärnkraften och vattenkraften kan leverera ström alla timmar på året. Därför har vi ingen anledning att kosta på oss nyckfull sol- och vindkraft, som levererar NOLL ibland. Insikten om detta sprider sig nu i landet.

Klimatet håller inte alls på att bli farligt varmt. Det är mångfaldigt bevisat att koldioxid INTE påverkar klimatet så mycket att det kunnat mätas.

Klimathotet är seklets största bluff.

Sture Åström

nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

I kategorin “DAGENS DUMHET” återges min artikel i sin helhet.

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Klimathotet är seklets största bluff

  1. Om man vill läsa på skepticalscience.com rekommenderar jag att läsa kommentarerna. Där brukar det mesta i artiklarna vederläggas.

  2. Kan du precisera var den rapporten visar att koldioxid gör något alls åt klimatet ?

    Och OBSERVERA, då gillas inga datorsimuleringar eller “klimatmodeller”.

    Det är mätningar som räknas. Sådana visar att koldioxid inte gör mer än andra luftgaser.

  3. Det är klart att arbetarna får går hem……stålverket blir nämligen olönsamt och får läggas ner.

  4. “…stålprocess med vätgas istället för kol…”

    Det kräver enormt mycket energi. Ett sådant stålverk skulle sluka 10 % av Sveriges energi. Ska det komma från vindkraft och solkraft? Får arbetarna på detta stålverk gå hem när det inte blåser?

    Nu skulle jag kunna skriva att i ställt behöver vi verksamheter som skapar koldioxid för att vi inte ska få för lite koldioxid i atmosfären, men tyvärr är människans utsläpp så små att de inte har någon betydelse för mängden koldioxid i atmosfären.

Comments are closed.