Klimaforsker fortæller røverhistorier

Professor Peter Wadhams har ständigt gjort felaktiga förutsägelser om Arktis och även fabulerat rena rövarhistorier, men han intervjuas ändå ofta av tongivande media.

Man skal ikke tro på alt, hvad der står i avisen. Alligevel spærrede jeg øjnene op, da jeg for 2 år siden så en overskrift i Jyllands-Posten, (en som också setts i många svenska tidningar):

Klimaforsker: Inden for to år vil man kunne sejle over Nordpolen.

Nordpolens enorme ismasser kan umuligt smelte i løbet af blot 2 år. Nu 2 år senere er Nordpolen da heller ikke smeltet. Tværtimod er havisen ved Nordpolen vokset sammenlignet med havisarealet for 2 år siden. Det viser data fra DMI.

Klimaforskeren hedder: Peter Wadhams. Ifølge Jyllands-Posten er han en af verdens førende Arktis-eksperter. Han er professor ved Cambridge Universitetet. Jyllands-Posten har hentet historien fra den venstreorienterede engelske avis: The Guardian. WWF, Verdensnaturfonden, har medvirket til artiklen.

Jeg kunne ikke tro på det, som jeg læste. Derfor søgte jeg på nettet nærmere oplysninger om professor Wadhams:

I en artikel i den engelske avis The Telegraph kunne jeg læse, at professor Wadhams flere gange havde spået, at Nordpolen ville smelte. Det var bare aldrig sket.

Jeg fandt flere meget interessante oplysninger i de engelske aviser om denne professor. Han har til The Times og The Telegraph fortalt en meget kulørt mordhistorie. Ifølge ham var 3 navngivne kolleger sandsynligvis blevet myrdet af en lejemorder. Alle 3 forskere havde Nordpolens havis som forskningsområde. De forskede i, at havisen smeltede.

Professor  Wadhams kunne også fortælle, at det sandsynligvis var olieindustrien eller en skummel regeringsstyrke, som var involveret i mordene. Han fortalte også, at han selv havde været udsat for et attentatforsøg.

For en ordens skyld: Alle 3 forskere omkom ved ulykker. Professor Wadhams har dementeret historierne. Han klagede til det engelske pressenævn over artiklen i The Times. Han fik ikke medhold. Samtalerne var båndede.

Historien om sejlads på Nordpolen holdt ikke vand. Ovennævnte viser, hvor langt en forsker er parat til at gå på grund af et nærmest religiøst dogme. Mange andre forskere tror, at global opvarmning er årsag til det, som de tror, er klimaændringer i Arktis.

DMI har i langt over 100 år målt temperaturerne i Grønland. I rapporten klimaet i Grønland viser temperaturkurverne en bølgebevægelse, hvor kolde og varme perioder afløser hinanden med en cyklus på ca. 70 år. Utallige luftfotos taget over tid af Grønlands østkyst dokumenterer, at klimaet bølger, og at isen udvider sig og trækker sig tilbage afhængig af om perioden er kold eller varm.

Forskere tror, de ser en klimaændring i Arktis. Havde de forsket i udviklingen over længere tid, så havde de vidst, at de så forsiden af en bølge. Temperaturerne i Arktis har kulmineret i denne omgang. Arktisk klima er nu på bagsiden af bølgen, hvor det fremover vil blive gradvis koldere.

CENPERM, som er en forskningsenhed under Københavns Universitet, har målt temperaturerne i den isfri del af Grønland. Ifølge CENPERM er temperaturen i Grønland ikke steget siden 2001. Tværtimod er der noget, som tyder på, at temperaturen er faldet. I de seneste 2 år er Grønlands indlandsis igen begyndt at vokse. Det peger i den samme retning.

Jørgen Keinicke

+ – + – + – +

Det märkliga här är inte att en professor visar sig sakna omdöme. Det gäller många.

Men HUR kan media ständigt sprida uttalanden av någon som visat sig alltid ha grovt fel ? Det gäller inte bara enskilda forskare utan hela IPCC, vars “klimatmodeller” för år 2100 redan visat sig fundamentalt felaktiga. Det visar att idén att datorsimulera klimatet är meningslös med den bristfälliga kunskap som idag finns om klimatets drivkrafter.

Ändå sprids IPCC:s skrämmande domedagsprofetior från Incheon av SVT, SR, TT och alla tidningar. Ofta med förstärkande kommentarer från andra okunniga professorer. . .

S. Å.

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “Klimaforsker fortæller røverhistorier

  1. När det gäller isen i Arktis är det intressant att läsa vad kaptenen på isbrytaren Oden, som i år varit uppe vid nordpolen, skriver om den svåra isen: “Vi kämpar med isen som är ca 90-100% koncentrerad, är tjock och kompakt. Detta i mitt högst ovetenskapliga perspektiv som navigatör, men jag har ju varit här uppe förr och inte sett dessa förhållanden sedan 2005″……..”När isen bjuder på detta motstånd blir man som is-navigatör glad, då det konstant varit dystra nyheter om ”extremt liten is utbredning i Arktis” ”Isfritt i Norra Polarhavet” ”isbjörnarna drunknar” ”rederier som planerar rutter över Nordpolen”. Ja, det är då inga isbjörnar som drunknar här. Det kanske till och med är så att det kan vara svårt att få ner tassarna i vattnet.”
    Läs mer på http://lagmansnatursida.se/dbarkiv/2018/vecka43/db18okt22.htm

  2. Hörde Radio Skaraborg P4 i veckan, då ringde en dam in och berättade att hon haft tillgång till handskrivna noteringar om vädret klimatet från 1200 till 1600 talet, i dessa skrifter kunde läsas att under denna tid var det inga, vintrar i landet, äppleblom i dec, man skörda på våren bl.a detta före lilla istiden som kom sen, kanske borde få en förklaring av kunniga hur detta fenomen om vädret och klimatet var då, utan tillgång till dagens koldioxidutsläpp, andra krafter som påverkar över våra huvuden? Tacksam för en kommentar om detta. Hälsar Gillis Edman
    Ska försöka få tag på denna dam, verkligen intressant.

Comments are closed.