Svenska Kyrkan sprider osanningar

Svenska Kyrkans ansvarige för internationellt arbete, Erik Lysén

Erik Lysén har uppmärksammat “FN:s internationella matdag” dne 16 oktober med en artikel som tagits in i ett par dussin tidningar. Där kommer han med mycken vällovlig information: FN beräknar att antalet hungrande har ökat med 38  miljoner på ett år. Han konstaterar:

Den viktigaste orsaken är att världen har blivit mindre fredlig.

Men han skriver också:

Flera krigsdrabbade områden påverkas också av extremväder – torka och översvämningar. De kan relateras till klimatförändringarna

Det är vanligt att debattörer blandar ihop extremväder, som är en vanlig del av vårt naturliga klimat, med klimatförändringar. Denna missuppfattning leder till rent kontraproduktiva insatser för att minska utsläppen av koldioxid, som i verkligheten är nyttiga. Minskade utsläpp kan bara åstadkommas med “energifattigdom”, som skulle förmena de fattigaste chansen att förbättra sina villkor, vilket är bästa möjligheten att minska hungern. De skulle också innebära mindre skördar och större öknar.

Vi har sänt ett manus till flera redaktioner, varav Norrköpings Tidningar tagit in det:

2018-10 19

I söndagsskolan fick jag lära mig att alltid tala sanning. Det gör inte Svenska Kyrkan idag. Erik Lysén, ansvarig för internationellt arbete, larmar om behovet av mera stöd till hungrande med hänvisning till ”klimatförändringarna”. Dessa är inte orsak till hunger utan har ökat skördarna med 40 procent på 20 år enligt FAO. Kampen mot dem sker på falska grunder.

Givetvis ska vi hjälpa de hungrande, men vi ska inte låta lura oss att minska de fattigas tillgång på fossila bränslen, som är förutsättningen för ett bättre liv.

Lysén stöder sig på uppgifter från FAO, FN och dess klimatpanel IPCC. Dessa organisationer och dess funktionärer har ett politiskt intresse att nå ökad makt. Det globala ”klimathotet” är deras verktyg för att skrämma världens befolkning till att acceptera en överstatlig New World Order med FN som central administration. De styrs av politiker, som visat att de inte kan skilja på kunniga och okunniga forskare. Deras larm har nästan alltid slagit fel.

I god tro sprider Lysén osanningar:

         Extrema väderförhållanden som torka, orkaner, tyfoner och tornados har inte blivit vanligare. Tvärtom. Jämfört med 90-talet har de blivit något färre och något mildare. De är ”väder” och inte ”klimat” och utgör naturliga delar av vårt normala klimat.

         Koldioxid påverkar inte klimatet mätbart. Utsläppen är nyttiga. De ger större skördar och krympande öknar.  

        Havet höjs inte mer än en dryg millimeter per år. Fler söderhavsöar växer än krymper.

         Havet blir inte surt, eftersom det omges av enorma formationer av kalksten, som neutraliserar koldioxid.

         Klimatet har varit ovanligt stabilt det senaste decenniet. Vi befinner oss på toppen av en utvecklingskurva, som redan har böjt av neråt.

         Solen har nu gått in i en passiv fas som tidigare sammanfallit med kalla perioder under 1600- och 1800-talen. De två senaste vintrarna var ovanligt kalla på norra halvklotet ända ner till Sahara och Mellanöstern.

IPCC har totalt fel igen. Klimatet håller på att bli kallare.

 Sture Åström, nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Svenska Kyrkan sprider osanningar

  1. Okej, människan får var med och påverka klimatet i ett växthus.

    Det är den naturliga ökningen av koldioxid på jorden som är nyttig. Människans bidrag till den nyttigheten är helt försumbart.

  2. Hej Göran
    Jag håller med dig om att koldioxid inte påverkar klimatet.
    Jag råder dig däremot att inte säga till en växthusägare att extra koldioxid inte behövs som gödning för att få bättre avkastning.
    Utan koldioxid skulle inte fotosyntesen fungera och bilda de kolhydrater t.ex. cellulosa som växterna huvudsakligen består av

  3. Om människan står för 4 % av ökningen av koldioxid i atmosfären från 300 ppm till 410 ppm kan vi knappast tala om nyttiga utsläpp. Människans utsläpp bidrar varken till högre temperatur, ökade skördar eller ökad växtlighet.

    Människan borde uteslutas helt och hållet i klimatdebatten.

Comments are closed.