Kors i taket för SDS

Ett klipp från Debattsidan i Helsingborgs Dagblad/Sydsvenskan, kolla den högra spalten

SDS, Sydsvenska Dagbladet Snällposten, har faktiskt tagit in några rader kritiska mot “klimathotet”, och lyckats placera det så diskret att få intresserade hittar det. Jag letar ju inte så ofta något att läsa under en rubrik om feminism. Men frun till en av våra kämpar i Malmö gjorde det och fann de få raderna om klimatet.

För SDS är de helt sensationella , eftersom raderna ifrågasätter redaktionens benhårda tro på en katastrofal uppvärmning.

För att raderna skall bli sökbara på nätet, citerar jag dem här:

+ – + – + – +

Apropå Aktuella frågor (2/11) så bryr sig klimatet inte om IPCC:s datamodeller. Enligt Klimarealistene i Norge har jordens temperatur stigit med ca 0,2 grader celsius på cirka 40 år, då lär det dröja innan IPCC:s prognos på 1,5 grader uppnås – om den överhuvudtaget gör det. Befolkningen på övre norra halvklotet kommer att få andra saker att bekymra sig om: den befarade nya lilla istiden. Då IPCC inte har med solfläckarnas betydelse, kommer deras data prognoser aldrig att bli korrekta. Det är tydligt att naturen, inte människan, styr jordens klimat.

Ingvar Åkesson

+ – + – + – +

Med detta har Heidi Avellan skaffat sig ett hedersamt alibi: Hon har minsann tagit in bidrag  även från “klimatförnekare”.

Sture Åström

+ – + – + – +

Det blir extra intressant när Ingvar visar hela den text, som redaktionen klippt ner till den lilla notisen. Men, förstås, redaktionen kan inte börja tillåta illustrationer till insändare.

+ – + – + – +

Figur 1. Jordens klimat bryr sig inte om IPCC:s klimatdatamodeller.

Att så är fallet framgår med klar tydlighet från kurva publicerad av Klimarealistene i Norge. Temperaturtrenden från satellitmätningar (röd kurva) är + 0,002 ±0,002°C/år. Blå kurva är IPCC:s datamodell. UAH står för Univeristy of Alabama in Huntsville. För IPCC gäller tydligen devisen att om inte jordens temperatur överensstämmer med datamodellen, så gäller datamodellen. Då jordens temperatur stigit med ca 0,2 °C på ca 40 år, lär det dröja innan deras prognos på 1,5°C uppnås – om den överhuvudtaget gör det. De regelbundet återkommande topparna som visas är beroende på El-Niño.

Figur 2. Solens instrålade energi och antalet fläckar 1600 – 2100

Befolkningen på övre norra halvklotet kommer att få andra saker att bekymra sig om – den befarade nya lilla istiden, liknande den som rådde med minimum åren 1645 – 1715, då bl.a. Skåne, Blekinge & Halland blev svenskt.  Då IPCC inte har med solfläckarnas betydelse, kommer deras dataprognoser aldrig att bli korrekta – se diagrammet som också är publicerat av Klimarealistene i Norge. Som var och en förstår har det stor betydelse om solinstrålningen är ca 1360 W/m2 eller  3 W/m2. Vi befinner oss nu i den 24:e solfläcksperioden. Bl.a. NASA har befarat att vi når ett första minimum år 2020.

Det har också, enl. NASA, slagits nytt köldrekord på Antarktis i juni 2018 med -97,7°C.

Det är tydligt att:

NATUREN – inte människan – styr/påverkar jordens klimat.

Ingvar Åkesson

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Kors i taket för SDS

  1. Den röda kurvan i underlaget ser ut att vara konstruerad så att topparna från 70-talet förbundits minimivärden för de senaste åren. Statistisk vilseledning med andra ord.

  2. Eftersom UAH:s temperaturkurva är baserad på satellitmätningar ingår redan allting, bl.a. då solinstrålningen, i värdena.

  3. Och pessismisten tror att om FN fortsätter sitt krig mot fossila bränslen kan de följa temperatursänkningen (Fig 2) ändå bort till 2040/50 och stolt konstatera: “Vi lyckades!”

  4. 1989 rämnade först Berlinmuren och sedan järnridån. Optimisten tror att sprickorna i rapporteringen om klimathotet kommer att göra att klimathotsmuren rasar inom 3 år.

Comments are closed.