Fräcke Al Gore saknar både kunskap och heder

Figur 1. Al Gore uppträder ofta som folkupplysare om klimatet.

År 2011 lanserade han en kampanj för att övertyga om faran med utsläppen av koldioxid. Den innehöll bland annat videon “Climate 101”, inom en röd ring i ovanstående annons. Den beskriver ett experiment, så enkelt att “varje högstadie-elev” kan utföra det, vilket skulle bevisa koldioxidens värmande verkan.

Figur 2. Experimentets arrangemang

I vardera av två likadana glasburkar med glaslock placeras en liten jordglob med en termometer ovanpå. Ovanför hängs likadana värmelampor med infrarött ljus. Från en gasflaska, till höger i bilden, fylls den högra burken med koldioxid.

Sedan avläser man temperaturerna med jämna mellanrum. Och rapporterar att burken med koldioxid blivit varmare. Det är emellertid är en ren lögn.

Resultatet var det motsatta !  !

Okunnighet i sin prydno

Glaset i locken släpper igenom synligt ljus, men INTE infrarött ljus.

Således är det glaslocken som blir varma. Dess värme leds till gasen närmast inunder, som då blir varmast i burken, stannar överst och värmer gasen nedanför genom ledning.

Gasers ledningsförmåga bestäms av molekylvikten. Lätta molekyler rör sig snabbare och leder därför värme bättre. Koldioxidens molekyl är mer än 50 % tyngre än kvävets.

Således leds värmen snabbare ner till termometern i den vänstra burken.

Ohederlig redovisning

Videon “Climate 101” visar två termometrar  med något skilda temperaturer och påstår att den högre temperaturen mätts i burken med koldioxid.

Med förstoring av bilderna kan man vid noggrann analys konstatera att bilderna avser SAMMA termometer.

Fusket bekräftat

En repetition av experimentet under kunnig översyn bekräftar att temperaturen stiger snabbast i burken utan koldioxid.

Felslagna förutsägelser

Al Gore har gjort många förutsägelser, som oftast slagit fel, exempelvis den om isen på havet i Arktis. År 2007 sade han att isen vid Nordpolen skulle vara borta “om sju år”.

Den är kvar och växer som vanligt för årstiden.

Varför lyssnar någon på Al Gore överhuvudtaget ?   ?   ?

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Fräcke Al Gore saknar både kunskap och heder

  1. OBS ! FEL, fel, fel ! Det är två olika personer !

    Den avskedade FN-funktionären är den f.d. politikern Solheim heter Erik. Den du lyssnade på i Mölndal är professor och heter Jan-Erik. De är inte släkt med varandra.

    MVH//Sture

  2. Anledningen till Jan-Erik Solheims avskedande kan det spekuleras mycket kring. Många gånger finns en verklig anledning samt en som låter bra officiellt. Så förmodligen har de letat noga för att kunna hitta något att anföra mot honom för att få bort honom. I sak har de säkert rätt, men jag tror inte att det är den verkliga anledningen.
    I uttalande från IPCC sägs ofta att 98-99% av alla forskare är överens. De menar av forskare som är utvalda av dem (ca 1 %). Så förmodligen är han del av de 1-2% av forskarna som inte ansluter sig till den klimatreligiösa fanatismens lakejer och nickedockor. De behöver sådana som t.ex. Al Gore. Naturligtvis sticker det i ögonen på ”ledarna” att någon har en “obekväm sanning”.
    Jag har lyssnat hans anförande vid Klimatkonferens i Mölndal i feb. månad 2018, där han talade om ”The Atmospheric Effect on Climate”. Alltså tvärtom emot vad IPCC försöker bevisa med sina datormodeller, vilket inte är verkligheten.

  3. Plötsligt blev allt klart för mig. Kan det vara så att FN:s klimatrådgivare Erik Solheim bad Stortinget att ge Al Gore Nobels fredspris? I vilket fall som helst har Erik Solheim avskedats från sin post därför att han flugit för mycket. Och festat. Hans förklaring till att ha blivit avsatt är att hans framgångar stuckit i ögonen på avundsjuka “konkurrenter”. I följande artikel visar det sig att han har fel. https://www.nettavisen.no/meninger/kjellmagnerystad/dette-er-flaut-erik-solheim/3423562019.html
    Läs

  4. Det är en gåta hur man över huvud taget kan referera till en total nolla och charlatan som Al Gore.
    Hur kan en lögn kallas sanning i “en obekväm sanning”, ingenting stämmer – detta kanske sammanfaller med IPCC:s “övriga sanningar”.
    Sedan kunde det vara intressant att få veta av Norska Nobelkommittén hur en sådan film kan ha något med fred att göra.
    Hur kan de solka ned och smutskasta Nobels minne med en sådan utmärkelse – det borde ställas krav på att Nobelpriset återkallades.

  5. Naturligtvis frågar ingen reporter vilka åtgärder han syftar på. Men han har säkert något att säga, som inte går att kontrollera.

  6. Man undrar givetvis vilka åtgärder Al Gore syftar på? Ökningen av halten CO2 har ju ingalunda visat på någon avmattning, och det är ju enligt hans utsaga ökningen av CO2 halten som är orsaken till att isen försvinner. Nu råkar den oturligt för honom, att den ligger kvar och dessutom ökar i tjocklek och omfattning.

    Det är som ett barn som blir tagen på bar gärning med fingrarna i godispåsen, det var inte jag……..

  7. På en fråga från en reporter på Fox om att isen i Arktis inte har smällt bort som Al Gore tidigare påstått skulle ske, svarar Al Gore att det beror på de åtgärder som har vidtagits. Han kan ljuga åt vilket håll han vill och hur som helst.

Comments are closed.