Havsisen växer i Arktis

Utbredningen av isen på havet i Arktis enligt DMI, Danmarks Meteorologiske Institut

Den svarta kurvan visar att utbredningens tillväxt och avsmältning nära anslutit till de senaste fyra årens förlopp. Den röda kurvan visar att den senaste månaden har tillväxten tilltagit, så att årets is är större än de senaste fyra åren.

Kurvan uppdateras dagligen av DMI

Vi måste tyvärr konstatera att våra ansvariga ministrar sprider helt felaktiga uppgifter om en hotande avsmältning av Arktis is. Så har de gjort i flera år, bl. a här:

Karolina Skog, GP 19/3: Nordpolen smälter mitt i vintern

Artikeln står kvar på Regeringskansliet sida utan rättelse. Hon gör vidare det falska påståendet att “Det blir vanligare med extremväder”. Sanningen är den motsatta.

Isabella Lövin, SvD 1/9: Global kiskommission. . .

Där förutsätter hon att varma havsströmmar kommer att smälta bort isen i Arktis. Hon upprepar flera helt falska påståenden bl.a. det om extremväder. Även att fossila bränslen får fem gånger så mycket subventioner som “förnybar energi”. Det är vad som ekonomiska idioter räknat fram, då de ser oljestaternas marknadsanpassning av sina inhemska priser som “subventioner”, eftersom priserna är lägre än på världsmarknaden. Deras fattiga befolkningar har inte råd med högre priser. “Subventioner” är pengar som betalas ut från statskassan, inte lägre skatter eller lägre priser.

Hon vill inrätta en global kommission för att förmå alla länder att följa “Parisavtalet”:

Ländernas frivilliga åtaganden bör vara utgångspunkt, men målet måste vara att nå ”nödvändiga åtaganden”.

Här lyser behovet av en New World Order, NWO fram. En helt totalitär och extremistisk strävan.

Hur kan vi ha fått sådana ministrar ?  ?  ?

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Havsisen växer i Arktis

  1. Nu kan man väl säga om kurvan, att alla de senaste årens isvärden ligger lägre än medelvärdet för perioden 1981-2000. Så tendensen är minskande isutbredning.

  2. Det är mycket bra att du tar upp det.

    Förljugenheten omkring “klimathotet” har bl.a. inneburit att det uppstått stora differenser mellan uttalanden från arbetande forskare och den högsta ledningen i ett stort antal offentliga myndigheter, ex.vis NASA, NOAA, MetOffice och BOM. Det tycks också gälla DMI. Skillnader som även gäller mellan fackmyndigheters kunniga medarbetare och ledningarna i centrala myndigheter som Världsbanken, WMO och IMF. Särskilt som dessa organisationer är politiska !

    Lär dig att det är uppmätta data du skall titta på och sedan tänka själv. Inte vad andra SÄGER.

  3. Källan Danmarks Meteorologiska Institut talar om ”rapid retreat and collapse of the Arctic sea ice cover (research.dmi.dk). Värt att begrunda.

  4. Jag samlar på havsisstorlekar och i går uppgick den till 10,595 miljoner kvkm. Samma dag för 2 år sedan var den 8.900 miljoner kvkm. Det är den snabbaste ökningen, åtminstone vad avser 22 november, sedan 1998.
    Om det betyder något? Skulle det ha varit en minskning, så skulle alarmisterna basunerat ut det. Men vi väntar och ser.

  5. Om havsisen smälter bort helt på grund av varma havsströmmar skulle det tyda på att kyla kallt vatten från Arktis “rinner” söderut i djuphavet och kyla planeten snabbare. Om så vore att hela Norra Ishavet smälte skulle det inte gör någon som helst skillnad i havsnivån. Men nu är det inte så, isen ökar i omfattning och tjocklek, så även i Antarktis.

    Tropikerna har inte blivit varmare dock har mer värme transporterats mot nordligare breddgrader vilket beror på ändrade jetströmmar. Det motsatta förhållandet ser vi dock i Nordamerika som fått det betydligt kallare, varmare på ett håll kallare på ett annat. Australien och den södra hemisfären noterar inga höjda temperaturer snarare tvärtom med kyligare väder än så länge. Det föreligger inga klimatförändringar som är av den digniteten att det kommer att äventyra livet på jorden. Allvarligt vore det om klimatet pekade neråt mot sjunkande medeltemperaturer då skulle vi vara illa ute.

    Den så kallade klimatkrisen som inte är någon kris används som murbräcka för att få till stånd globala institutioner som skall kontrollera energianvändningen i världen. Därpå följer även andra funktioner för global kontroll av nationalstaterna.

Comments are closed.