JoNova i Oslo 26/11: Tre små steg till Black-Out

Samling i Oslo för att lyssna på Joanne Nova, en av världens mest citerade experter på klimat och praktisk energipolitik

Hennes handbok för skeptiker finns i svensk översättning hos StockholmsInitiativet.

Inför våra debatter om energiförsörjningen är det synnerligen viktigt att ta till sig erfarenheterna från Australien och då främst från delstaten South Australia, som en längre tid styrts av en miljöfrälst socialdemokrati. Där har man skrotat statens kolkraft, vilket nu lett dels till elpriser i världens topp och dessutom till upprepade Black-Outs.

Sådana drar enorma kostnader, både direkt i industrier med värmeberoende produktion, som stålverk, och även indirekt, genom att de avskräcker alla från att investera i modern produktion. Landet har blivit fattigare !

Vill vi ha det så i Sverige ?

Rekommendera ett besök i Oslo till alla politiker du känner i Centern och Miljöpartiet !

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “JoNova i Oslo 26/11: Tre små steg till Black-Out

  1. Men de har ju Elon Musks Giant Australian Battery! Det försörjer ju 30.000 hushåll med el i 1 timme och 18 minuter vid blackout. Han lovar att fixa detta i global skala. Elon Musk är väl trovärdig?? 🙂 Billigt är det också. 420 miljoner SEK. Lagrar el motsvarande 6 st 3 MW vindkraftverks genomsnittsproduktion på ett dygn. Så lägg till 60 miljoner per verk till de 30 miljoner de kostar så fixar man ett dygns stiltje. Lysande!

    (Batteridata enligt Tesla)

  2. Denna inbjudan bör/ska sändas till ‘vårt’ eget Vattenfall AB och då speciellt till vd:n Hall och styrelseledamoten Tomas Kåberger.

    Delar den på FB.

  3. Oavsett högre CO2 halter sjunker temperaturerna i djuphavet. Ytvattnet vid polerna är något varmare än tidigare vilket tyder på att avkylningseffekten blir starkare. Temperaturen i Nordatlanten sjunker vilket kommer att ge oss i Nordeuropa kyligare väder.

    Effekten av ökad CO2 halt i atmosfären är försumbar ur temperaturhänseende men bidrar till ökad växtlighet. Var finns beviset för att det är våra utsläpp som höjer CO2 nivån? Hur mycket CO2 släpper haven ut i förhållande till vad de absorberar? Likaså med övrig biosfär på terra firma? Hur kan man så tvärsäkert fastslå att ökningen beror på antropogen påverkan?

    Användningen av kol och petroleumprodukter ökade brant 2002, med runt 300%. Ökningstakten av atmosfärens CO2 visar dock inga tecken till att öka, den låg kvar på samma ökningstakt som tidigare. En antydan om att våra utsläpp är så små att de inte är mätbara.

Comments are closed.