“Jesus efterträdare” Greta och Schwarzenegger

Schwarzenegger och FN-chefen vill träffa Greta Thunberg, som skolstrejkar varje fredag

Månadens mest galna och mest meningslösa nyhet: Svenska kyrkan i Limhamn har utsett Greta Thunberg till “Jesus efterträdare”. Greta är en 15 års flicka med bokstavsdiagnos som influerats av Rockström och skolkar eftersom “jorden ändå kommer att gå under i en klimatkatastrof om tre år”. Därför vill Schwarzenegger och FN-chefen träffa henne. Hon är dotter till Malena Ernman, som skriver kolumner om klimatet i flera tidningar.

Månadens nyhet: Bara totalt 8 miljarder av de 100 miljarder dollar per år, som man i Paris 2015 bestämde att man skulle skicka till utvecklingsländerna för “övergången till fossilfritt”, har man hittills fått in, men internt bråk har gjort att man ännu inte delat ut några pengar. Nu har FN kallat till ett nytt jättemöte (nr 24!) i Polen i december, bl.a. för att försöka få in litet mer pengar. Man kommer då antagligen inte säga något om de tusentals kolkraftverk som Kina och Indien tillåts bygga enligt Parisöverenskommelsen och som de nu planerar bygga. Inför detta möte vräker FN och andra ut “nya” rapporter, som utan nya fakta utlovar “ännu större klimatförändringar och deras jättemycket större konsekvenser” för att elda massorna. Även Greta skall tala på detta möte.

Claes Lindskog

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on ““Jesus efterträdare” Greta och Schwarzenegger

  1. Jeg har lest Greta Thunberg sin tale, herregud så mye svada. Bare ett poeng her. Hun sier at vi utrydder 200 arter hver dag. Det er med stor sikkerhet en enorm løgn. Den internasjonale union for bevaring av naturen, IUCN, har opplyst at verden siden år 1500 har utryddet 860 arter, i tillegg er 63 arter bare gjenlevende i dyrehager. Totalt altså 923 arter på over 500 år.

    Hvis vi bruker Greta Thunberg sine tall så har verden mistet 1314000 arter fra år 2000 til slutten på dette året. IUCN har godkjent en art, EN ENESTE ART, som utdødd de siste 18 årene. Det er et bløtdyr, en snegle eller musling (mussla på svensk). Finnes det et parallelt univers som Greta og de andre befinner seg i? Hvordan er det mulig å hevde at over en million arter er utdødd når forskerne som styrer med dette hevder en eneste art? Det er nesten så man ikke tror det man hører. Og publikum klappet og var stolt av det hun sa. Noen må stoppe denne galskapen!

  2. Man vet inte om man ska skratta eller gråta, men nu rapporterar TT att:

    “(Greta) Thunberg listas som en av världens mäktigaste

    Hon har genomfört en uppmärksammad skolstrejk för klimatet, talat vid FN:s klimattoppmöte i polska Katowice och inspirerat till miljöaktioner världen över. Nu listar amerikanska Time Magazine svenska Greta Thunberg som en av världens mest inflytelserika tonåringar.

    Tidigare år har tidningen listat bland andra artisten Lorde, gymnastiskstjärnan Simone Biles och den politiska aktivisten Joshua Wong.”

    http://www.gp.se/nyheter/sverige/thunberg-listas-som-en-av-v%C3%A4rldens-m%C3%A4ktigaste-1.11631519

    Vad blir nästa steg? Anita & Televinken räddar världen?

  3. Jag är litet bekymrad över att Frankrike stänger ner kärnkraft innan de fått de nyutvecklade att fungera. Vi i Spanien köper el från Frankrike.

Comments are closed.