Klimatstrejk i Uppsala

Figur 1. Ansvarskännande medborgare i Uppsala solidariserar sig med Greta Thunberg i ”strejker” på fredagarna

De har kanske inte drabbats av lika allvarlig ”klimatångest” som Greta, men tillräckligt mycket för att de skall kräva exceptionella åtgärder. Liknande manifestationer genomförs i flera städer.

Globalt undantagstillstånd

Figur 2. Sista sidan i en pamflett som delas ut vid demonstrationen.

Vad menas med undantagstillstånd ? Jo, enligt Wikipedia:

Undantagstillstånd är temporära rättsliga tillstånd när statsmakten tillfälligtvis ger sig själv utökade befogenheter, för att ta kontroll över svåra eller farliga inhemska nödlägen, i synnerhet när dessa befogenheter inskränker människors friheter.

Det är alltså i praktiken ”diktatur”. Tillfällig sådan, men ”klimatet” kan säkert inte ”räddas” på bara ett decennium, så diktaturen kan säkert anses nödvändig i många år. Sen kommer medborgarna att bli varse hur svårt det är att göra demokrater av diktatorer och den ”nomenklatura” dessa har byggt upp under sin regim.

Det är kusligt att se hur anständiga människor blivit lurade att tro på en så förfärlig katastrof, att de ropar efter fascism eller kommunism. Det är just vad de som driver ”klimatnojan” velat åstadkomma.

Både FN och IPCC har stora majoriteter av diktatoriska U-länder där många är djupt korrumperade. Deras mål är en politik för ”global omfördelning av världens resurser”, d.v.s. planekonomi. Något som inte är förenligt med demokrati.

Det skulle innebära att de i föregivet ”demokratiska” former är med om att bestämma hur vi skall använda våra pengar.

En form av fascism är redan etablerad i Sverige som Politisk Korrekthet. Denna undertrycker information av visst slag. När det gäller klimatet, sprider Public Service och riksmedia vilseledande eller osann information, som förstärker två grundläggande lögner:

  1. i) att klimatet befinner sig i allvarlig kris och,
  2. ii) att vi människor kan göra något åt det genom att reglera utsläppen av koldioxid.

Yttrandefriheten fungerar  inte. Det är ett steg mot diktatur, fascism. Det är inte vi som protesterar mot bedrägeriet, som är fascister. Det är de som använder Public Service och skattesubventionerad press till att sprida falsk information om klimatet. Helt motsatt de pressetiska reglerna. Och de är förfärande många.

Hur ställer sig Naturskyddsföreningen ?

Figur 3. De sista raderna nämner ett antal organisationer

De ”strejkande” räknar sig tydligen som medlemmar i dessa organisationer.

Då måste man fråga: Anser Naturskyddsföreningens ledning att vi skall införa fascism i landet ?  ? 

Jag antar att de svarar NEJ på det. Men det är bara prat, om de inte också ser till att medlemmarna blir korrekt informerade. Vill föreningen utlysa ett möte där vi får tillfälle att redovisa alla de fakta som visar att ”klimathotet” är en bluff ?

Givetvis har vi inget emot att bli motsagda, förutsatt att vi får en timme för redovisningen och sedan lika lång tid som motståndarna i en efterföljande diskussion.

Sture Åström

+ – + – + – +

Figur 4. Några “strejkande” ställde upp i Östersund redan den 26/10.

I media har jag sett flera kolumner med kritik mot dem som kritiserar 15åriga Greta, utan att ange någon som gjort det. Men jag har inte sett några som kritiserat henne, men däremot kritiserat de fullvuxna, som utnyttjar henne:

TJÄNA PENGAR PÅ ARGA MILJÖAKTIVISTER  Patrik Engellau
KLIMATDESPOTINS BARNARBETARE  Henrik Jönsson
KLIMATET, STATEN OCH KAPITALET  Tomas Brandberg
Det är en skam för vår civilisation att fullvuxna utnyttjar barn från förskoleåldern upp i tonåren i politiska kampanjer.

+ – + – + – +

Figur 5. Pionjärerna i Uppsala startade redan den 22/10

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Klimatstrejk i Uppsala

  1. Det där är trams de håller på med. Kommer inte att göra någon som helst skillnad på klimatet. Inte ens om hela mänskligheten slutade med förbränningen av fossila bränslen helt och hållet på en gång skulle det ha någon inverkan på klimatet, vare sig åt det ena eller andra hållet.

    Det är rena vanföreställningar att tro något sådant, samma vanföreställningar som jakten på häxorna under 1600 talet. Makten har alltid laborerat med skrämsel för en det ena eller det andra för att fösa massorna i en för dem önskvärd riktning. Nu har turen kommit till klimatet.

  2. Om man letar på ”SVT debatt klimat” hitta man bara pladder från okunniga politiker. ”SVT debatt klimat” ger heller inget napp. Emellertid har SR en gång gläntat på dörren för ”de som tänker fel”. För tio år sedan sände Vetenskapsradion fem program där man ”släppte fram” kritiska rösterna i klimatdebatten.
    Jag lyssnade just på av dem med rubriken ”Räkna inte ett solen”. Lika aktuellt idag!
    https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=406&grupp=5164&artikel=2321480
    Jag tror att varken SVT eller SR vågar släppa fram specialister på klimat med olika åsikt i en duell.
    När klimatet blir kallare kanske man tvingas till det.

  3. Så bra !

    Då kontaktar du Naturskyddsföreningen !

  4. Det är dags att sport-strejka.

    Qatar släpper ut över 13 ggr så mycket CO2 som vi och då behöver dom inte köra så långt eller värma så mycket. BOJKOTTA FOTBOLLS-VM FÖR KLIMATET !!!!

    Sen har vi Norrmännen, de släpper ut över dubbelt så mycket som oss. Delta inte i några idrottstävlingar som norrmän deltar i och portförbjud norrmän/kvinnor i svenska sportevenemang. Både som deltagare och som publik.

    Här ska det tas krafttag 🙂

  5. I Sverige får man inte diskutera klimat, det skulle kunna urarta i en situation liknande den vid “kejsarens nya kläder” – IPCC helt naken!

Comments are closed.