Tänk om det blir kallare?

 

Figur 1. Vår redaktör, Tege Tornvall, har lanserat sin uppdaterade bok

Den första boken placerade sig som en källa för koncentrerad kunskap om klimatets fakta oundgänglig för varje seriös debatt om klimatet, men dock journalistiskt lättläst med korta kapitel. Den nya upplagan är uppdaterad och kompletterad. Den är nu tillgänglig i bokhandeln och ex.vis hos Bokus. Den kan också beställas direkt av författaren, se nedan.

Utdrag ur inledningen

Kol är livets ursprung och förutsättning.

Jordens ljus, värme och liv kommer ursprungligen och dagligen från Solen, vår enda yttre energikälla. Tillsammans med vatten, syre och kol utlöser ljuset processen fotosyntes, som ger växtligheten dess livsnödvändiga näring.Kol är energibärare för det mesta av Jordens liv -inklusive människan. Men för många är kol i stället den stora fienden och hotet mot allt liv. De hävdar att mer koldioxid i atmosfären skulle värma så mycket och så fort att det skulle hota Jordens liv.

Det är en märklig syn, eftersom Jorden under långa tidigare perioder både varit 5-10 grader varmare än nu och haft mångfalt högre CO2-halter – och mycket rikare växt- och djurliv. Hur går det ihop?

Recension

Kommentarer till innehållet samt en jämförelse med en annan aktuell bok finns i posten “Desinformation ställs mot kunnig Information”.

Figur 2. Författaren Tege Tornvall, erfaren fackjournalist

Han har varit en drivande kraft i genomförandet av de vetenskapliga konferenser som KLIMATSANS genomfört i samarbete med norska KLIMAREALISTENE 2016 och 2018 . Där framträdde forskare och experter från de nordiska länderna samt USA, UK och Tyskland. Därmed har han fått direkt personlig kontakt med ett flera av världens mest framstående klimatforskare, samt indirekt kontakt med många fler.

Tidigare var han många år chefredaktör för Nordens enda facktidning för bilindustri och dessförinnan skribent avseende bilsport och fordonsteknik för svenska och internationella facktidskrifter.

Som utbildad journalist på 60-talet med studier även på Handelshögskolan har han med-verkat i ett flertal tidskrifter med tyngdpunkt på teknik och ekonomi, bl.a. Veckans Affärer, Teknisk Tidskrift och Ny Teknik samt som informationskonsult för Mekanförbundet.

+ – + – + – +

BESTÄLLNING kan göras hos författaren:

Inklusive moms och frakt är priserna:

1 ex  269:-,  3 ex  690:-,  5 ex 1.165:-,  10 ex 2.300:-

Beställ med betalning till bankgiro :

675-0160

Ange namn och tydlig adress. Önskar du faktura meddelar du det till:

tege.tornvall(a)gmail.com

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Tänk om det blir kallare?

  1. Jag plockar alltid ute Tege´s bok från hyllan när jag vill kolla hur det egentligen förhåller sig. Många gånger räcker det med att titta på någon av de mycket klargörande bilderna. Årets julklapp!
    Det hade varit bra att också ha boken som en pdf-fil för att kunna söka på ett visst ord.

  2. Skall beställa ett exemplar och njuta av, det behövs balans till alla domedagsprofetior vi dagligen matas med. Man får en känsla av att alarmistblocket faktiskt vet att solaktiviteten är i avtagande och varit så de tre senaste solcyklerna. Man vet vidare också att sannolikheten är mycket stor för att temperaturerna kommer att sjunka inom snar framtid. Därav sänkningen av 2C graders målet till 1,5C för att man inser att 2 grader kommer vi inte att uppleva förrän om 100 år om utvecklingen håller i sig. Vilket den inte kommer att göra. Temperaturökningen avstannade 1998 och har i stort sett legat still i 20 år med en svag nedgång. Alarmisternas främsta argument Global Warming är nu obsolet.

    Tyskland, Australien och Sverige går i bräschen för att införa förnybart i stor skala. Detta kommer att bli fatalt när vi får svalare väder med sjunkande temperaturer. Förnybart kan inte förse oss med den nödvändiga energi vi behöver. Vi lever farligt med dessa okunniga politiker som drar oss ner i fördärvet.

  3. Tack för riktiga fakta istället för brösttoner och ångestriden hysteri som annars helt dominerar i den ytterst ytliga och känslobaserade debatt, om man nu kan kalla den så eftersom den faktabaserade sidan sällan eller aldrig kommer fram., som förekommer om detta ämne.

Comments are closed.