Syftet med Public Service, varför finns SR/SVT?

Chefer på Sveriges television, från vänster:
Hanna Stjärne, verkställande direktör, tidigare chefredaktör för Upsala Nya Tidning.
Jan Helin, programdirektör, tidigare chefredaktör och ansvarig utgivare för Aftonbladet.
Anne Lagercrantz, chef för divisionen Nyheter och tidigare för Sporten.

 

I en tid när svensk politik har förvandlats till cirkus med babblande politiker utan ansvarskänsla, har dessa i Riksdagen smugit igenom viktiga ändringar, som påverkar hela befolkningen.

Det gäller dels en ny pålaga från FN med krav på behandlingen av migranter och nu också beslutet om ytterligare en skatt: Det nya sättet att betala kanalerna för Public Service: SR och SVT.

Båda dessa förändringar väcker särskild anstöt bland oss medborgare, därför att vi inte fått möjlighet att delta i debatten om dem. Av den enkla anledningen att vi inte fått relevant information om planerna.

Att vi inte fått sann information om invandringen är själva orsaken till dagens politiska kaos. Och vi känner oss utestängda från möjligheterna att debattera vad som måste göras. Public Service tillåter inte en verklig debatt idag!. Det som PS skapades för: Garantera allsidig information och demokratiskt öppen debatt. Nu skall vi tvingas betala ändå!

Skattebetalarnas VD skriver: ”Ni göder statskassan med nya TV-skatten. Våra skattepengar ska inte bekosta SVT:s kärleksprogram för präster”. Hanna Stjärne, VD för SVT svarar: ”Vi på SVT gör allt för att vara opartiska.”

Nej SVT! Ni har inte förstått att ni SKALL VARA OPARTISKA och inget annat.

Kan ni inte uppfylla det kravet, skall ni inte sända alls, för då blir det propaganda.

SVT skriver att det är viktigt att SVT stärker samhället och demokratin.

Nej och åter nej. SVT:s enda uppgift är att lämna saklig information, inte stärka samhället. Det är politikens uppgift.

Sen kommer SVT med den vanliga frågan: Kan man lita på att SVT är opartiskt?

Nej, absolut inte. Vilket SVT:s VD erkänner med: ”Ibland lyckas vi inte fullt ut.”

Ett av de mest flagranta exemplen är SVT:s systematiska politiska propaganda om en s.k. klimatkatastrof. SVT vägrar sedan årtionden att lämna saklig information från alla de medborgare, professorer och lekmän, som argumenterar för att larmen från  FN:s klimatpanel IPCC inte är motiverade. Allra oftast har de visat sig falska. Men SVT vägrar offentlig debatt i sakfrågan, och låter istället en och samma krets av folk skrämmas med katastrofen, folk som lever på den i syfte att berika sig själva.

Frågan om en kommande klimatkatastrof är komplicerad, men den fördunklas helt av SVT:s spridning av helt felaktiga uppgifter, så att frågan förenklas till ren idioti.

Att SVT ägnar sig åt propaganda visas även av frågan om nyttan med att tvinga befolkningen att bekosta miljarder för utbyggnaden av vindkraftverk. SVT förtiger det enkla faktum att el från vindkraft inte behövs, eftersom landet har ett betydande överskott av el fri från koldioxid även utan elen från vindkraft.

SVT förtiger att beslutet 2009 att låta befolkningen betala för utbyggnaden uttryckligen byggde på att Riksdagen beslöt att minska landets utsläpp av koldioxid, trots att landet inte producerade el i kolkraftverk. Även SVT borde enkelt förstå att landets utsläpp av koldioxid ÖKAR med bygget av varje vindkraftverk och de har aldrig minskat utsläppen.

Ytterligare en orsak till att medborgarna inte kan lita på SVT är det faktum att varje anmälan till Granskningsnämnden avslås, så fort den handlar om SVT:s felaktiga information.

Naturligtvis vill ingen medborgare betala för sådan underhållning, som de upplever som fåniga babbelprogram. Sådana finns i mängd i de kommersiella kanalerna, som man själv väljer att betala.

Därför är det nödvändigt att förändra SVT. Nödvändigt att lägga ned en kanal. Nödvändigt att lägga ned hälften av radiokanalerna. Nödvändigt att ändra kvarvarande verksamhet till att informera befolkningen allsidigt, korrekt och sakligt utan politiska vinklingar.

Bernd Stymer

Strängnäs

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Syftet med Public Service, varför finns SR/SVT?

  1. Evert
    Ett elakare uttryck är att de ackrediterade journalisterna är nyttiga idioter.

  2. Snubblade på en klockren ‘oneliner’ av den kanadensiska journalisten Sheila Gunn Reid, som nekats tillträde till COP24. Hon kommer från The Rebel Media. Hon sa om de journalister som fått ackreditering att “they are not reporters but repeaters”. Sant då de okritiskt vidarebefordrar det budskap de matas med därinne. Minns de stående ovationerna i pressrummet i Paris.

  3. Blacken: detta forum finns just därför att Public Service och de flesta tidningarna inte upplåter utrymme åt alternativa vetenskapliga förklaringar.

  4. Stopp ett tag nu, detta är ett forum för alternativa vetenskapliga förklaringar till vädret och klimatet på Jorden, vad farao har det med frågan “Public service” eller ej att hämta? inte ett förbannade skit!

  5. Jag återkom till Sverige 2008, efter en 15 års period i Asien. Till ett land jag inte kände igen. SVT agerar som en propagandakanal, det påminner mig om min tid i Soviet Unionen under 1980 talet. Jag är kemi civilingenjör, var på kemi tekniska linjen Chalmers samtidigt med Lars Bern. Jag har jobbat med miljö och energi i sulfatmassafabrikerna/ skogsindustriella anläggningar världen runt. Jag har omfattande erfarenhet av den islamiska världen, en skrämmande upplevelse som Iran och Pakistan, även Indonesien har minoriteterna problem.

    Till artikeln ovan, instämmer till fullo, mycket bra skriven. Rapporteringen om klimatkrisen är ett stort skämt. Man har inte förstått omfattningen av den vårdslösa migrationspolitiken. Sverige är nu under stort hot och vi kan nu se slutet för välfärdsstaten. 7 politiska partier har ett kollektivt ansvar för denna misslyckade politik. Den till åren kommen socialdemokratiske nationalekonomen Assar Lindbeck sammanfattade läget helt korrekt. En välfärdsstat kan inte ha fri invandring och 7 politiska partier har skapat ett åttonde parti, i detta parti har man vettet att begripa fundamentet för en välfärdsstat.

    Så vi har två enorma problem i landet Sverige, en vårdslös migrations politik kombinerad med en obegriplig energi politik.

  6. Så rätt! Klart och tydligt formulerat. Den oberoende sanningssökande journalistiken lyser med sin frånvaro. Egentligen är det obegripligt att inte politikerna gör sak av detta som hur tydligt som helst kan iakttas. Alla är ju inte miljöpartister, eller?

Comments are closed.