Gula Västar protesterar mot Dieselverbot och Merkels Energiewende

Figur 1. Dieselverbot, Stuttgart: droppen som fick ”bägaren att rinna över”

Stora folkmassor med ”gula västar” mobiliserades. För klimatets skull har de först blivit uppmanade att köpa bilar för diesel istället för bensin. Nu skall dieselbilar förbjudas i stadskärnorna. ”Miljöbilarna” förlorar i värde. Vem vill köpa en bil, som man inte får använda ? Ofta eller bara ibland. En av familjens största investeringar förlorar stort i värde. Hur mycket skall ”klimatet” kosta ?

Figur 2. Demonstrationerna fortsatte in på kvällen.

Här några rader ur nät-tidningen Tichy’s Einblick (tichyseinblick.de)

Vem drabbas mest av den rödgröna extremismen ?

Om kostnaden för Merkels Energiewende blir €50 (SEK 500:-) i månaden för ett fyra personers hushåll, så drabbas de med de högsta inkomsterna knappast, men däremot de med de lägsta inkomsterna.  Det gäller ännu mer för bränslepriset. Den som tjänar lite och måste ut med €200 eller €300 i månaden för att komma till jobbet, blir hårdare drabbad än den övre medelklassen, som lätt kan undvika miljökostnader.

Idag har Socialdemokratin och Vänstern förskjutit sin värdegrund till en billig kopia av de Grönas, ett parti för den välbeställda ”Miljöbourgeoisin”. De förolämpar sina tidigare anhängare och överger dem.

Så hör man från de besvikna arbetarleden:

Wer hat uns verraten? Die Sozialdemokraten! Wer war mit dabei? Die grüne Partei!

(Vem har förrått oss? Socialdemokraterna. Vem var med på det? De gröna.)

Gula Västar i alla länder . . .

 De Gula Västarna hör till samma medborgerliga skikt, som tog Trump till makten i USA, och i Storbritannien bildade majoritet för Brexit. Även i andra länder ser man samma tendenser där de, exempelvis i Italien, har skapat regeringsdugliga majoriteter. I Östeuropa råder dessa förhållanden sedan länge.

Det är ett helt nytt fenomen att det i flera europeiska länder uppstår proteströrelser vid sidan av den klassiska vänster-höger-politiken och att de får sådan folklig tillströmning.

I främsta rummet står plötsligt kraven på mer demokrati, folkomröstningar och medborgarinflytande. Det skrämmer det politiska etablissemanget, eftersom det ifrågasätter dess problemformuleringsprivilegium.

S. Å.

+ – + – + – +

P. S.

Har du sett något om dessa demonstrationer i svenska media ?

D. S.

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Gula Västar protesterar mot Dieselverbot och Merkels Energiewende

  1. Göran H m. fl.: Mänsklighetens största hälsorisk är snarast inomhus (= under tak) luftförorening, huvudsakligen från förbränning av insamlade torra växter, kvistar, grenar. rötter etc. samt torv resp. torkad ko- och annan dynga. Detta är enda energi för många i u-länder utan fungerande elförsörjning. Deras stora problem är fattigdom och resursbrist, som inte löses av välståndsländers krav på vind-, sol- och bioenergi.

    Det var inte länge sedan även svenska hushåll hade sådana villkor. Lätt glömt!

  2. Enligt Naturvårdsverket dör fler svenskar av småskalig vedeldning än av bilavgaser och dubbdäcksslitage och bromsbeläggsrester.
    Varför jagar inte MP dessa??

  3. “Miljöbourgeoisin” eller den politiska adeln talar om för dig och mig vad vi ska göra men skiter fullständigt i att göra det själva. Dubbelmoral är också ett bra ord för beteendet. Först skulle vi köpa etanolbilar, sedan dieselbilar och nu ska vi köpa elbilar. Om jag har fattat det rätt så är palmolja inte längre ett godkänt biobränsle. Snart ska väl bilarna ha gummilösa hjul eftersom partiklarna från gummit är liiivsfarliga.

  4. På tysk TV ser vi ungdomarna marschera med bilder på Greta Thunberg. Visst är Sverige ett Sovjet Unionen i miniatyr. Med den nya svenska regeringen går säkert förfallet ännu hastigare.

  5. Göran: Jag instämmer. Hotet mot vårt lands välbefinnande är den politiska eliten och dess svans PK media. Svenska folket utsätts för en massiv indoktrinering. Klimatpolitiken är vettlös i kubik. Det finns inte längre en hederlig debatt. Bloggar på nätet är Sveriges säkerhetsventil. Sverige behöver en rörelse typ Gula Västarna för att stoppa dårskaperna. Den indoktrinerade jäntan är på väg till Davos. Det liknar allt mer det forna Soviet Unionen. Lögnen har blivit vänsterns ledstjärna. IPPCs datamodell är skräp och inget annat, CO2 är en växthusgas, men påverkar klimatet i dess andel i förhållande vatten i atmosfären, dess andel är näst intill försumbar.

  6. I Sverige varnar Stefan Löfven för högerextremism som inte existerar. Det är vanligt folk som värnar demokrati, yttrandefrihet, sitt eget land, sunt förnuft och verkligheten.

    Det är en desperat tid nu om Stefan Löfven, Annie Lööf m.fl. ska hinna införa sina planer enligt Agenda 21 och 30, innan folket stoppar det.

    Vi har ett elnät i Sverige som inte kan överföra den energi som efterfrågas. Vi har snart en elproduktion som inte kan producera det som efterfrågas. Alla Sveriges kommuner står inför konkurs inom 10 år om inte kommunalskatterna höjs med 5-20 kr per hundralapp och Stefan Löfven talar om hot från typ nazister som fick typ 800 röster i valet 2018.

    Det stora hotet mot Sverige är Stefan Löfven, socialdemokraterna, regeringen och resten av riksdagens politiker som inte gör någonting för att Sverige ska fungera. Vi kan se hur precis allt i Sverige blir sämre och sämre och det finns inte en uns av plan att ändra på det. Det finns inte ens någon förståelse hos politiker och myndigheter i Sverige om vad som är fel och vad som behöver göras. Den allmänna kompetensen hos myndigheterna sjunker för varje år som går. En myndighet är bara ett ställa där man har ett jobb. Vad som uträttas är av sekund betydelse. Den som klagar är bara ett grus i en annan bekväm tillvaro.

Comments are closed.